• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

07.03.2016

22:17

(VIDEO) KRAJ JEDNE ERE! Pejton Mening završio karijeru

Ostali sportovi

(VIDEO) KRAJ JEDNE ERE! Pejton Mening završio karijeru

Podeli vest

Legendarni kvoterbek Pejton Mening objavio je povlačenje iz američkog fudbala na emotivnoj konferenciji za novinare

Rekorder NFL-a po broju bačenih jardi (71.940) i tačdaun dodavanja (539), karijeru je počeo pre 18 godina i stekao status jednog od najboljih u istoriji ove igre. 

- Kada neko doživi ovakvo iskustvo, ne pitajte da ga da li će mu to nedostajati. Ja volim fudbal. Ne brinite da li će mi nedostajati. Apsolutno hoće - rekao je 39-godišnjak.

On je posle pobede Denvera nad njegovim velikim rivalima Nju Ingland Petriotsima rekao treneru Petsa Bilu Beličiku da mu je ovo možda "poslednji rodeo". Mening se od NFL-a oprašta na savršen način, titulom šampiona. 

- Veliko je zadovioljstvo završiti karijeru kao šampion sveta. Bio je to divan dan u San Francisku, dan koji ću zauvek pamtiti - istakao je Mening.

Tokom 18 sezona u NFL, gde je stigao 1998. kao prvi pik sa Tenesija, 15 puta je igrao u plej-ofu, a u 14. sezoni je stigao do 4.000 jardi u doigravanju. 

Fali mu samo još jedna pobeda da bude i kvorterbek sa najviše trijumfa u istoriji, deli prvi poziciju sa Bretom Farvom sa po 186. Prethodna sezona mu je bila možda i najgora u karijeri, što statistički što zbog povreda, ali je ipak uspeo da je završi kao šampion. 

- Potpuno sam uveren da je kraj moje fudbalske karijere ppočetak nečega drugog. Ništa još nisam odlučio. Dobro sam se borio, stigao sam do kraja moje trke i vreme je da odem posle 18 godina. Mnogo sam o ovome razmišljao, ovo je bio pravi trenutak - zaključio je Mening.

SUPER BOUL: Odbrana Denvera poslala Meninga u legendu! 

(VIDEO/FOTO) SPEKTAKULARNO! Milion ljudi dočekalo Bronkose u Denveru 

(VIDEO) KAO DA MU SE SVET SRUŠIO! Svi su bili srećni zbog Pejtona osim brata Ilaja


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17