• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

18.08.2016

03:12

SREBRO ZA TIJANU BOGDANOVIĆ! Srpskoj tekvondoistkinji za dlaku izmaklo zlato u finalu!

Ostali sportovi

SREBRO ZA TIJANU BOGDANOVIĆ! Srpskoj tekvondoistkinji za dlaku izmaklo zlato u finalu!

Podeli vest

Tijana Bogdanović je osvojila srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, pošto je poražena u finalu od Korejke Sohui Kim sa 7:6

Sjajna Tijana, nažalost, nije uspela da se na debitantskim Olimpijskim igrama okiti zlatom, izmaklo joj je "za dlaku"!

Korejka Kim je odlično odradila dve runde, vodila 5:2, Tijana je u poslednjoj išla na sve ili ništa, smanjila na 7:6, ali poslednji poen za izjednačenje joj nije priznat.

Nema razloga za razočaranje, pred Tijanom su godine i godine velikih dostignuća!

Boganovićeva je u finale ušla pobedom u polufinalu nad Meksikankom Adilen Manhares Bastidas sa 10:0!

Oprezno su počele jedna i druga pa je posle prve runde, nakon opipavanja snaga rezultat bio 0:0. Činilo se da će i druga runda da se završi bez poena, ali je Tijana bila strpljiva, čekala je pravi momenta i udarcem nogom u glavu dobila tri poena u finišu runde za prednost od 3:0.

Reuters

U trećoj rundi se Tijana razmahala, našla je rivalki slabu tačku i do kraja je dotukla.  Zadala je još jedan udarac Meksikanki za 6:0, pa 7:0, isprebijala je i u velikom stilu overila finale Olimpijskih igara.

Naša debitantkinja na Olimpijskim igrama je u četvrfinalu lako savladala dvostruku uzastopnu šampionku Kineskinju Đingju Vu sa ubedljivih 17:7.

Bronzanu medalju osvojila je Azerbejdžanka Patimat Abakarova, koju je Tijana pobedila u prvom kolu, kao i Tajlanđanka Panipak Vongpatanakit.

Reuters

UŽIVO:

Treća runda: Nažalost, poraz Tijane Bogdanović! Uspela je srpska tekvondoistkinja da smanji na 7:6, na kraju je trener Jović tražio čelendž, smatrajući da je Tijana uspela da izjednači, ali on nije uvažen.

Druga runda: Korejka je povela vođstvo na 5:2. Uspela je da pogodi nogom u glavu Tijanu Bogdanović i to joj je donelo tri boda.

Prva runda: Vodi Korejka sa 2:1. Kim je uzela prva dva boda udarcima nogom u telo, a onda je na isti način odgovorila Tijana.

Uskoro opširnije na informer.rs


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Djole

pre 7 godina

Ništa bre medalja oko vrata,Tića nam donosi zlato,idemooo princezo!!

Riddick

pre 7 godina

Nemojmo preterivati "isprebijala je" to je daleko od istine pošto sam gledao. TKD je ženski sport malko jači od baleta tako da tolika zaštitna oprema je zaista suvišna.

Bajden

pre 7 godina

Mnogo glup sport ovaj tekvondo da gluplji ne moze biti, i ono rvanje sa onim Stefanekom. Boze ima li te?! \nAjmo delfini i kosarkasi...idemoooo do pobedeeee... Uraaaaaa

Ljubo

pre 7 godina

Jos jedna nasa kraljica ....Bravo ,sve cestitke...

Zoki

pre 7 godina

Osim kradje u zadnjoj sekundi, bila je jos jedna, data su 3 poena Korejanki za udarac nogom u glavu a na snimku se vide paralelna ruka i noga, i kako rukom udara i tu nema poena, odmah uputiti zalbu!!!

Riddick

pre 7 godina

Njoj za dlaku a ovim ostalim našim amaterima za konjsku dužinu ne već za konjsku stazu.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija