• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

08.08.2016

23:56

ĐORĐEVIĆ: Nema kalkulacija, igraćemo sa SAD i 10 puta ako treba!

Ostali sportovi

ĐORĐEVIĆ: Nema kalkulacija, igraćemo sa SAD i 10 puta ako treba!

Podeli vest

Selektor srpskih košarkaša Aleksandar Đorđević rekao je da će poraz od Australije biti velika škola u nastavku Olimpijskih igara

 

On je dodao da njegova ekipa neće kalkulisati do kraja grupne faze.

- Ovo je definitivno bila dobra škola za nas. Analiziraćemo utakmicu, ispraviti greške. Nije naš zaštitni znak da se tako lako predamo na kraju, jer je utakmica bila na tri poena do pet minuta pred kraj. Poraz je težak, ali treba da čestitamo protivniku koji je bio bolji - rekao je Đorđević na konferenciji za novinare posle utakmice u Rio de Žaneiru. 

Srbija je izgubila od Australije rezultatom 95:80, u drugom kolu Grupe B i tako zabeležila prvi poraz na Olimpijskim igrama. 

- Razlika nije bila realna u odnosu na to kako se odvijala utakmica, ali utakmica se ne igra 35, nego 40 minuta. Neobjašnjivo mi je to kako nismo iskoristili bonus koji smo imali. To znamo kako da iskoristimo, ali nismo večeras. Fizički smo dobro odgovorili. Australija je igrala jaku košarku, Mils i Delavedova su napravili razliku, gurali su loptu, to su NBA šampioni - kazao je Đorđević. 

Novinare je zanimalo šta se dogodilo sa centrom Denvera i srpske reprezentacije Nikolom Jokićem, koji je za 18 minuta imao samo sedam poena uz tri skoka. 

- To sada ne mogu da objasnim. Intenzitet visokih igrača Australije je veliki, poput Andersena, Boguta i Bejnsa, igraju jako. Jokić je mlad, ovo je za njega veliko iskustvo, a on je pametan momak. Potrebno nam je više od njega, očigledno. To je normalno, on brzo uči. imao je dobar kvalifikacioni turnir, ali niko, pa ni on, ne živi u prošlosti. Dokazao je nešto, ali je to prošlost, mora da nastavi - rekao je selektor Srbije. 

Đorđević je rekao da Srbija neće kalkulisati, ko god joj bio potencijalni protivnik u četvrtfinalu. 

- Igraćemo na pobedu. Ne zanima me da li ćemo igrati i 10 puta sa reprezentacijom SAD. Moja filozofija je takva da nema kalkulacija - rekao je Đorđević. 

Srbija će u sledećoj utakmici Grupe A igrati protiv Francuske, u sredu od 19.15 po srednjoevropskom vremenu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Pera Bandera

pre 7 godina

Nekad veliki igrač, ali kao trener nula!!!!

Milorad Culibrk

pre 7 godina

Postovani Gos. Djordjevicu, i vi treneri i igraci bi ste morali uvek da imate na umu Balzaka koji je rekao : " Covek se uci na tudjim a magarac na svojim greskama". Najsvrsishodnije je biti Gospodin ( sa veliko G ) i cestitati protivniku. Bez dodatnih komentara otici u svlacionicu i na trening i R A D I T I.Zelim vam srecu koja bi i nas napaceni narod usrecila pa makar i na kratko.

steva

pre 7 godina

Ako ti je filozofija da ne kalkulises vec pobedis i tako udaris na Amere u cetvrtfinalu...onda se ta tvoja filozofija moze nazvati i priglupim foliranjem . Ovo je turnirsko takmicenje...a na takvim takmicenjima se uvek kalkulisalo .

Baki

pre 7 godina

'Đorđević je rekao da će poraz od Australije biti velika škola u nastavku Olimpijskih igara' E moj Sale, na OI dođeš da pokažeš šta si naučio a ne da se školuješ na OI.

slavisa

pre 7 godina

i sledeci put cuvaj svoj ego pa ne zovi Bobija\n

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija