• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

10.08.2016

21:01

SRBIJA PALA POSLE DRAME! Bogdanović promašio pobedu protiv Francuske  - 76:75

Ostali sportovi

SRBIJA PALA POSLE DRAME! Bogdanović promašio pobedu protiv Francuske - 76:75

Podeli vest

Košarkaši Srbije poraženi od Francuske rezultatom 76:75 u trećem kolu olimpijskog turnira u Riju

Gubili su puleni selektora Aleksandra Đorđevića čak i dvocifrenom razlikom tokom prvih 20 minuta utakmice, u finišu treće četvrtine orlovi su preokrenuli i poveli, ali su Francuzi ipak u dramatičnom finišu preko Parkera preokrenuli i trijumfovali 76:75. S druge strane, Bogdan Bogdanović je prvo izgubio loptu, a potom i promašio daleku trojku za pobedu. 

U našem timu  Raduljica je imao 16 poena i 3 skoka, 10 poena i 9 asistencija dodao je Teodosić, a Bogdanović je imao 10 poena i 4 skoka. U sastavu Francuske, De Kolo je ubacio 22, a Lovernj 12 poena. 

Pobednik večerašnje utakmice ići će u četvrtfinale kao trećeplasirani, ako ne bude nekih nepredviđenih rezultata do kraja grupne faze, a poraženi sa četvrte pozicije.Srbija je tako pre finala izbegla Amerikance, najverovatnije.  Srbiju naredni meč očekuje u noći između petka i subote očekuje okršaj sa selekcijom SAD. 

Katastrofalno su naši otvorili meč sa izuzetno raspoloženim Francuzima, koji su posle četiri minuta igre imali dvocifrenu prednost 15:4, a potom i 20:15. Srećom, trojkom je Teodosić razbudio "orlove" napravili smo seriju 11:2 i primakli se na podnošljivih 22:15. U nastavku utakmice do poluvremena nastavili smo da jurimo rivala. Francizima je konačno tokom drugih 10 minuta meča malo stao šut. Mada nisu naši blistali ni u odbrani ni u napadu ali smo preko raspoloženog Bogdanovića odražli priljučak do kraja. Prvo je vezao dve trojke za 34:30, a onda pošto su "trikolori" ponovo pobegli na 38:32 ubacio još jednu trojku i primakao Srbiju na minus tri pa smo na predah otišli rezultatom 40:36. 

Nije nikako uspevala Srbija da prestigne Francusku iako je imala aktivan rezultat. Stefan Marković je trojkom u 26. minutu smanjio na 51:46, ali je odmah usledio odgovor Francuza. Ipak, Srbija je do željenog preokreta sitgla u poslednjem minutu treće deonice poenima Simonovića, a onda je trojku ubacio i Teodosić za 58:54. 

Trojkom Simonovića Srbija je početkom poslednje deonice došla do šest poena prednosti 63:57. Pred poslednja dva minuta meča imali su "orlovi" pet poena više. Ali, u finišu "orlovi" nisu uspeli da sačuvaju prednost pa su se Francuzi domogli minimalne pobede.

 

SRBIJA - FRANCUSKA 75:76 (17:26, 19:14, 24:17, 15:19)

Dvorana: "Karioka" arena.

SRBIJA: Teodosić 10, Simonović 9, Bogdanović 10, Marković 7, Kalinić 4, Nedović 5, Birčević, Raduljica 16, Jokić 2, Štimac 5, Jović 5, Mačvan 2.

FRANCUSKA:  Ertel 5, Batum 11, Dio, Lovernj 12, Kaudi, Parker 6, Pjetrus 1, De Kolo 22, Dijao 11,  Želabal 5, 16 Gober 3, Tili.

TOK MEČA

Četvrta četvrtina

De Kolo sa linije za slobodna bacanje smanjuje na 75:72, onda Teo promašuje, a "trikolori" prilaze na minus jedan - 75:74. Neeee... Nema trojke za Bogdanovića, hvala loptu Dijao! Parker pogađa za dva poena 76:75 za Francuze. Kraj!

Marković pogađa sa linije za slobodna bacanja, potom De Kolo ne ubacuje za dva. Srbija drži vođstvo 75:70. Do kraja 2.45. Šteta Jokić ne pogađa trojku. 

Jokić poentira za dva, ali Ertel trojkom smanjuje na "minus tri" - 68:65. Zakucavanje Lovernja, a Raduljica protiv dvojice ubacuje za 70:67 ima i dodatno bacanje koje nažalost ne koristi. Novi 15 poen Raduljice posle asistencije Bogdana, uz jedno bacanje koje koristi i donosi Srbiji 73:67.Diao drži Francuze u igri, koji su na "minus 3" - 73:70.

Trojka Simonovića na startu poslednjih 10 minuta igre. Srbija vodi 63:57. Štimac jednim bacanjem povećava prednost na plus sedam - 64:57. Ipak, Francuzi smanjuju preko De Koloa i Lovernja na 64:60.

Reuters

Treća četvrtina

Srbija je na minus jedan, Nedović ubacuje dva bacanja. Srbija vodi! Simonović poentira za 55:54, a onda nam trojkom donosi 58:54.Nažalost Želabal vraća istom merom. Simonović na Teovu asistenciju stavlja taču na četvrtinu 60:57.

Raduljica ubacuje svoj 11 poen,a  Marković dodaje trojku, Parker uzvraća sa dva, ali Nedović pogađa još jednom za tri poena. Potom smo uspeli da se odbranimo, Teo je fauliran i ubacuje oba slobodna bacanja. Do kraja četvrtine 3.27, Francuzi vode 53:51. Imali smo napad za izjednačenje, ali ništa od toga. Marković promašuje trojku za vođstvo, pa polaganje za nerešen rezultat.

Posle faula Dijaa Bogdanović ubacuje samo jedno bacanje. Potom lepo zakucavanje Mačvana  posle asistencije Markovića. Ponovo smo na "minus 4" 45:41. Kontra Francuza nakon što je Bogdanović ostao bez lopte. Franzuci drže prednost imaju plus sedam - 48:41.

Bogdanović ne pogađa, a onda Teo pravi faul na Parkeru. De Kolo postiže prve poene za Francuze u nastavku, potom ubacuje trojku i "trikolori" vode 45:38.

Starsportphoto

Druga četvrtina

Srbija trojkom Bogradovića na asistenciju Tea ponovo prilazi na 38:35, ali Ertel poentira za dva i trikolori vode 40:35.Fauliran je 5 sekundi pre kraja Raduljica koji je promašio prvo a pogađa drugo bacanje za 40:36 za Francuze posle prvih 20 minuta.

Štimac šalje Dijaa na liniju za slobodna bacanja koji povećava prednost svog tima, ali je konačno i promašio jedno bacanje. Francuzi vode 37:30. Štimac je pokušao da smanji minus ali Gober spušta rampu. Potom Gober siguran sa penala posle faula Kalinića. Teo poentira za Srbiju a nakon što su Francuzi izgubili loptu mi smo prokockali šansu da smanjimo minus. 

Sjajno, druga vezana trojka Bogdanovića i prilazimo na 34:30.Ne! Teo pravi ličnu, a De Kolo sa linije penala naravno ne greši. Samo što im priđemo ponovo nam pobegnu. Đorđević traži tajm-aut.

Šteta, Praker ubacuje za dva. Štimcu ispada lopta ispod koša. Lična za Jokića a De Kolo ne greši, ponovo beže na 34:27. 

Dio ne ubacuje trojku, ali je siguran Jović s druge strane nakon što je prethodno ispravio grešku Štimca. Srbija prilazi na minus šest poena - 30:24. Gube loptu Francuzi a Bogdanović postiže trojku. Sada smo na minis tri - 30:27. Dobro je,vratili smo se.

Vraćaju Francuzi dvocifrenu prednost preko raspoloženog  Lovernja. Simonović izgubio loptu  protivnik jto koristio da ode na "plus 13" 30:17. Konačno poeni za orlove preko Raduljice , a onda Štimac ispravlja grešku Nedovića za 30:21. 

Reuters

Prva četvrtina

Četvrti poena Lovernja, nažalost Teo promašuje na drugoj strani. Konačno i Francuzi ne pogađaju, ovog puta za tri poena. Dobro smo se odbranili u narednom napadu Francuza, a onda sjajan napad i polaganje Simonovića.Smanjujemo na 24:17. Lovernj je stavio tačku na prvih 10 minuta - 26:17 za Francuze.

Posle poena Batuma i Dijaa, ubacuje i Lovernj, a s druge strane lep poen Tea koji veže pet poena. Polako smanjujemo minus na 22:15 preko Raduljice i Markovića i teramo trikolore da traže tajm-aut. Serija Srbije 11:2.

Francuzi do sada ništa nisu promašili. Selektor Đorđević je bio izuzetno ljut na tajm-autu. Raduljica postiže tek šesti poen za Srbiju, a onda Teo konačno ubacuje prvu trojku za Srbiju. Orlovi prilaze na 20:9.

Novak Đoković na tribinama u društvu Nenada Zimonjića i Viktora Troickog.

 

 

Batum ponovo sam i ponovo trojka.Lako trikolori stiču sedam poena prednosti - 9.2.Francuzi povećavaju preko De Koloa, a Jović ubacuje i smanjuje na 11:4. De Kolo veže četiri poena i Đorđević traži tajm-aut. Prvo dvocifreno vođstvo Francuza 15:4. Katastrofalni naši trenutno.

Dijao otvara meč poenima preko Birčevića uz jedno bacanje, a naši uzvraćaju preko Kalinića. Batum ubacuje prvu trojku i Francuzi vode 6:2.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
nikola

pre 7 godina

Ovi ce nam napraviti novi otvor na zadnjem delu tela. 20 razlike za Fr

Robson

pre 7 godina

Izgleda da nasim pajserima niko nije objasnio da pobednik ovog meca ide na Amere 99%. \n

Jovi

pre 7 godina

Ne da smo losi ovo je najgora ekipa Nula sramota

Darko

pre 7 godina

Momci, bruka, loše igrate, a još losije se borite! Nigdje srca, masa faula, ne znam nisam strucnjak. Igrao sam kosarku osamdesetih i ovo sto danas gledam me bruka za Jugoslovensku školu kosarke! Nisu samo igrači, ni trener ne obavlja svoj posao kako treba. Zalosno!!!!

rada mrak33

pre 7 godina

ja kao zensko vidim da je sve dio taktike a vi papci udarili po treneru i igracima.

drago markovic

pre 7 godina

rada marka: Bas su rado papci.Umesto da udare po tebi neznije ili grubo,zavisi od tebe i tvojih zelja.Oni po muskima,bas su bez ? da ne pisem.\n

Vucko

pre 7 godina

Ovaj rio katastrofa sve smo izgubili I drugj iz ex yu odraz vremena,prosle godine sve sada Gubitci

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija