• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.R.

30.03.2016

10:44

(VIDEO) SRPSKA I RUSKA ATLETIČARKA ODMERAVAJU SNAGE: Ivana i Darija, koja je jača?

Ostali sportovi

(VIDEO) SRPSKA I RUSKA ATLETIČARKA ODMERAVAJU SNAGE: Ivana i Darija, koja je jača?

Podeli vest

Najlepše svetske atletičarke rešile su da daju odgovor na pitanje koja je jača! Skakačice udalj Ivana Španović i Ruskinja Darija Klišina dosad su bile suparnice na takmičenjima, a sada su počele da se nadmeću i u tome koja je bolja u teretani

 

Ruskinja je pre šest nedelja na društvenim mrežama postavila snimak na kom radi "nemoguću" vežbu snage, sa tegovima u rukama, a Španovićeva je juče uspešno odgovorila na izazov.

Vežba počinje sa kolena, a cilj je da potpuno opruženi dođete u položaj paralelan sa podom i istim putem se vratite. Čista naučna fantastika, ali ove dve lepotice su je pretvorile u stvarnost.

Igra je počela

Pritom, Ruskinja je još pre godinu dana prvi put uspela u ovoj vežbi, koja istovremeno aktivira trbušnjake, leđnjake i mišiće nogu, tačnije celo telo.  

Srpkinja uspešnija

Iako podjednako dobro rade vežbe snage, Klišina u poslednjih godina ne može da priđe Španovićevoj na takmičenjima. Sa poslednjih šest velikih šampionata Ivana ima šest medalja - zlato, dva srebra i tri bronze, a Klišina samo jednu bronzu sa Evropskog prvenstva u Cirihu 2014. Tada je naša Ivana osvojila drugo mesto sa 16 centimetara boljim skokom.

- Sećate li se ove vežbe od prošle godine? Sada sam je unapredila tako što je radim sa malim tegom. Sledeće nedelje želim da teg bude teži - "bacila je rukavicu" Klišina.

Španovićeva je za to vreme bila potpuno posvećena pripremama za Svetsko dvoransko prvenstvo, na kom je postala vicešampionka skokom od 7,07 metara. Klišina joj nije ni izašla na crtu jer se u Americi nije pojavila.

Ubrzo nakon povratka u Novi Sad Ivana je prihvatila izazov ruske koleginice.

- Okej, Darija. Igra je počela. Nije teško kao što izgleda. Niko nije verovao da mogu da uspem. Verovatno zato što sam superteška skakačica udalj. Ali, hej! Ko je ikada verovao da ću ikada skočiti sedam metara? Ja. Dovoljno je - pohvalila se Španovićeva.

Najveća rivalka

Ivana je i u novogodišnjoj azbuci za Informer priznala kako joj je Klišina najveća suparnica.

- D kao Darija Klišina, "suparnica". Novinari znaju zašto - našalila se tada Španovićeva.

Sledeći okršaj Španovićeva i Klišina zakazale su u julu na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija