• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sportskacentrala

18.08.2016

07:05

ALEKSANDAR VELIKI: Lepa pobeda posle mnogo nervoze, ali naš cilj je - FINALE!

Ostali sportovi

ALEKSANDAR VELIKI: Lepa pobeda posle mnogo nervoze, ali naš cilj je - FINALE!

Podeli vest

Selektor košarkaša Srbije, Aleksandar Đorđević, istakao je posle pobede nad Hrvatskom (86:83) da se ekipa neće zadovoljiti plasmanom u polufinale

 

- Dobar je rezultat, ali nemojte da mislite da smo zadovoljni i da ćemo da stanemo ovde. Mislim da imamo i pravo i ambiciju i obavezu i želju da se borimo za finale. Čeka nas Australija koja je igrala izvanrednu košarku na ovom turniru, pokazala snagu i duel igru, NBA brzinu i ne smemo da ponovimo greške da ne umemo da odgovirmo na njihovu igru nekoliko minuta - rekao je Đorđević posle meča sa Hrvatima, prenosi Sportska centrala.

On je dodao da je njegov zadatak pred ovaj susret bio najteži.

- Večeras je očigledno bila prisutna nervoza sa svih strana, ovo nije obična utakmica već nešto više od samog plasmana u polufinale. Moj zadatak je bio najteži, da smirim glave i strasti i da ih vratim u košarku. Mislim da smo to učinili na poluvremenu nakon što smo veoma nervozno ušli u utakmicu, bez potrebe jer se utakmica ne gubi ili dobija za prvih par minuta. U drugom poluvremenu moram da istaknem sjajnu odbrambenu rolu Markovića u odnosu na Bojana Bogdanovića. Iskusni su, pametni su, odigrali su dobar turnir na entuzijazmu možda neočekivanog plasmana na OI. Mi smo to respektovali, u finišu smo pravili glupe faulove - dodao je srpski selektor.

Problem sa faulovima i nije problem po njegovom mišljenju.

- Ja bih voleo da opet uđemo u problem sa penalima, jer je to jedini način da igramo sa Australijancima. Naša odbrana dobija na snazi, na fizičkom nivou, jer nas ti faulovi dignu. Imamo dugu klupu, više igrača koji mogu da pomognu i nadam se da čemo biti opušteniji i mentalno spremniji za meč sa Australijom - zaključio je Đorđević.

NE KUKAJ ACO, NE BUDI HRVAT! Petrović: Sudije su odlučile utakmicu!

KOŠARKAŠI ODAHNULI: Idi bre, zamalo da riknem!

(VIDEO) KO TO TAMO KUCA? RADULJICA! Srpski centar "polomio" obruč komšijama!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 7 godina

А сада...оштро и на "прву" лопту..!! Не дирај - шампањац..!! Рано је...

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija