• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

12.08.2016

12:50

PLIVAČICA IZ SIRIJE PREKO SRBIJE NAŠLA SPAS! Jusra Mardini: Hleb i vodu Srbima nikada neću zaboraviti!

Ostali sportovi

PLIVAČICA IZ SIRIJE PREKO SRBIJE NAŠLA SPAS! Jusra Mardini: Hleb i vodu Srbima nikada neću zaboraviti!

Podeli vest

Sirijska plivačica Jusra Mardini, koja se na Olimpijskim igrama takmiči kao de izbegličkog tima, bežeći preko balkanske rute je našla spas u Nemačkoj, a poručila je hranu i vodu koju je dobila od Srba na tom putu nikad neće zaboraviti

 

Jusra Mardini je postala zvezda Igara zbog svoje herojske sudbine, što je kao vrstan sportski plivač, kada se pokvario čamac koji je vozio izbeglice, skočila u vodu i tri i po sata, zajedno sa sestrom, gurala plovilo do obala grčkog ostrva Lezbos!

- Morate da prenesete moje najiskrenije pozdrave vašem narodu, koji mi je pomogao da preživim izuzetno teške trenutke u izbegličkom kampu na srpsko-mađarskoj granici. To vam nikad neću zaboraviti - poručila je Jusra Mardini u razgovoru sa novinarima Blica na Igrama.

Na pitanje koliko je boravila u Srbiji na tom izbegličkom putu, mlada Sirijka je rekla:

- Dva-tri dana. Sasvim dovoljno da shvatim koliko su Srbi humani i gostoljubivi. Moraću da vam se odužim za gostoprimstvo, koje je mene i moju sestru održalo u životu. Imala sam odličan tretman, tu sam našla utočište koje me je preporodilo za nastavak putovanja do Nemačke. Ne možete ni da zamislite koliko su meni ta voda i hrana značile. Drago bi mi bilo da vam dođem u posetu, da vam još jednom zahvalim na svemu. Volela bih da posetim Beograd, čula sam da je fenomenalan - istakla je Jusra Mardini.

On je kao iz topa odgovorila na pitanje da li zna nekog srpskog sportistu.

- Novak Đoković, najbolji teniser na svetu! Taj momak se raspitivao za sve nas u timu izbeglica. Hteo je da nas poseti u olimpijskom selu. On je veliki šampion i veliki čovek - zaključila je Jusra Mardini.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija