• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

18.08.2016

03:55

ISTORIJSKI USPEH SRPSKE ATLETIKE! Ivana donela medalju posle 60 godina!

Ostali sportovi

ISTORIJSKI USPEH SRPSKE ATLETIKE! Ivana donela medalju posle 60 godina!

Podeli vest

Ivana Španović osvojila je bronzanu medalju u Riju, što je prvo odličje za Srbiju na Olimpijskim igrama u atletici posle 60 godina čekanja

Poslednju medalju za našu zemlju u atletici doneo je Franjo Mihalić davne 1956. godine. On je na Olimpijskim igrama u Melburnu u maratonu osvojio srebrnu medalju.

Prethodno je prvo odličje u atletici našoj državi doneo Ivan Gubijan. Na Olimpijskim igrama u Londonu još 1948. godine Gubijan je oko vrata stavio srebro u bacanju kladiva.

Bilo je potrebno da prođe čak 60 godina da bismo se ponovo našli na postolju kada se radi o "kraljici" sportova na Olimpijskim igrama. Nema sumnje da će Španovićeva posle uspeha u Riju nastaviti sa velikih takmičenja da se vraća medaljama.

Ivani je skok od 7.08 metara bio dovoljan za bronzu, što je novi nacionalni rekord. Španovićeva je osvojila svoju osmu medalju u nizu na velikim takmičenjima, koji traje još od Moskve 2013! 

BRONZA ZA IVANU ŠPANOVIĆ! Srpska skakačica u dalj donela Srbiji treću medalju!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Nastavljeni piromanski napadi na časne Srbe na severu KiM! Zapaljen automobil Ivanu Petroviću!
Politika

Nastavljeni piromanski napadi na časne Srbe na severu KiM! Zapaljen automobil Ivanu Petroviću!

Srpska lista saopštila je danas da paljenje automobila radniku opštine Privremenog organa Opštine Leposavić Ivanu Petroviću predstavlja nastavak piromanskih napada na časne Srbe na severu Kosova i Metohije "u režiji poslušnika i miljenika" premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija" na teritoriji opštine Leposavić, koju, kako navode "hoće da pretvore u leglo kriminala svojim nedelima".

18.04.2024

15:24

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija