• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

03.08.2016

14:03

POTRESNO! Belgijska paraolimpijka najavila eutanaziju posle Rija!

Ostali sportovi

POTRESNO! Belgijska paraolimpijka najavila eutanaziju posle Rija!

Podeli vest

Belgijska paraolimpijska šampionka Marike Vervort saopštila je da će završiti karijeru sa Igrama u Riju, ali je istovremeno najavila da bi mogla da se odluči za sopstvenu eutanaziju

- Posle Rija ću završiti sportsku karijeru. Potom ću videti šta život još može da mi da i potrudiću se da uživam u najboljim trenucima - rekla je Vervort i dodala: 

- Počinjem da razmišljam o eutanaziji. Bez obzira na moju bolest, već sam doživela i ono o čemu drugi mogu samo da sanjaju - istakla je ova belgijska paraolimpijka.

List "Le Parisien" piše da je Merike Vervort već pripremila sve dokumente neophodne za eutanaziju.

Ona je na Paraolimpijskim igrama 2012. pobedila u trci invalidskih kolica, a boluje od neizlečive progresivne bolesti mišića.

Belgija je legalizovala eutanaziju 2002. godine, postavši druga zemlja u svetu koja dozvoljava „medicinsku asistenciju pri smrti neizlečivih teških bolesnika“.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija