• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

13.08.2016

02:01

"ORLOVI" HRABRO POGINULI! Bogdan promašio produžetak! Srbija posle drame izgubila od Amera - 94:91

Ostali sportovi

"ORLOVI" HRABRO POGINULI! Bogdan promašio produžetak! Srbija posle drame izgubila od Amera - 94:91

Podeli vest

Košarkaši Srbije poraženi su u četvrtom kolu Olimpijskih igara od Sjedinjenih Američkih država rezultatom 94:91, i za prolaz u četvrtfinale "orlovima" je potrebna pobeda nad Kinom u poslednjoj rundi

Sjajna predstava u "Karioka areni", a na kraju su Amerikanci na (napumpane) mišiće pobedili. Imala je naša selekcija poslednji napad koji je mogao da nam donese produžetak, ali Bogdan Bogdanović nije bio precizan.

Ipak, ne treba upirati prstom u našeg beka, ući će sledeći put, kada bude potrebnije.

Grupa A

4. kolo
Petak: Australija - Kina 93:68; Subota: Srbija - SAD 91:94, Francuska - Venecuela 03:30
Tabela: SAD 4-0, Australija 3-1, Francuska 2-1, Srbija 1-3, Venecuela 1-2, Kina 0-4

Grupa B

3. kolo
Subota: Argentina - Brazil 19.15; Nedelja: Španija - Litvanija 00.00, Hrvatska - Nigerija 03.30
Tabela: Litvanija 3-0, Argentina 2-1, Hrvatska 2-1, Brazil 1-2, Španija 1-2, Nigerija 0-3.

Kako je ova utakmica počela, mogli smo samo da se nadamo da neće biti 40+ za Amerikance. Furiozan start Drim tima, koji je sredimo prve četvrtine vodio 23:5.

Ipak, već do kraja ove deonice su naši smanjili zaostatak, da bi potom drugu četvrtinu dobili rezultatom 27:23 i na poluvreme otišli sa "minus 8" (50:42).

Treća četvrtina je bila ujednačena, naši su odbijali sve napade rivala, i nisu im dozvolili da se odlepe i tako prelome utakmicu.

Poslednju četvrtinu su naši igrači odigrali fenomenalno, a briljirao je Nikola Jokić, koji je pokazao zbog čega je bio jedan od najboljih rukija u NBA protekle sezone. Mučio je protivničke centre i praktično se igra sa njima, ali to na kraju nažalost nije bilo dovoljno za nešto više osim tesnog poraza.

Srbija je imala poslednji napad kada je pet sekundi Đorđević zatražio tajm-aut. Lopta je posle izvođenja sa strane došla do Bogdanovića koji je ostao sam, ali sa nekih osam metara nije bio precizan.

Najefikasniji u našoj selekciji bio je Jokić sa 25 poena, a po 18 dali su Teodosić i Raduljica. Kod Amerikanaca je bolji od ostalih bio Kajri Irving sa 15 poena.

(VIDEO) AMERI, DA LI STE PLATILI KARTU? Evo kako su Srbi provozali drim tim!

SRBIJA - SAD 91:94 (15:27, 27:23, 21:22, 29:22)

Dvorana: "Karioka arena". Sudije: Sibel, Lokateli, Pasturijak.

Srbija: Teodosić 18, Simonović 3, Bogdanović 7, Marković 12, Kalinić 5, Nedović 3, Birčević, Raduljica 18, Jokić 25, Štimac, Jović, Mačvan.

SAD: Batler 9, Durent 12, Džordan 13, Lauri 2, Barns, Derouzen 11, Irving 15, Tompson 3, Kazins 5, Džordž 12, Grin, Entoni 12.

 

Tanjug/AP

TOK MEČA

Četvrta četvrtina:

- 89:94. Sada gledamo dvoboj Jokića na jednoj i Entonija na drugoj strani. 

- 85:90. Odlična rola Markovića koji je vezao pet poena. Odgovorili su Amerikanci, ali potom i trojka Jokića i to uz faul koji sudije nisu svirale.

- 75:83. Trojka Teodosića, ali su Amerikanci odmah odgovorili sa nekoliko realizovanih napada. Problem za Srbiju biće što ćemo poslednjih šest minuta utakmice igrati bez Raduljice koji ima pet ličnih grešaka.

- 70:75. Dobar početak poslednje deonice, Jokić je pogodio trojku. Potom je naš centar pogodio i za dva, a za Amerikance je pogodio Lauri. Simonović polovičan sa penala, a onda i polaganje pod košem krinog košarkaša.

Tanjug/AP

Treća četvrtina:

- 62:72. Trojka Teodosića za "minus 5" (60:65). Na drugoj strani je batler pogodio dva penala, a onda i dvoja Derouzana. Amerikanci koriste naše greške i ponovo imaju dvocifrenu prednosti (71:60). Smanjio je zaostatak Teodosić sa penala, ali samo za kratko.

- 57:65. Razigrao se Jokić, koji u ovim trenucima teroriše koš Amera. Mogla je Srbija da dođe na dva ili tri poena zaostatka ali je Štimac upropasio kontru tako što je "davio" loptu, što su Amerikanci kaznili.

- 53:58. Odlična igra srpskih košarkaša na početku drugog poluvremena. Pogađali su Jokić, Marković i Bogdanović, što je Kžiževskog natteralo da zatraži tajm-aut.

- 47:56. Poeni Entonija na početku četvtine, a na drugoj strani sjajno "kucanje" Raduljice, koji je pokupio "otpadak". Potom trojka Bogdanovića, vratio je Entoni.

Tanjug/AP

Druga četvrtina:

- 41:50. Trojka Durenta, a Teodosić je bio precizan sa linije za slobodna bacanja, a onda i Raduljica poentira iz kontre. Mogli su naši još da smanje razliku, ali su napravili faul u napadu pa sa "minus 9" idu na poluvreme.

- 37:46. Džordan je malo nervozan. Nesportska lična za centra SAD, a Kalinić je pogodio jedno od dva penala. U narednom napadu je Marković u poslednjim sekundama pogodio trojku sa više od deset metara. Za Amerikance su penale pogađali Irving i Durent.

- 31:42. Amerikanci su imali besplatnu vožnju na ringišpilu! Sjajna akcija "orlova", svi igrači su učetvovali, a završio je Nikola Jokić. Naš centar je i u narednom napadu pogodio, a odgovor su imali i Amerikanci.

-27:36.  Ređaju se pogoci na obe strane. Trojka Teodosića, za dva su bili precizni Kalinić i Bogdanović, dok su za Amere pogađali Irving i Derouzen. Potom sjajna asistencija Tea za Raduljicu.

- 18:29. Nedović je trojkom otvorio drugu deonicu, a na drugoj strani je Džordan bio precizan pod košem.

Tanjug/AP

Prva četvrtina

- 15:27. Dva puta je zakucao Raduljica, dok je na drugoj strani Džordan bio polovičan sa linije za slobodna bacanja, a potom i trojka Batlera. Serija poena Raduljice sa penala, a sve kao posledica tehničkih grešaka rivala.

- 5:23. Pogodio je trojku Teodosić, ali je stigao odgovor od Tompsona, a već u narednom napadu aplej-up koji je završio Džordan. "Pucaju" Amri iz svih oružja, a naši igrači su za sada samo nemi posmatrači

- 2:14. Konačno poeni Srbije, posle tri minuta. Sjajna akcija Teodosića i Jokića posle koje je naš centar zakucao. Na drugoj strani zakucavanje Džordža, a potom i Entoni polovičan sa penala. Naši su loši u napadu, nemaju rešenje za odbranu rivala koji nastavljaju da zatrpavaju koš "orlova".

- 0:8. Birčević je prvi odapeo, ali nije bio precizan za tri poena, dok je na drugoj strani Durent pogodio tri penala posle faula Markovića. Potom je Pol Džordž pogodio trojku. Srbija i posle dva minuta bez poena, a na drugoj strani je Kazins zakucao iz kontre.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
zombi

pre 7 godina

Nije mi jasno zasto su uvek aktuelne neke teorije zavere kada ne postizemo rezultate ?! I uvek nas neko mrzi. Cemu takva razmisljanja ?! Ljudi igrajte srcano I uspeh nece izostati; uvek je u drugoj ruci orah veci. Manite se filozofiranja, vi ste sportisti, a ne filozofi, vec pocnite da radite ono za sta ste dosli.

Rep Srpska1

pre 7 godina

Nema veze junaci nasi pokazali ste i da Amerika mora da se namuci za pobedu.Vi ste ponos nase drzave i srecno da izborite do četvrt finala.\n

zatvaranje OI 2016

pre 7 godina

E sad kao "zasluzni" sportisti OI treba vam "zasluzeni" odmor I cast da ostanete na zatvaranju OI i sve to o trosku Srbije. Pa, vi ste to "zasluzili"!

boske100

pre 7 godina

Kakav naslov, kao oni stari filmovi sa Bruce Willis-om. Za razliku od naših tetki on je uvjek izlazio kao pobjednik.\n

CIRINELA

pre 7 godina

Igrali su fenomenalno. Bolje sto nisu izborili produzetke. Samo bi se bespotrenmo izmorili pred odlucujuci mec sa Kinom. Kad punili kos kinezima nemojte zaboraviti da su nam to veliki prijatelji!!!

MYSTIK

pre 7 godina

Bogdane,video sam tvoju tricu u kosu amera,neznam ko loptu izbaci.

vox populi

pre 7 godina

Poginuli??? Jel ti taj naslov pao na pamet posle jutarnjeg vinjaka?

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija