• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

11.08.2016

01:35

POSRTANJE "DELFINA" SE NASTAVLJA! Soro predvodio Brazil do pobede nad Srbijom - 6:5

Ostali sportovi

POSRTANJE "DELFINA" SE NASTAVLJA! Soro predvodio Brazil do pobede nad Srbijom - 6:5

Podeli vest

Vaterpolisti Srbije doživeli su težak udarac u 3. kolu olimpijskog turnira u Riju, pošto su poraženi od Brazila sa 6:5 i sada im je ugrožen čak i prolaz u četvrtfinale

Neprepoznatljivo loša reprezentacija Srbije odigrala je još jednu očajnu utakmicu, u kojoj nisu imali rešenje za dojučerašnjeg saigrača, sada golmana Brazila Slobodana Sora, koji je skupio 15 odbrana!

Srbija je povela 2:0 na početku i meča i tada se činilo da su se kockice u igri "delfina" najzad složile i da su loše partije i srećni remiji protiv Mađarske (13:13) i Grčke (9:9) biti prevaziđeni.

Međutim, to je bilo sve od svetskog i evropskog šampiona! Brazil je potpuno preuzeo konce igre u svoje ruke, okrenuo rezultat i samo zahvaljujući fantastičnom večeras golmanu Branislavu Mitroviću Srbija je do kraja meča ostala u igri za bod.

Sreća ne može baš uvek da prati, nekad je treba i zaslužiti, a ovom veoma lošom utakmicom, trećom u nizu, "delfini" je baš i nisu "prizvali".

Naredna utakmica je biti il' ne biti za Srbiju! Puleni selektora Dejana Savića moraju kako znaju i umeju da pobede Australiju u petak (03.10), ako žele da se plasiraju u četvrtfinale.

SRBIJA - BRAZIL 5:6 (2:0, 1:3, 0:2, 2:1)

SRBIJA: G. Pijetlović, Mandić 1, Gocić, Ranđelović 1, Ćuk, D. Pijetlović, Nikić 1, Aleksić, Jakšić, Filipović 1, Prlainović, S. Mitrović 1, B. Mitrović.

BRAZIL: Soro, Krivela, Franko, Alonso, Salemi, Gomes 1, Bačes 1, De Kosta, Roča, Perone 1, Gimaraeš 1, Vrlić 2, Antoneli.

UŽIVO:

Pijetlović nije pogodio u narednom napadu i Srbija je pred porazom! Ostalo je manje od 30 sekundi do kraja!

Kakva nesmotrenost srpskih vaterpolista! Na isteku napada Brazila pobegao im je centar Vrlić i izborio peterac! Šutirao je Gimaraeš i pogodio - 6:5.

Sam je bio Aleksić ispred Sora na dva metra i golman Brazila mu je odbranio udarac! Još 1:30 do kraja!

Brani Branislav Mitrović brazilski napad sa igračem više! Pa onda ponovo u sledećem napadu! Fantastičan je danas golman Srbije!

Ponovo igrač više i ponovo gol! Nikić je izborio tu prednost, a onda i pogodio za 5:5.

I nove dve fenomenalne odbrane Mitrovića kada je Brazil imao igrača više! Ide potom igrač više za Srbiju i najzad gol! Strelac Stefan Mitrović, rezultat je smanjen na 5:4.

Ne koriste "delfini" igrača više, a onda ih spasava Mitrović maestralnom odbranom brazilske kontre!

Treća četvrtina

Srbija nije iskoristila preostalo vreme ni da šutne, ostaje 5:3 za Brazil na kraju treće četvrtine.

Kad neće Srbi, hoće Brazilci! Majstorija Josipa Vrlića, koji je primio loptu na centru, okrenuo se kao da je bio potpuno sam i pogodio za 5:3!

Brani Soro i udarac Mandića! Uspela je Srbija da zaustavi napad Brazila, ali napad našeg tima je potpuno stao!

I još jedan napad sa Filipovićem na šutu, ponovo Soro brani! Odličan je bivši golman Srbije! Vodi Brazil 4:3 na tačno 2:00 do kraja četvrtine.

Ne koristi Srbija igrača više! Ko zna koji put Filipović na Igrama pokušava lobom i ne pogađa!

Preokret! Vodi Brazil! Topovski udarac Gomesa sa distance, Mitrović je nemoćan. Brazil vodi - 4:3.

Još jedna dobra pozicija iz kontre, Gocić je tukao sa pet metara, Soro je odbranio. U narednom napad dva puta Pijetlović šutira, jednom je pogodio prečku, drugi put poslao loptu preko gola!

Reuters

Druga četvrtina:

Velika greška naših igrača, Perone im je ukrao loptu, povukao kontru u kojoj je dobio igrača više, a Bačes je pogodio za 3:3. Samo devet sekundi pre kraja poluvremena...

Ne koriste "delfini" kontru šest na pet, tukao je Ćuk skoro iz mrtvog ugla i pogodio okvir gola. Brazil dobija odmah igrača više, srećom, vreme je isteklo pre nego što su se rivali postavili  u napadu.

Prečka zaustavlja udarac Prlainovića. U narednom napadu Brazil dobija igrača više, isključen je Filipović, a Perone ga koristi u poslednjoj sekundi - 3:2 vodi Srbija.

Četiri minuta do kraja četvrtine.

Smanjuje Brazil golom Vrlića iz igrača više - 2:1. Nije se buka s tribina ni stišala, a Srbija je dobila igrača više i Dušan Mandić ga je topovskim udarcem iskoristio - 3:1. 

Ponovo Brazil ne koristi igrača više! Udarac je završio preko gola. Ne pogađa ni Srbija odmah potom, lopta je pobegla s ruke Stefanu Mitroviću prilikom šuta.

Kraj prve četvrtine.

Vodi Srbija 2:0, ali za razliku od prve dve utakmice odbrana "delfina" je kao granit. Brazilci nemaju rešenje. Samo da tako i ostane.

I evo drugog gola! Sava Ranđelović pogađa sa igračem više sa prve stative - 2:0 na 1:22 do kraja.

Ne koriste "delfini" igrača više posle tajm-auta, tukao je Mandić i pogodio okvir gola. Ostaje 1:0.

Brani i Soro posle dobre akcije Srbije i udarca Prlainovića na 3:46 pre kraja četvrtine.

Po dva neiskorišćena napada na obe strane, a onda Filipović koristi prvog igrača više i donosi Srbiji vođstvo - 1:0. Prvi napad sa igračem više za Brazil, ali brani Mitrović!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 7 godina

То је тактика, прво изгубиш све што можеш, онда победиш све што МОРАШ и злато носиш у Србију...! Видећете...!!!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija