• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

18.08.2016

02:55

DUDAŠ 13. POSLE PRVOG DANA! Srpski desetobojac solidan nakon pet disciplina

Ostali sportovi

DUDAŠ 13. POSLE PRVOG DANA! Srpski desetobojac solidan nakon pet disciplina

Podeli vest

Srpski desetobojac Mihail Dudaš završio je prvi dan takmičenja na Olimpijskim igrama u Riju, posle pet disciplina, na 13. mestu sa 4.219 bodova
Reuters

Mihail Dudaš će u četvrtak ujutru nastaviti takmičenje najpre trkom na 110 metara prepone, a do kraja dana će imati i borbe u bacanju diska, bacanju koplja, skoku motkom i trčanju na 1.500 metara.

- 400 metara

Mihail Dudaš je 400 metara istrčao u vremenu 49.13 i dobio je 855 bodova. To mu je u generalnom plasmanu donelo 13. mesto nakon prvog dana takmičenja i pet disciplina.

- Skok u vis

Dudaš je u svojoj grupi takmičenje u skoku u vis završio na sedmom mestu. U generalnom plasmanju posle četiri discipline je 13. sa 3.364 boda.

Na redu je trka na  400 metara koja bi trebalo da počne oko 2.20 iza ponoći.  Nadmetanja u skoku u vis i dalje u toku, pa će tek pošto se završe biti poznat i generalni plasman srpskog desetobojca posle četvrte disciline.

Dudaš u prvom pokušaju ne uspeva da skoči 2,07. Ne! Ni u drugom pokušaju ne preskače pomenutu visinu. Ni treću šansu da preskoči ovu visinu nije iskoristio srpski desetobojac. Dopisao je novih 840 bodova, pa sada ima 3.364.

Reuters

Sledeća visina je 2,07. Za sada su trojica  takmičara preskočila 2,07 u njegovoj grupi. 

Iz trećeg pokušaja Mihail je preskočio visinu od 2.01, tako da će sledeći izazov biti 2,04. Srbin iz drugog pokušaja leti preko 2,04. Izjednačio je svoj najbolji rezultat u ovoj disciplini i zadržao poziciju kao i posle prve tri discipline - 12. mesto.

Dudaš nije želeo da skače sve do visine 1,89, koju je preskočio iz prvog pokušaja. Potom je preskočio i 1,92, da bi 1,95 preskočio iz drugog pokušaja. Sigurniji je bio na 1,98, kada je lestvicu preleteo iz prvog pokušaja, ali je zapelo na 2,01. 

Reuters

- Bacanje kugle

Posle tri discipline Dudaš ima 2.524 bodova i nalazi se na 12 mestu 

Loš hitac Dudaša u poslednjem pokušaju, pa je Mihail namerno prestupio. Naš as je u ovoj disciplini dobio 742 boda. 

Odličan srpski desetobojac u drugom pokušaju. Ispalio je hitac od 14.23 metra.

Dudaš je u prvom pokušaju bacio 13.96 metara.

- Skok u dalj

Posle dve završene discipline, Dudaš je na 14. mestu sa ukupno 1.782 boda. U skoku u dalj je osvojio 883.

Izvukao se Dudaš u poslednjoj seriji. Skočio je 7,29 metara.

Nije se naš desetobojac proslavio ni u drugom pokušaju. Ponovo je prestupio.

Dudaš je prestupio u prvom pokušaju. Skakao je kao sedmi u svojoj grupi, ali je nagazio mesto da odraz, pa je sudija pokazao da prvi pokušaj nije bio ispravan. 

- 100 metara

Srpski atletičar trčao je u trećoj grupi, a ispred njega su završili Nemac Frimut Riko (10.73) i Oleksej Kasjanov (10.78).

Dudaš je ukupno 12. u ovoj disciplini sa 899 bodova, a najbolji je Kanađanin Damijan Vorner sa 1023 poena.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija