• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. T.

12.08.2016

08:46

NAZIRE SE POTPUNI DEBAKL NAŠEG OLIMPIJSKOG TIMA: Hteli 12 medalja, a osvojili NULA!

Ostali sportovi

NAZIRE SE POTPUNI DEBAKL NAŠEG OLIMPIJSKOG TIMA: Hteli 12 medalja, a osvojili NULA!

Podeli vest

Srbija šest dana nakon početka Igara u Riju još nema nijednu medalju, a imamo sve manje aduta * Razočarali teniseri, strelci, veslači, vaterpolisti...

Srbija ni posle šestog dana Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru nije osvojila medalju, a bivši sportski asovi naše zemlje smatraju da je to potpuni debakl! Bivši vaterpolo reprezentativac Jugoslav Vasović, teniski stručnjak Radmilo Armenulić i sportski direktor srpskih strelaca Srećko Pejović ističu da su poput cele nacije očekivali mnogo više pobeda u Riju.

Vaterpolo reprezentacija

* Aktuelni šampion sveta
* Prvak Evrope iz 2014. i 2016.
* Osvajač poslednje četiri Svetske lige
Učinak: Dva remija i poraz, moraju da pobede u preostala dva meča da bi prošli u četvrtfinale

 

Vaterpolisti su porazom od Brazila došli nadomak ispadanja već u grupnoj fazi, što bi bila senzacija ravna eliminaciji Novaka Đokovića u prvom kolu teniskog turnira. Proslavljeni as Jugoslav Vasović ipak veruje da će "delfini" osvojiti ni manje ni više nego zlato!

- Uf, generalno tmurne Olimpijske igre za nas, valjda smo preterali s očekivanjima. Što se vaterpolista tiče, posle prva dva remija bio sam zadovoljan, jer sam verovao da nije dobro da stvari odmah krenu idealno. Posle poraza od Brazila postao sam zabrinut, jer ne vidim da se situacija poboljšava, naprotiv, ide na gore. Možda se uvukao strah od loših rezultata, ali ako neko to može da prevaziđe, onda su to naši vaterpolisti - kaže Vasović i dodaje:

Stjepanović: Potrebne su promene

Medalju smo očekivali i od plivača Velimira Stjepanović, koji je najavljivao da će ponoviti ili čak nadmašiti učinak Milorada Čavića i doneti Srbiji zlatnu medalju u disciplini 200 metara slobodnim stilom.
- Pritisak nije problem, jer plivam za sebe i Srbiju. Mogu da razočaram samo sebe i nikog drugog. Međutim, jasno je da posle ovakvih rezultata moramo nešto ozbiljno da menjamo do sledećih Olimpijskih igara u Tokiju 2020. Ovako, očigledno, ne ide - istakao je Stjepanović.

- Setite se Evropskog prvenstva u Mađarskoj 2014. kad smo u grupi izgubili od domaćina, pa jedva okrenuli maltene izgubljeno polufinale s Crnogorcima. Posle toga smo osvojili zlato i evo dosad smo maltene neporaženi. Dakle, osvajamo zlato u Riju! Kako? Nemam pojma!

Nole povređen

Novak Đoković bio je apsolutno najtraženiji sportista dok je boravio u Olimpijskom selu i neka vrsta lidera celokupnog sportskog srpskog tima. Njegova neočekivana eliminacija kao da je urušila samopouzdanje svih ostalih.

Teniski stručnjak Radmilo Armenulić duboko je razočaran razvojem događaja na OI, a poslednju nadu za osvajanje odličja vidi u Ivani Španović i vaterpolistima.

- Niko u Srbiji nije mogao da predvidi ovakav početak Olimpijskih igara. Ne pamtim kad se dogodilo da naša zemlja posle šestog dana nema medalju. To je za ozbiljnu analizu. Očekujem do kraja medalju od Ivane Španović, ali i da se probude vaterpolisti. Košarkaši i košarkašice su me razočarali - objašnjava Armenulić i osvrće se na tenis:

- Od žena ništa nisam ni očekivao. Viktor Troicki je otišao u Rio samo da bi bio deo tog događaja, a ni za dubl Đoković/Zimonjić nisam pomislio da mogu dalje od drugog kola, jer oni ni ne igraju zajedno.

Informer

Međutim, svi smo od Novaka očekivali zlato u singlu. Mora se reći da je on igrao povređen i to je apsolutno tačno. Druga stvar je što je džentlmen koji nije hteo da priča o povredi, već je hvalio Del Potra za odličnu partiju. Verovatno bi bilo bolje po njegovo zdravlje da nije igrao, ali naš narod bi ga dočekao na nož, jer mi ne volimo one koji odustaju.

Ubila ih trema

Novak Đoković

* 1. mesto na ATP listi
* Osvajač Australija opena, Rolan Garosa, Vimbldona i Ju-Es opena
* Šampion Dejvis kupa
Učinak: Ispao u 1. kolu

 

Veslači i strelci su u prethodne dve godine osvojili pregršt medalja na evropskim šampionatima i svetskim kupovima, pa su pojedinci svrstavani u krug favorita. Nažalost, veslači Vasić i Beđik, a potom i strelkinje Bobana Veličković, Andrea Arsović i srebrna olimpijka iz Londona Ivana Maksimović ostvarile su rezultate daleko ispod očekivanja.

To ne krije ni sportski direktor Streljačkog saveza Srbije Srećko Pejović.

- Nadao sam se da ćemo imati više finala. Više sam očekivao posebno od Andree Arsović, moraću sa njenim trenerom Draganom Donevićem detaljno da analiziram takmičenje. Nivo rezultata u kvalifikacijama je bio dosta niži nego na drugim velikim takmičenjima, jer očigledno su sve devojke bile pod jakom tremom, pa je dosta odlučivao i faktor sreće - iskren je Pejović.
V. T.


 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
tomas9d

pre 7 godina

Nismo hteli da zamenimo Ruse, evo nam nagrade. Danas mok prvo isplanira medalje pa tek onda počinju igre.

Lala iz Banata

pre 7 godina

Требало је пре пута, отићи у Храм Светог Саве, запалити свећу - помолити се !!...Уместо тога, "Олимпијци" Код Томе и Вучића на "пријем парти"....Заборавили су свету СРПСКУ ТРАДИЦИЈУ... На "парти" се иде....после...Кад све прође..!

boco

pre 7 godina

vazno da imate sramotan naslov a kad se vrate sa medaljama nikom iz informera ne bi dao izjavu po meni medalje ce osvojiti vaterpolisti, kosarkasi, dudas, milica teakvondo, a vi samo nastavitie da potcenjujete sram vas bilo za naslov

sinisa

pre 7 godina

jbt postala je nacionalna, patriotska disciplina da branimo sportiste od nas samih?! u naslovu pise ono sto je cinjenicno stanje, do sad smo osvojili nula medalja, svi se nerviramo, ali brate sad su na fejsbuku, tviteru evo i ovde najveci izdajnici postali oni koji napisu istinu - nula medalja. preterano je bilo ocekivati vise od pet medalja, ali sa ciframa su se frljali i sami novinari i sportisti, pa i ministar

Lala iz Banata

pre 7 godina

Код нас у Банату каже се: "Прво скочи - па кажи...ХОП....!! За медаљу шансу има само Ивана Шпановић - ако је Бог погледа....Чујем да је са тренером ишла у цркву, пре пута у Рио...Ако је тако...не треба да брине...Тако су требали и остали да поступе...Сила Бога не моли...Сиромаси морају!

Milorad Culibrk

pre 7 godina

OLIMPIZAM NIJE AMATERIZAM OI su svakako najveca sportska atrakcija iz cetvorogodisnjeg ciklusa, OI igre odavno nisu projektovane kao amaterske. Ako se takmicarski nivo podigao na profesionalni MORALI smo podici I nivo srtucnog rada u nasem OK. Vlade divac I ljudi koji se time bave su daleko od neophodnog strucnog nivoa. Nasa improvizacija u stilu " Divca za Predsednija " kostace nas DEBAKLA u Riu.

Sava Prokopović iz Ritopeka

pre 7 godina

Спортискиње старлете. Спортисти јуре профукњаче. А сви јуре менаџере да би се боље продали. На Ђоковић Новака бачена вуду јужноамеричка црна магија. Дивац јури жену Весну, она јури кантримена. Тренери и остали јурцају по селу и Рију, оргијају, дрогирају се, опијају се. Пољаци направили бофл тренерке и дресове. Томица и Драгица као два бела млада голуба. Сви који су отишли у Рио, избацити их из свих селекција на веке векова. Банда отишла о државном трошку да се тамо забавља. Ужас. И још траже балкон.

Djole

pre 7 godina

Savo iz Ritopeka ti si bre genije,ajde molim te više,otkri nam tajnu čime se ti brate dobijaš,pa i nama da svane!!

Sava Prokopović iz Ritopeka

pre 7 godina

Ђоле, ти по задатку браниш нешто, што се не може одбранити. Како можеш бранити понашање српских спортиста у Рију. Најпре Дивац. Човек је окупиран Весном и спасавањем брака, њеним кантрименом, клубом негде у Америци, Веснином шанираном робом и још са разним глупостима, а само не са Олимпијадом. Није ни он крив, човек не необразован, зна само узимати паре. А о овим српским старлетама, оне саме причају о себи. Мушкарци оргијају, опијају се, траже менаџере. На Ђоковић Новака је бачена јужноамеричка црна магија и због тога губи мечеве. Томица и Драгица су посебна љубавна прича. Је ли ти видиш тзв. Ђокице, да сви пишу против спортиста, само си се ти нашао да их браних. Браниш их тако, што нас нападаш. Провидно је то, бре.

nbgd

pre 7 godina

Olimpijada je kruna svih takmičenja, samo najbolji osvajaju zlato. Za to treba imati 18, 20 godina , talenat, rad. Doći kao turista, slikati se ...ispasti u prvim kolu, to se desilo nama.

Milorad Culibrk

pre 7 godina

U PRAVU STE. Ono sto je u ovakvoj raspravi zdrav i ispravan pristup je NE DIRATI SPORTISTE. Oni su ( vecinom ) kao mlado drvo. Savijaju se onako kako hoce onaj ko ga je posadio. Zato treba raspravljati o strucnosti onog ko ga sadi. Veoma cenim Divca kao sportistu. Dao je srpskoj kosarci puno. Mi smo u znak zahvalnosti za sve sto je postigao u sportu u jednom momentu politicke krize u Srbiji lansirali parolu i pisali grafite : " DIVCA ZA PREDSEDNIKA " ( doduse mislilo se na Predsednika drzave sto je jos pogubnije.) I izabrasmo ga za Predsednika MOK Srbije.To je isto kao kada bi Djokovica posle zavrsene karijere postavili za Ministra vojnog.Amaterski pristup u strucnom radu daje rezultat NUUULA. Momci devojke sportisti hvala VAMA za svu prinetu i podnetu zrtvu u zelji da postignete sportski uspeh i nasem napacenom narodu pruzite malo srece i zadovoljstva. Onima koji vode sport za nauk. Da sam u pravu pogledajte gde nam se nalaze nekada slavna SD Crvena Zvezda i Partizan.

zombi

pre 7 godina

Za sve u zivotu ima opravdanja, ali sta je sa obavezama ?! Reci Vasica "uvukao se strah" su sramotne, jer svako zivo bice ima strah kada je nesto novo, pa prema tome ako imaju strahove od meceva, na posmatranje jer nisu da igraju u timu.

EKO9

pre 7 godina

Kosovo , Hrvatska , Slovenija ima zlato. Srbija ni jednu medalju nema niti ce je imati. Bruka i sramota bre. Naduvani sportisti prece su im pare nego Grb i Drzava ! Najvise me razocarao ovaj Djokovic. Prvak sveta a gubi u prvoj rundi. Tako mogu samo Srbi da gubu !\n

Milann

pre 7 godina

Sta je Divac radio? Bodrio Amerikance. Vodi OSS na daljinu i niko to da pomene a kamoli da ga smani i oceni nerad.

Miki

pre 7 godina

Drzava ce ustedeti mnogo evara od planiranih nagrada. Neka ih. Nijesu sirotinja

Riddick

pre 7 godina

Ovi imaju sreće igraju kao penzioneri od početka do kraja pa je to sasvim i očekivan njihov uspeh, pa se i ne ljutim.

DS

pre 7 godina

-Novak je bio u turizmu,to je jasno,dobro se zabavljao i kako rece "uzivao" na OI.A,najbolja mu je izjava da se umorio.Samo nam nije rekoa od cega se umorio?. -Kako su strelci i streljacice dosli "spremni" na Oi, da su im dali lovacke puske ni jedna sacma ne bi zavrsila u centru. Jasn aSekaric je bila iskusni motivator u reprezentaciji,ali su je odstranili iz ekipe da ne bi slucajno neko i pomislio na medalju.. -Vaterpolisti su divovi sa srcima miseva i vjeverica.Kad nam najvise treba njihova medalja njih nigdje. -Sale ne vodi Bobana i izmislja neku novu kosarku sa jednim centrom. -Veljo Stjepanovic je dosao u Rio totalno van forme. Bice bolje.

Djoka Vukojebina

pre 7 godina

Naplatiti svima troskove koji su nas osramotili u Riju. Amin

posao je brz a para laka

pre 7 godina

Spremaju razanj a zec u sumi!

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija