• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

21.08.2016

22:28

"ORLOVI" OČERUPANI U FINALU! Srbiji srebro, Amerikanci demonstrirali silu i odbranili zlato - 96:66

Ostali sportovi

"ORLOVI" OČERUPANI U FINALU! Srbiji srebro, Amerikanci demonstrirali silu i odbranili zlato - 96:66

Podeli vest

Košarkaši Srbije osvojili su srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Riju pošto su u finalu ubedljivo poraženi od selekcije Sjedinjenih Američkih Država - 96:66

Čuda se dešavaju, ali u Riju ga sada nije bilo! Košarkaši Srbije nisu mogli da pariraju NBA mašineriji, koju je predvodio fenomenalni Kevin Durent.

Novi košarkaš Golden Stejta je u prvom poluvremenu pokazao klasu i ubacio 24 poena, dok je u nastavku dodao još šest i tako izjednačio rekord po broju poena u finalu Olimpijskih igara.

"Orlovi" su parirali drim timu samo u prvoj četvrtini, da bi u nastavku Ameri dodali gas i rešili pitanje pobednika već do kraja prvog poluvremena.

Ni u nastavku nisu posustali, nastavili su da zatrpavaju koš Srbije, dok su sa druge strane naši igrači delovali uplašeno i impresionirano onim što njihovi rivali pokazuju.

Jedini raspoložen za igru u našem timu bio je Nemanja Nedović, ali on je ušao u igru tek kada je sve bilo rešeno. Nedović je meč završio sa 14 poena, a dvocifren je bio još samo Milan Mačvan sa 11 poena.

Durent je utakmicu završio sa 30 poena, a poslednju četvrtinu gotovo da nije ni igrao.  Kazins je ubacio 13, a Tompson jedan manje.

Amerikanci su odbranili zlatno osvojeno u Londonu pre četiri godine, a naši košarkaši su osvajanjem srebra doneli osmu medalju Srbiji na ovim Olimpijskim igrama.

 

SRBIJA - SAD 66:96 (15:19, 14:33, 14:27, 23:17)

Dvorana: "Karioka arena". Sudije: Rejes, Rižik, Garsija.

SRBIJA: Teodosić, Simonović, Bogdanović, Marković, Kalinić, Nedović, Birčević, Raduljica, Jokić, Štimac, Jović, Mačvan.

SAD: Batler, Durent, Džordan, Lauri, Barns, Derouzen, Irving, Tompson, Kazins, Džordž, Grin, Entoni. 

Reuters

TOK MEČA 

Četvrta četvrtina:

- 66:96. Poeni Bogdanovića a potom i trojka Nedovića, za Amere je pogodio Batler. Onda i koš Mačvana na asistenciju Nedovića. Bek Srbije je potom pogodio uz faul, a onda i polaganje posle kontre.

- 51:90. Poeni Derouzena, a potom i alej-up koji je završio isti igrač. Posle nekoliko neuspešnih napada na obe strane, Bogdanović je pogodio dvojku iz naskoka. Na drugoj strani je Grin pogodio prve poene, a odgovorio je Nedović.

- 47:84. Trojka Batlera uz zvuk sirene na startu poslednje deonice. Poeni Džordža sa penala, a na drugoj strani precizan Jokić, a potom i Nedović.

Reuters

Treća četvrtina:

- 43:79. Kalinić je dobio tehničku zbog šutiranja reklame pored terena. Jović je pogodio jedno od dva penala, a onda poeni Laurija na drugoj strani. Kazins je pogodio za dva, a onda je Jović bio precizan. Durent je pogodio posle dužeg vremena, stigao do 30 poena i tako izjednačio sopstveni rekord u finalu Olimpijskih igara.

- 39:73. Pogodio je Džordž trojku, a zatim zakucavanje Entonija koji je ostao "u ofsajdu". Raduljica je na drugoj strani poentirao.

Reuters

- 37:66. Mačvan je pogodio za dva, a onda egzibicija Amera. Alej-up u režiji Tompsona i Džordana, a potom i trojka Tompsona. Posle tajm-auta Đorđevića, Nedović je pogodio posle prodora, ali je "teror" nastavio Durent.

- 33:57. Trojka Karmela Entonija na startu drugog poluvremena, Jokić je na drugog strani pogodio za dva. Potom dvojka Teodosića, a na drugoj strani Tompson precizan.

Reuters

Druga četvrtina:

- 29:52. Dvojka Kazinsa, a potom trojka Tompsona, koju je "poništio" Simonović trojkom. Jokić je postigao prve poene, a kazins nastavio da pogađa sa poenala. Potom poeni našeg kapitena. Durent se ne zaustavlja.

- 22:38. Teodosić je dvojkom prekinuo Durentov nalet, ali je Irving odmah uzvratio, a potom i Durent nastavlja seriju.

- 20:33. Seriju Amera prekinuo je Kalinić, ali je Durent odmah ubacio trojku. Odgovorio je istom merom Marković, ali onda pet vezanih poena Durenta, koji je očigledno veoma motivisan.

- 15:25. Džordž je otvorio drugu deonicu poenima, na drugoj strani je Teodosić promašio za tri, a onda novi poeni Amera, ovoga puta Kazinsa koji je vezao četiri bacanja.

Reuters

Prva četvrtina:

- 15:19. Pol Džordž je nastavio seriju šuteva sa linije za slobodna bacanja, a potom je Kazins pogodio iz kontre. Teodosić polovičan sa penala, a onda Durentova trojka u petoj sekundi napada.

- 14:12. Prvi poeni Tompsona na meču. Potom i poeni Irvinga, a uzvratio je Raduljica. Bogadnović je sa penala doneo vođstvo Srbiji (13:11), a potom je Birčević bio polovičan, baš kao i kazins na drugoj strani.

Reuters

- 9:7. Raduljica se sjajno našao pod protivničkim obručem, a potom je i Teodosić bio precizan sa vrha "kapice". Durent je bio polovičan sa penala za SAD. Isti igrač je potom zakucao iz kontre, a na drugoj strani Mačvan pogađa posle ofanzivnog skoka.

- 3:4. Prvi napad za Srbiju nije iskoristio Teodosić, koji je promašio za tri, ali je to u narednom ispravio Mačvan. Na drugoj strani je prve poene postigao Džordan. Potom je i Tompson bio precizan.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
ovasino

pre 7 godina

Da je Bobi tu imali bi realne sanse...ovako ,pristojan poraz bio bi zadovoljavajuci.

Miroslav

pre 7 godina

Da je hteo, mogao je da bude. Preca mu Amerika nego nacionalni dres. Nikad vise u reprezentaciju

dejan

pre 7 godina

ok...znam...svi volimo zlato...ali neka su oni nam zivi i  zdravi pa sta naprave... dajte malo da ih rasteretimo... MOMCI...IGRAJTE CASNO I POSTENO KAO I UVEK...SRBIJA JE UZ VAS MA STA SE DESILO VECERAS... PODRSKA ORLOVIMAAAAAAA....\n

radivoje

pre 7 godina

Stvarno da su Bobi i Bjelica u sastavu onda bi mi bili favoriti

Bonito

pre 7 godina

Ponosan sam na ovu nasu malu zemlju. Gledam finale sa odvratnim amerima i vidim cemu ova igra vodi. Zao mi sto su nasi usli sa velikim respektom prema njima. Da se ne obrukamo u finalu bzv. A kakav god da je Marjanovic, garantujem da bi pohvatao 90% lopti sto ne mogu Raduljica i ovaj nesrecni Bircevic.\n

Riddick

pre 7 godina

Brate i ovi naši igraju kao penzioneri. Bolje neka oma predaju jer je ovo za plakanje.

Dile

pre 7 godina

Ti treba da plačeš a mi ćemo se radovati do neba jer je ovo fenomenalan uspeh jer smo iza sebe ostavili košarkaške velesile,a znamo kakav je put bio naših do Ria.A igrati sa crnim,ma...nima nije nimalo lako,gde su beli amerikanci?

HRVAT

pre 7 godina

Pa niste vi mjera Amerikancima...rasturaju vas..ajmo bree na Ravnu Goru..harmonike u ruke i udri po junackim pjesmama..pobjednickim !n

ljubisa

pre 7 godina

šta bi onda vama radili kada smo se mi poigravali svama....nego jesu li vas uzvukli ronioci??

trtica

pre 7 godina

Mi imamo Ravnu Goru, a sta vi jadnici imate....?.... Jasenovac, Jadovno,Papuk,Prebilovce, Radušu......i...i....i...bolesne klerofasisticke mozgove i genetski degenerisane kodove. Pogledajte se u ogledalo... I gledajte kako Srbi kao" babe" igraju raznorazna finala....i molite Boga da ne dođete i vi na red!!!! JASNO

vlada

pre 7 godina

Vama će mo ubuduće davati dvadeset koševa "fore" da bi pristojno izhgubili! Dvaseset godina učite košarku, i još je niste naučili! Pošto ste netalentovani - batalite to!

Dragomir

pre 7 godina

ХРВАТ,брате србине мораш да се изјашњаваш тако јер оде ти глава?Тачно је да су нас амери РАСТУРИЛИ КИ ПЕТ'О плеву па смо прогутали жабу али,брате србине,слика амера са уздигнутом руком и три прста објављена је и у хрватском познатом листу ,,Вечерњак,, или ти www.vecernji.hr .Ja odobravam da se javljaš ali mi iz Srbije se stopiramo ako želimo komentar da pošaljemo kod vas ako ti živiš u Hrvatskoj.Kod mene u blizini Beograda za stalno žive DESET izbeglih osoba koji se izjašnjavaju kao hrvati a utekli su zbog politike mađara Franje Tuđmana!NIKADA IH NIKO NIJE NI MRKO POGLEDAO. SVI IMAJU LEPA SRPSKA IMENA I PREZIMENA.

Lala iz Banata

pre 7 godina

Само да их је Сале одвео мало на КОПАКАПАНУ, и релаксирао,да се нагледају лепоте Бразила, и опусте, да не мисле на финале...Све би било друкчије! Знам то добро! И српски СТУДЕНТ пред жесток испит не иде у Библиотеку... него - у СКАДАРЛИЈУ...! Онда нема треме на "испиту" и више не дрхти рука, нити глас...И све иде као по "лоју"...!! Ђорђевић је наш изврстан тренер и човек, али, још "недорастао као психолог" - за "оно" најсјајније одличје..!!Штета...имали смо шансу...Само да је знао...како

DS

pre 7 godina

Ameri su usli u mec sa velikim respektom prema nasoj ekipi,a nasima se posjekle i noge i ruke,niko da ubaci zicer,o trojci da i ne govorimo.Milos bi svojom igrom da impresionira Amere pa im jeftino prodaje lopte i tako prva cetvrtina zavrsi kao jzmedju rivala za 12 mjesto a ne .u mecu za zlato. Drugi period,nasi se samo ispucavaju,niko da pogodi trojku,,sta je ovo ljudi moji?I tako Ameri uvidjese da im nasi nisu nikakva opasnost i pocese igrati pravu igru sto rezultat i pokazuje. Sada ce nam Sale objasniti kako igraci nisu proveli njegove zamisli?????

Vuk

pre 7 godina

Ameri su prosečni. Mi smo anemični. Gde su nam nestala krvna zrnca? Čestitam na srebru, ali nemojte se ovako brukati. Izgubite časno.

Bajden

pre 7 godina

Hahaha...pa zar vi stvarno mislite da cemo pobediti amere, NBA ?!\nMnogo ste smesni.

DS

pre 7 godina

Najbolji momenat na utakmici je bio kad je sudija odsvirao kraj. A,sada Sale moze pricati kako igraci nisu proveli njegove genijalne zamisli. Igraci danas nisu licili na sebe,Teodosic je izgorio u pustoj zelji da Amere nauci kako se igra kosarka,sutevi za trojku su bili katastrofalni a promasenim zicerima su licili na amatersku ekipu. Sve u svemu,dobro smo prekjuce dobili indisponirane kengure i zaradili srebro. Umjesto da bude najbolja,ovo je bila najgora utakmica nasih na turniru. Sa Bjelicom i Bobijem bi bila sasvim druga prica. Medjutim,pamti se samo medalja.

Ljubo

pre 7 godina

Momci ,Vama hvala osvojili ste srebro ,kome je malo malo ce biti uvijek ...danas te izgubili od " crne Amerike" ,a," bijelu " bi rasturili ,mislim da ste razumili ...sramotno je pobise crnce i mrze ih a sport im odrzase ...zivim u jednoj zemlj pa to sa sigurnoscu znam ...Sretno moja SRBIJAAAAAA...

deftones

pre 7 godina

da je bar bila 100 ravno tako se osvaja zlato a ne sa 2 razlika

Mane

pre 7 godina

Bili ste odlični.Ukočeni malo ali očekivano s'obzirom da se širila atmosvera moguće pobede protiv USA.Pritisak očekivanja je učinio svoje.Ipak dobro je probati i drugačiji pristup.Svaka čast košarkašima,Saletu,Muti i kompletnom stručnom štabu.

Marko

pre 7 godina

eeeeeeej, Bircevic ulazi na 14:11 za Srbiju....ajde bre Djordjevicu spusti se malo, mnogo si umislio\n\n

dejan

pre 7 godina

boj se bije bije....za slobodu Srbijeeeee....bravo momci....pustite neumesne komentare nasih komsija... nije njima lako... treba ih razumeti....dacemo im bazen da treniraju..a ako budu dobri,pusticemo im i vodu..\n

juka

pre 7 godina

Da se mi razumemo ipak.da nba igraju kako bas treba razbili bi nas kao i sve druge preko 60 razlike.drugi je to svet sou biznisa.ovako se opuste pa bude -30 razlike.srebro je veliki uspeh i nije nikakva blamaza izgubit od njih.bolesno je i pomisliti da cemo ih dobiti.momci svaka cast na srebru.pustite duranta i drustvo.....nisu u istom biznisu ko drugi..

mile

pre 7 godina

Ala su nadopingovani,sa nama 3 rezlike,sa Spancima 5-6,a onda,leteci Holandjani.\n

Lepi Canko

pre 7 godina

Ma nije sramota izgubiti kakvi, ali onoliko hvalisanja i nista jedva da trknu po terenu. A mozda ne bi bilo loše i da je malo vise i patriotskije odigrano. Ovako su ismejali sebe i navijače.Moglo je bolje!

glagoljica

pre 7 godina

kad ovako zdime u finalu vise bih voleo da nismo ni usli. bolje da smo hrvate pustili pa nek se brukaju. ovde nije rec ni o rezultatu vec o potpuno glagoljivosti, niko ne grize na loptu, ko neki baletani. ameri naravno nadopingovani ali to je od njih i ocekivano.

Darko

pre 7 godina

Momci vi ste osvojili srebro ali ste zlatni!!! Svaka vam čast svima, volim vas, volim Srbiju. Ovi sto vas kritikuju su sitne duse. Izgubiti od nacije koja ima skoro 6 miliona registrovanih igrača, a mi imamo jedva 7 miliona stanovnika nije ni malo cudno. Vi ste Srpski heroji kao i svi drugi sportisti koji su bili u Rio!,,

zlaja

pre 7 godina

Drugari Ameri imaju vise kosarkasa nego mi stanovnika ,svaka cast nasim momcima treba da budemo ponosni na njih

Gaga

pre 7 godina

Vecito nama Srbima nesto ne valja. Hvala Sale za ovaj povratak,hvala momci za ovoliku radost koju ste nam doneli.Hvala sto vam je vazna nasa zemlja i nas dres.

Riddick

pre 7 godina

Tresu se soliteri naši igraju ko penzioneri. Kolaju po prašini priče o amer-mašini..

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija