• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

15.08.2016

08:27

KRALJ! ĐORĐEVIĆ O OVIMA IZ DRUGE GRUPE ŠTO KALKULIŠU: Dobro došli! Tu smo, spremni smo za vas

Ostali sportovi

KRALJ! ĐORĐEVIĆ O OVIMA IZ DRUGE GRUPE ŠTO KALKULIŠU: Dobro došli! Tu smo, spremni smo za vas

Podeli vest

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da je njegov tim ispunio cilj plasmanom u četvrtfinale Olimpijskih igara i poručio da "orlovi" spremni čekaju narednog rivala

- Ovo smo planirali i zacrtali kao prvi mali cilj, da izađemo iz grupe. Čeka nas utakmica u kojoj nema štedenja, nema kalkulacija. Grupa iz koje nam dolazi protivnik je izjednačena, biće zanimljiv rasplet tu. Kad bih počeo da se bavim kalkulacijama, glava bi me zabolela. A i ne razumem i ne bavim se. Spremni smo za svakoga - rekao je Đorđević.

Srbija će u ponedeljak popodne imati trening oporavka, a onda je planirano da se izađe iz sela i ode na zajednički ručak.  Na opasku novinara da sa strane deluje kao da ekipe iz druge grupe guraju jedna drugu na Srbiju, Đorđević je odgovorio: 

- "Velkom" (Dobro došli). Tu smo. Veliko iznenađenje je meni ta grupa i ti rezultati, ali košarkaški turnir na ovim Olimpijskim igrama je izuzetno jak - kazao je selektor.

Srbija je pobedila Kinu sa 94:60, a selektor je pružio šansu svim igračima i ravnomerno je raspodelio minutažu. 

- Momci su imali ozbiljan pristup i igra im je bila za svaku pohvalu. Bez obzira na to ko je bio protivnik, igrali su na pravi način, kao i sve utakmice do sada. Na početku su bili malo 'pod ručnom', ali to je sve mentalno. Energija je sačuvana, minutaža raspoređena. 

EGZIBICIJA "ORLOVA"! Košarkaši Srbije pregazili Kinu za overu četvrtfinala - 94:60

Novinari su primetili da se razigrao Milan Mačvan, koji je propustio veći deo priprema zbog povrede. 

- On se sam opteretio, a nema potrebe. Od Beograda se priča svakom da nije bitno da svakog od njih svakog trenutka pokaže koliko je veliki i dobar igrač. Svaka dobra lopta, pomoć, blokada, dodirnuta lopta, sve su to neke stvari koje od ekipe čine pobedničku i šampionsku. On i bilo ko ne treba da se opterećuje da mora da odigra svoje najbolje utakmice, već da se koncentrišemo da pobedimo sledeću -  rekao je Đorđević. 
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
branko1

pre 7 godina

Bravo Obradoviću,cilj ti sve niži,uglavnom prema tvojim potrebama.Naš cilj je da se plasiramo u polufinale,a ti se nosi sa tvojim ciljem da budemo među osam najboljih.

yastreb

pre 7 godina

Izvini, a kog Obradovića to pominješ? Ti si se malo zbunio izgleda?

DS

pre 7 godina

Samo da si poveo Bobana sve bi bilo uredu.Ako ne uzmete medalju ti ces biti kriv zato sto si zbog svoje sujete dosao na OI bez Bobija,odnosno samo sa jednim pravim centrom,Raduljicom.I bices kriv,Sale,ako ne uzmete medalju,nista te opravdati ne moze.Boban jeste pogresio,ali se i izvinio i trebao si ga povesti.Na svakoj utakmici se vidi da nam fali centar kad izidje Raduljica.

Dragan

pre 7 godina

Poštovani gospodine, što se tiče Bobija, Đorđević je apsolutno u pravu što ga nije poveo. Niti je bio korektan prema reprezentaciji i svojim kolegama saigračima, niti bi bilo šta značajno doprineo i da je pošao. Naprotiv, smatram da bi poremetio atmosferu u timu. Problem je što ne shvatamo da više nismo velesila ni u čemu, pa ni u košarci i da je Aleksandar Đorđević MNOGO lošiji trener nego što je bio igrač. Zbog toga ćemo takmičenje završiti u četvrtfinalu i sa četiri izgubljene i samo dve dobijene utakmice (protiv totalnih autsajdera), što je težak neuspeh.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija