• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Radošević

11.07.2016

09:12

ŠAMPIONKA EVROPE KANDIDAT ZA MEDALJU U RIJU: Ivana drugi favorit za OLIMPIJSKO ZLATO!

Ostali sportovi

ŠAMPIONKA EVROPE KANDIDAT ZA MEDALJU U RIJU: Ivana drugi favorit za OLIMPIJSKO ZLATO!

Podeli vest

Najpoznatije svetske kladionice smatraju da će se Ivana Španović sa Amerikankama Britni Ris i Tijanom Bartoletom boriti za najsjajnije odličje na Olimpijskim igrama

Korak od sedam metara
Znam da u nogama imam sedam metara i nadam se da ću taj rezultat izgurati u Riju
Ivana Španović

Srpska atletičarka Ivana Španović druga je favoritkinja za osvajanje zlatne medalje u skoku udalj na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, smatraju svetske kladionice! Njoj će najveće konkurentkinje za pobedu biti Amerikanke Britni Ris, koja je vlasnica najdužeg skoka u sezoni od čak 7,31 metar, kao i Tijana Bartoleta, koja je uz pomoć vetra u kvalifikacijama za Rio skočila 7,02 metra.

Španovićeva će, međutim, u Brazil otputovati sa titulom evropske šampionke, pošto je u petak u Amsterdamu osvojila zlato rezultatom 6,94 metra.

Klišina jedina Ruskinja u Riju

Međunarodna atletska federacija (IAAF) definitivno je zabranila ruskim atletičarima da se takmiče na OI zbog doping skandala, pa će za sada jedino skakačica udalj Darija Klišina sigurno ići u Rio. Ona je među retkima koja je prihvatila da učestvuje pod neutralnom zastavom, jer će IAAF samo tako dozvoliti učešće pojedinim ruskim sportistima koji dokažu da su testirani van antidoping sistema u domovini.
- Mnogi su odbili učešće. Jedino je Darija Klišina prihvatila - izjavila je članica ruskog olimpijskog odbora Aleksandra Briljantova.

Prestižna britanska kladionica "Pedi Pauer" kvotom 3,75 svrstala je Španovićevu na drugo mesto za titulu u Riju iza Britni Ris. Manje popularna SBOBET najpre je za Ivaninu pobedu ponudila kvotu 3,50 pre mesec dana, a onda je ta kvota pala na 3,00.

Jedna od dve najveće kladionice u Britaniji "Ledbrouks" posle Ivanine pobede na Evropskom prvenstvu povukla je iz ponude tipovanje na ženski skok udalj u Riju. Oni su u prvi mah na Španovićevu stavili kvotu 6,00 i smatrali Srpkinju za treću favoritkinju u Riju, ali se sada presabiraju.

Sigurno je da će Ivanin skok od 6,94 metra iz Holandije biti duži u Brazilu, bar do 7,02 metra, koliki je državni i lični rekord Španovićeve.

- Drago mi je zbog evropskog zlata, ali sam nezadovoljna skokom. Znam da u nogama imam sedam metara i nadam se da ću taj rezultat izgurati u Riju. Spremam se za olimpijsku medalju, to je jedina koja mi nedostaje. Tamo planiram da skačem između 7,10 i 7,20 metara - poručila je Ivana.


(VIDEO) IVANA ZBOG ZLATA NIJE ZAPLAKALA: Suze čuvam za Rio!

Španovićeva ni suzu nije pustila dok je intonirana himna "Bože pravde" u Amsterdamu, ali je naknadno otkrila da je to bilo "strogo zabranjeno".

- Suze čuvam, bože zdravlja, za Rio. Sve je podređeno tome. Posle nekoliko dana odmora krećemo u finalne pripreme, sve sam čuvala za Olimpijske igre, pa i emocije - poručila je Ivana.


(VIDEO) KRALJICA STIGLA U SRBIJU! Ivana donela zlato, ali zbog nečega nije zadovoljna!

Prvu medalju u Amsterdamu za Srbiju osvojio je Mihail Dudaš koji je bio treći u desetoboju. Njega nema na listama kladionica, ali je naš reprezentativac ispao iz žiže zbog dve sezone borbe sa povredama, pa i njega treba držati na oku u Riju. Sinoć je u finalu trebalo da se takmiče još Asmir Kolašinac u kugli i Amela Terzić u trci na 1.500 metara.

Informer

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija