• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

19.08.2016

00:58

POVREDA JAČA OD MIHAILA DUDAŠA! Srpski desetobojac zbog lakta odustao posle osam disciplina!

Ostali sportovi

POVREDA JAČA OD MIHAILA DUDAŠA! Srpski desetobojac zbog lakta odustao posle osam disciplina!

Podeli vest

Srpski atletičar Mihail Dudaš posle osam disciplina u desetoboju je zbog povrede lakta morao da odustane od daljeg takmičenja

Dudaš je pre vremena morao da završi učešće na Olimpijskim igrama zbog povrede lakta. Propustio je bacanje koplja i trku na 1.500 metara.

Naš desetobojac je prvi dan takmičenja završio na 13. mestu sa 4.219 bodova, dok je pre povrede bio 14. sa 6.632 boda.

Srpski atletičar je u prvoj disciplini trčanje 100 metara ostvario 12. rezultat sa 10,83 sekunde, u skoku u dalj bio je 17. sa skokom od 7,29 metara, dok je kuglu bacio 14,23 metra što je bilo dovoljno za 14. mesto.

U skoku u vis Dudaš je imao deseti rezultat od svih takmičara, sa skokom od 2.04 metra. Deonicu od 400 metara pretrčao je za 49,13, što je bilo 15. vreme ukupno, pa je nakon prvog dana zauzimao 13. poziciji u generalnom plasmanu.

Drugi dan takmičenja počeo je disciplinom 110 metara prepone, a u svojoj grupi je imao peto vreme ukupno 16. Podbacio je u bacanju diska, bio je 16, a dva mesta slabije plasiran u skoku motkom. 

Nažalost, zbog povrede je morao ranije da odustane, pa je propustio nadmetanje u bacanju koplja i trci na 1.500 metara. 

 

Dudaš je odustao od takmičenja zbog povrede lakta.

- Skok motkom

Naredna disciplina, pretposlednja, je bacanje koplja. Trebalo bi da počne oko 23.35.

Srpski desetobojac i treći put ruši letvicu na visini od 4.70, na kraju je bio šesti u svojoj grupi. Srbin je za skok motkom dobio 790 bodova, pa je u generalnom poretku pao na 14. mesto sa 6632 boda. 

Pada i visina 4.60 iz prvog pokušaja i za sada je naš desetobojac prvi u svojoj grupi. Nažalost, Dudaš ne uspeva iz dva pokušaja da preleti visinu od 4.70.Tenutno je treći u grupi.

Mihail Dudaš je popustio visine , 4.10, 4.20 i 4.30.Potom iz prvog puta preskače visinu od 4,40, pa preskače 4.50.

- Bacanje diska

Još tri discipline do kraja, a Dudaš sada zauzima osmo mesto sa 5.842. boda.

Odličan je Dudaš bio u ovoj disciplini, što mu je donelo napredak u generalnom plasmanu. Mihail je već u prvom pokušaju bacio najbolji hitac koji je iznosio 43.27 metara, što mu je donelo 731 bod.

U drugoj seriji je bacio 42.23, a u trećoj 42,13 metara.

- 110 metara prepone

Dudaš sada ima ukupno 5.111 bodova i idalje je 13.

Prva disciplina drugog dana bila je trka na 110 metara prepone. Dudaš je bio u drugoj grupi i završio je na petom mestu sa vremenom od 14.65 sekundi što mu je donelo 892 bodova.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija