• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

20.08.2016

23:56

(FOTO) SRBI SU GOSPODARI VATERPOLA!!! OD HRVATA OSTALI DUGMIĆI! "Delfini" uzeli zlato!

Ostali sportovi

(FOTO) SRBI SU GOSPODARI VATERPOLA!!! OD HRVATA OSTALI DUGMIĆI! "Delfini" uzeli zlato!

Podeli vest

Srbija je olimpijski šampion! "Delfini" su u istorijskom finalu pobedili Hrvatsku 11:7 i objedinili četiri titule, sada su svetski, evropski, prvaci Svetske lige i imaju zlatnu medalju sa Olimpijskih igara

Lepše nije moglo! 

Skinuli smo hrvatske vaterpoliste sa trona na koji su se popeli pre četiri godine na Olimpijskim igrama u Londonu.

"Delfinima" je uspelo što nikome nije! Osvojili su sve! Srbija je sada zvanični evropski, svetski i olimpijski šampion, kao i šampion svetske lige. U našem vlasništvu je i poslednji odigran Svetski kup. Olimpijsko zlato je konačno u našem posedu, prvi put još od Seula, 1988. godine. Predugo smo ga čekali, ali dočekali!

Bili su naši pod velikom pritiskom u Riju, videlo se to od starta turnira, jedva su prošli grupu, ali, tada je palo teško breme sa leđa. Igrali smo najbolje kada je bilo najvažnije. I, u balkanskom klasiku nakon što smo nadigrali, poigrali se sa Hrvatima, okačili zlatnu medalju oko vrata. 

Nakon prvih 16 minuta igre Srbija je vodila protiv Hrvatske sa 6:3. Igrali smo savršeno u odbrani i odlično u napadu, dok Hrvati nisu imali rešenje čak ni sa igračem više. 

Reuters

Poveli smo golom Pijetlovića, Sukno je izjednačio, ali su Mandić, sjajnim potezom, i Mitrović povećali na 3:1. Nastavili smo da dominiramo Mitrović je odlično branio, a Nikić je šraubom povećao na 4:2, a potom lobom kapiten Gocić raspametio navijače i doneo našem timu prednost od 5:2, dok je na poluvremenu bilo 6:4. 

Nastavili smo u istom ritmu, a Filipović je sa dva vezana pogotka doneo Srbiji nedostižnih 8:4. Tada je bilo jasno da je sve gotovo. Nemoćni Hrvati nisu imali raspoloženog igrača za igru, čak ni sa igračem više nisu znali šta da rade, Mitrović je začarao gol, pa su se naši u finišu i malo poigravali sa komšijama. Na kraju - 11:7! "Delfini" su na tronu! Srbijo raduj se!

Reuters
Reuters

 

SRBIJA - HRVATSKA 11:7 (3:2, 3:1, 3:2, 2:2)

Sudija: Georgos Stavridis, Peter Milnar. 

SRBIJA: B. Mitrović, G. Pijetlović, Mandić 4, Gocić 1, Ranđelović, Ćuk, D. Pijetlović 2, Nikić 1, Aleksić, Jakšic, Filipović 2, Prlainović, S. Mitrović 1.

HRVATSKA: Pavić, Bijač, Burić 1, Petković, Lončar, Joković, Bukić, Macan, Bušlje, Sukno 3, Krapić, Šetka 1, Garsija 2.

 

TOK MEČA

Reuters
Reuters

Četvrta četvrtina

Gotovo je! SRBIJA JE OLIMPIJSKI ŠAMPION!

- 11:7. Zakasnili su naši u odbrani, pa Garsija smanjuje rezultat.

Do kraja 2.40! Slavlje polako može da počne! Nemaju Hrvati šta da traže u ovom meču.

- 11:6. Nova gočina Mandića, četvrti u meču. Sanjaće ga Hrvati!  Neće im biti dobro!

Pavić je upisao odbranu, a na drugoj strani igrač više za Hrvatsku, ali nema gola. Potom su usledile greške sa obe stzrane, pa igrač više za Hrvate, naravno, ne pogađaju.

- 10:6. Sukno uzvraća sa druge strane. Ali, imamo lepu prednost, koju Hrvati teško mogu da stignu.

- 10:5. Sada se već poigravamo sa Hrvatima. Pijetlović za novu brigu komšija.

Reuters

Treća četvrtina

- 9:5. Tooo! Dušan Mandić sa oko šest metara šraubom buši Hrvate. Kakav gol! "Barakude" nemoćne! Potrebno im je čudo da se pored ovakve Srbije vrate u igru!

 - 8:5. Kažnjen je Aleksić, i Hrvati posle dugo vremena postižu gol sa igračem manje. Ali, nema razloga za nervozu. Vodimo i kontrolišemo dešavanja u bazenu. 

- 8:4 Filipović! Golman Bijač nije ovde ništa mogao!

Vrhunska odbrana Srbije, i to sa igračem manje, ponovo su Hrvati nemoćni pred našim golom. 

Sjajna odbrana Mitrovića na golu Srbije. Još jedan promašaj "barakuda". Imali su ponovo Hrvati  igrača više, ali kada sve je džabe! Postaju polako frustrirane naše komšije. 

- 7:4. Odbranio je Bijač jedan šut, ali drugi nije uspeo.Filip Filipović preko ruke Hrvata koji ponovo kukaju sudijama. 

Imali smo igrača viče, ali su Hrvati pročitali naš plan i spasili se. 

- 6:4. Burić pogotkom otvara durgi deo utakmice. Smanjuju Hrvati minus. 

Reuters

Druga četvrtina

Faul Hrvata, imamo loptu i napad 23 sekunde pre kraja. Šteta, Hrvati imaju igrača više. Garsija je pokušao ali neprecizan. Ostaje 6:3 na kraju prvog dela utakmice.

- 6:3. Ali, Mandić ekspresno vraća tri gola prednosti za Srbiju. Ostali smo sa igračem manje, ali i odbranili smo se, pa Savić traži tajm-aut pred finiš prvog dela igre.

- 5:3. Igrač više za Hrvatsku, Ranđelović je isključen i gol za Hrvatsku,  Šetka pogađa za 5:3.

- 5:2. GOOOOL! Gociiiić! Lob kapitena, Srbi beže tri gola. 

Igrač više za Hrvatsku, ali još jedna dobra odbrana Mitroviću. 

- 4:2. Skoro su udavili Nikića, Krapić je isključen. Treći igrač više za Srbiju. Šteta nismo uspeli da iskoristimo igrača više. Ali, golčina Nikić do kraja napada. Šraubom je Nikić matirao Bijača.

Usledila je kontra Srbije, probao je Mitrović ali zamalo. Bijač je vrhovima pristiju uspeo da spasi mrežu. S druge strane brani Mitrović posle pokušaja Sukna. 

Isključenje za Gocića,a potom žuti karton za hrvatsku klupu koja negoduju jer smatra da sudije sude na njihovu štetu. Mi smo uspeli da se odbranimo sa igračem manje. Filipović je pokrio Bukića i ostaje 3:2 za nas.

Imali smo prvi napad, uplivao je Andrija ali su ga prozreli Hrvati. Pokušavaju Hrvati preko Burića, ali smo se odbranili.  S druge strane, izblokiran je šut Filipovića. 

 

Reuters

Prva četvrtina

Imamo igrača više.  Pijetlović je bio pod vodom. Šteta, udarac Mandića je zaustavljen. Dejan Savić traži tajm-aut. Nikić je pokušao u poslednjoj sekundi, ali nema promene rezultata. Ostaje 3:2 za Srbiju!

- 3:2. Garsija posle tajm-auta smanjuje rezultat. Nije uspeo Mitrović da zatvori ugao pošto je lopta prošla našu odbranu.

- 3:1. Mitroviiiiić. Hrvati traže tajm-aut. Kakav start "delfina". Isplivao je iz vode Mitrocić, a onda gotovo iz mrtvog ugla pogodio.

- 2:1. Golčina Mandića. Ne može ovog momka niko da zaustavi.  Pokušao je njegov čuvar, ali se Mandić borio kao lav, nadmudrio ga kao i čuvara mreže i matirao Hrvate.

- 1:1. Sukno donosi izjednačenje Hrvatima.

Ostali smo bez Ranđelovića, ali nema gola za Hrvate odbranili smo se. 

- 1:0. Prvi igrač više za Srbiju i gol Pijetlovića.Sjajna akcija naših sa igračem više a Pijetlović to završava u svom stilu.

Hrvati su prvi došli do lopte, ali naši su sjajno odigrali u odbrani pa je "barakudama" isteklo vreme za napad. Krenuli smo u napad, Filipović je okuša, ali Bijac brani. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
bubasvaba

pre 7 godina

Mesalja nije bitna samo je vazno da se posle utakmice cuje BOZEPRAVDE jer komsije mnogo vole da slusaju i pevaju . Sa recom i verom u boga .

Sjever Crne Gore

pre 7 godina

Zivjela Velika Srbija, zivjela nasa braca iz Srbije...Srbin sa Zabljaka

Lala iz Banata

pre 7 godina

...Само Васојевиће признајем....Остали - СТОП...!! Живела Српска Спарта...!! Уа - "Монтенегро"...Уа... уа...!! Живјела Његоша поетика и српска ћирилица писана руком Марка Миљанова...!! Све остало "прекрајано", и "превођено" на "црногорски"...нек иде у мајчину...! Ето...!! Тол*ко од Лале..!!

Srb

pre 7 godina

Боже како је лепо бити СРБин! Момци хвала вам, најбољи сте на целом свету!

zucko

pre 7 godina

Odusevljeni hrvat Srpskim uspesima uzviknu",sto bi ja voleo da sam Srbin",na to mu dobaci srbin",prvo moras jedno vreme da buedes crnogorac".

Bane

pre 7 godina

Imaju tri gola prednosti i umesto da normalno igraju napad oni statiraju a jedan cak i pliva prema svom golu, bas sampionski.

Dokle Više

pre 7 godina

Ovo više nema smisla.Vreme je za Soroš Cro sankcije.Ali nema veze,ovi momci su pokazali da su za velika dela.A hrvati čestitamo na srebru,i ne možemo im pomoći,oni su sami sebi problem...

DS

pre 7 godina

Iako sam ocekivao sigurnu pobjedu nasih divova ovo zadovoljstvo,nakon ubjedljive pobjede,se ne moze nicim platiti,ma,ni milionima $$$$$$.ni evra Bravo zlatni momci,danas ste ispisali srpsku vaterpolo istoriju i treba vam Predsjednik Republike Srbije dodijeliti medalje narodnih heroja.,sigurno ste ih zasluzili nakon sto ste postali prvaci Evrope,svijeta,svjetskog kupa,svjetske lige i sada zlato na OI..Strasni ste.

Tomas Gustaffson

pre 7 godina

Evo još jedne "drvene" medalje, a vi hajte doma, spremni ste...SRBIJAAAAAAA

Sava Prokopović iz Ritopeka

pre 7 godina

Честитамо српским ватерполистима. Ватерполисти из труле 'рватске на постољу нису гледали у српску заставу. Једном усташа, увек усташа.

kiza

pre 7 godina

I ovi su za dom spremni. Otpremise ih Savic i ekipa za tili cas

Dera

pre 7 godina

Pizdeki, ite doma z nogo v riticu !!! Ha,ha,ha,....11 : 7 ha,ha,ha,...

srbin

pre 7 godina

kako je dobro j....i vas opet , SRBIJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

batabosque

pre 7 godina

нема довољно великих слова да се напише ГОСПОДАРИ ПЛАНЕТЕ!

Ljubo

pre 7 godina

Sve cestitke ,ova medalja duplo sija ....udara u oci ....Kraljevi SRBIJEEEEE

denis

pre 7 godina

zato ste 31. po broju medalja iza Uzbekistana hahaha

DS

pre 7 godina

Slusai Rvat,mi imamo cetiri medalje u ekipnom sportu a to je puta 13,dvanaest igraca plus selektor,a vi jednu ,u vaterpolu..Svaka medalja u ekipnom sportu je 13 puta vrijednija od pojedinacne medalje.A,vase medalje u jedrenju i gadjanju glinenih golubova su smijesne. ha,ha,ha,ha,ah

Milos SRBIJA

pre 7 godina

Prvo kosarka a sada novo silovanje u vaterpolu... hrvati niko vas tako dobro ne sprema doma kao mi Srbi... SRBIJAAAAAA

Lala iz Banata

pre 7 godina

Немој тако!!...Велико је СРЕБРО, за тако малу а "ус.ану" државу...!!

Bambi

pre 7 godina

Apelujemo na gradske vlasti da hitno izdvoje novac iz budžeta za proširenje balkona na starom dvoru!

Marijana Bakov

pre 7 godina

Denise najbitnije je to sto smo vas pobedili.\n

Nikita

pre 7 godina

Ovako to rade SAMPIONI! Ucite kako se bitka bije za svoju zemlju, lavovskom borbom, velikim i cistim srcem, ljubavlju za svoj narod a ne mrznjom tudjeg naroda. Sta ce sad Miro Kovac? Opet pretiti da nikada necemo u EU? Pa bre, mi smo vrh sveta, koja je.ena Evropa. Srbija je SVETSKI SAMPION! A vi zrakoprci ste dno dna!

pettar

pre 7 godina

I sta kazu iskomeksirani bolesnici... hoce li njhive vaterpoliste na zid srama... Boze kako je strasno imati lose i zle komsije...

Milan

pre 7 godina

Lako je vama da se radujete al sta cu ja?Sef mi je hrvat :-)Mozda bi mi za kosarku oprostio al de sad i ovi vaterpolisti?!?!:-)Ne znam sto su se nameracili protiv hrvata.Sto ih nepuste barem negde da prodju :-)

Lala iz Banata

pre 7 godina

...Па изрази му - саучешће..! ..Ред је...и српска традиција!

Dragan kš

pre 7 godina

Vaterpolisti i svi naši vrhunski sportisti, svaka čast, ali mislim da bi Vučić na balkon ipak popeo Zvezdu i Partizan.

LUKA

pre 7 godina

A fudbalu se posvećuje pola strana svake sportske rubrike? Suštinski problem je što se za fudbal i beogradske grand splavove zvane Crvena zvezda i Partizan izdvajaju OGROMNE DRŽAVNE PARE ! Pogledajte uslove u Srbiji u kojima se stvara košarka, odbojka, rvanje...Pogledajte sramotnu sliku stanja naših bazena! Uporedite sve to sa slikom fudbalskog kampa u Pazovi, u koji naši klubovi retko i borave s obzirom da za pripreme uvek izaberu neke egzotične destinacije !! Olimpijski šampioni će dobiti balkon, a fudbaleri stadion od 150 miliona evra ?!? NI DINARA DRŽAVNIH PARA ZA FUDBAL! SVE PARE NA OLIMPIJSKE HEROJE !

Lala iz Banata

pre 7 godina

Атлетика нам је "Краљица" спортова, Кошарка "Царица" висине,ватершоло " Бал на води"...Ал шта нам то све вреди, док је ФУДБАЛ - "МИНИСТАР ФИНАНСИЈА"...!?

branko m

pre 7 godina

Od crvenih "barakuda" postase "incuni"...BRAVO MAJSTORI I GOSPODARI PLANETE iz SRBIJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!

IKAA

pre 7 godina

PARE NJIMA OSVAJACI MEDALJE!!!! NEEEE FUDBALERIMA MILIONSKE CIFRE, BRUKA!!! PRINCIP PO ZASLUZI!!!!

ana

pre 7 godina

ovi dogadjaji im obezbedjuju radost do kraja života

zika

pre 7 godina

kakve barakude oni su stne ribe pljuckavice.BRAVO MOMCI BIO VAM JE OVO DOBAR TRENING I CAS UCENJA OVIH RIBICA.

miomirka2016

pre 7 godina

bravo Delfini!!!      hrvati , operite obraz onim sapunom iz jasenovca!!!n

Stevan

pre 7 godina

Hrvati su gadjali nas gol pa ako udje...nasi su njihov gol gadjali da sigurno udje. Tu je razlika izmedju nasih i njihovih vaterpolista. Bilo bi glupo verovati da ce zlato otici u HR. Nije njima ni do cega jer su ih nasi Delfini slistili kao balavce.

mikan

pre 7 godina

Ali zato Hrvati imaju 5 zlata , pa ko je veći sportista ? !!! Mađarska čak 8 . Ajde da se manje busamo ...

Danijel

pre 7 godina

Sad na ustaske zlocinacke sajtove da jih zezamo...

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija