• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

21.08.2016

17:58

ŠTEFANEK: Bez pomoći države, ne bi bilo medalje!

Ostali sportovi

ŠTEFANEK: Bez pomoći države, ne bi bilo medalje!

Podeli vest

Davor Štefanek, osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama u rvanju u kategoriji 66 kilograma, odgovorio je srpskom vaterpolisti Andriji Prlainoviću, poručivši mu da ne bi postao olimpijski šampion, da nije bilo pomoći države

Štefanek se javnosti obratio statusom na svom Fejsbuk profilu, u kojem je objasnio da je uz pomoć države osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama.

Ovo je odgovor Prlainoviću koji se posle pobede u finalu nad selekcijom Hrvatske, između ostalog, poručio da država mora da pomogne vaterpolu i sportu uopšte.

Poruku Davora Štefaneka prenosimo u celosti:

Uz sve čestitke vaterpolistima za osvojeno zlato, ne razumem izjavu Prlainovica koju je dao nakon utakmice... Pod uslovom da je tačno preneta od strane novinara!!!! Naime, nije tačno da u našoj zemlji nema sistemskog finansiranja sporta. Rezultat koji sam ja napravio i koje prave moje kolege iz reprezentacije je uz izuzetnu pomoć i podršku naše države preko resornog ministarstva za sport i omladinu kao i olimpijskog komiteta. Preko 200 dana priprema godišnje uz sve stipendije i drugo što nam pripada kao vrhunskim sportistima je obezbeđeno od strane naše države - napisao je Štefanek i dodao:

- Mi smo mali sport i nemamo sponzora i sve sto nam omogući naš savez je od novca koje daje država. Mislim da unazad par godina smo ravnopravni sa našim protivnicima iz Evrope i sveta baš zbog podrške naše države. Uz izvinjenje Prlainoviću, ovo naša javnost treba da zna... Moj cilj je ostvaren ali naš zajednički cilj je da nakon osvajanja olimpijskog zlata, da što više dece dovedemo u rvačke sale i omasovimo ovaj divni sport. Roditelji treba da znaju da iza svih naših i prošlih i budućih aktivnosti stoji naša država. Hvala svima na podršci... Ali morao sam da se oglasim jer je to prosto istina - zaključio je Štefanek.

facebook

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
jugoslav

pre 7 godina

Brate, svaka čast tebi i tvom uspehu a ova država da je nekome nešto pomogla sem tajkunima čisto sumnjam!

darija

pre 7 godina

Nemem razloga da sumnjam sa Stefanek govori istinu,a o bezargumentovanim komentarima sta drugo reci osim da su besmisleni

Romanija

pre 7 godina

jugoslav: Sportisti zaslužuju sve pohvale jer su dostojno predstavljali Srbiju na OI. Što se tiče ulaganja u sport, Srbija dosta ulaže , naravno da bi bilo dobro da je to i više.

neko

pre 7 godina

vrlo se lako moze proveriti ali stefanek je dizao kredite da bi mogao da finansira svoje ucesce na int turnirima jer drzava nije htela, a sad moze da prica sta hoce da ne bi popio bes sa vrha a neki od vas se mozda ne secaju, ali jednom je mali Novak Djokovic sa 15 godina bio na tvu i molio drzavu da mu obezbedi pare da ide na turnire pa su ga svi ignorisali.

mile

pre 7 godina

e ajde se sad malo vratite u arhivu vasu novinarsku od pre par dana kad ste pisali da je sam Stefanek platio treneru put !!? ko sta ulaze vec je jasno\n

Tetka

pre 7 godina

Možda zavisi od sporta. Jedno je finansirati sportiste i prateće osoblje i sportsku dvoranu za rvanje. Drugo je finansirate timove i prateće osoblje i sportske centre sa bazenima. Neki sportovi, da uprostim, su finansijski manje zahtevni.

kokos

pre 7 godina

Pa nije Prlainovic pricao o rvanju nego o vaterpolu.Jako si dobro pokazao gde ti je mesto, cela nacija, pa i ja smo tobom odusevljeni ali ne brkaj loncice.

maki

pre 7 godina

A zasto ja ovaj profil ne mogu da nadjm. Mozda jer ovo nije njegov profil?

Marijana

pre 7 godina

Davore ne brukaj se posle zlatne medalje.Država ništa nije uložila u sport,samo ulažu fudbalske klubove Zvezdu i Partizan a od toga nikakve koristi

CECANA

pre 7 godina

Drzava svoj deo posla kada je sport u pitanjuu nikada nije bolje ona podrzava i finansira reprezentacije i nacionalne saveze, obezbedi infrastrukturu, a nikako da daje pare klubovima. Gde su pare od prodaje igraca otisle, jedan od tih je i Andrija Prlainovic.

Danijel

pre 7 godina

Srbija je jedna od država u Evropi koja najviše novčano nagrađuje sportiste za osvojenu medalju.

Indi

pre 7 godina

Da nismo siromasni ko to jesmo pa bi imalo smisla da diskutujemo. U ovim teskim uslovima, sve sto se odvoji je ogromna suma, tako da ne bi trebalo biti nezahvalan

Pramen

pre 7 godina

Pojedinačne sportove lakše je finansirati nego timove ali država je u mnogome finansijskom pomoći pomogla svim našim vrhunskim sportistima.

Taca

pre 7 godina

Sigurno je da se u sport ulaže daleko više nego pre,ministar sporta nam je sportista,najbolji igrač vaterpola na svetu i sigurno je da on najbolje zna gde treba ulagati i gde su problemi.

Nikola

pre 7 godina

Slažem se sa Davorom da je zadnjih godina unapredjen i posvećuje se veća pažnja omladini i sportu, doklaskom Vanje Udovičića za ministra omladine i sporta, finansiranje sportista dovedeno do perfekcije, i kao što je Davor rekao možemo da se nosimo sa mnogo razvijenim zemljama od Srbije, što se tiče finansijskog aspekta.

sasa99

pre 7 godina

vazno da je medalja stigla na pravo mesto, drzava ima zadatak da kao i ovog puta nastavi da brine o sportu i rezultatima

Johan

pre 7 godina

Bravo Štefanek, ne da si nas obradovao samo sjajnim rezultatima u Riu, nego si rekao i istinu, da država pomaže sportiste, a izgleda da neki nisu zadovoljni tom pomoći. Ali kako smo mi mala zemlja to je ipak dovoljna pomoć.

Pjer

pre 7 godina

Štefanek je opravdano izneo istinu ,jer država ,više nego ikada ,u poslednje vreme ,ulaže u vrhunski sport i pomaže velike uspehe koje postižu naši sportisti! Prlainović je možda zamerio na izgradnji bazena ,ali biće i toga ,a stari bazemi se rekonstruišu i stavljaju na raspolaganje mladima !

ana

pre 7 godina

Svaka cast na komentaru ...tako se ponasa sampion..uz tebe je Srbija..a i drzava koja ce uvek pomoci talentima kao sto si ti ..

Hedona

pre 7 godina

Da država nije uz sportiste niko ne bi ni otputovao u RIO i još su za svaku medalju izdvojili više od 43.000 evra najviše koštaju u celom regionu. Ne razumem šta bi hteli, imaju sve uslove da se razvijaju. Košutnjak na prvom mestu.Naravno da pomaže svima bez rezultata nema napretka. A delfinima je omogućila da imaju najkvalitetnije bazene, a da za trenere uzimaju najbolje stručnjake.Svakog sportistu država izdvaja sredstva, osim za tenesire, jer je tenis najskuplji sport na svetu.Trebamo zaista biti realni naravno da Srbija ulaže u sport. Imaju uslove da kvalitetno postižu rezultate.

Stanko

pre 7 godina

Drzava siguran sam da cini sve da svim sportistima obezbedi jednake uslove,da nije bilo ulaganja drzave ne bi se ni osvojilo ovoliko medalja.

Maki

pre 7 godina

U pravu je, ne verujem da Štefanek laže, nema razloga.

fiki

pre 7 godina

Pa naravno da je drzava stala iza svojih predstavnika na Olimpijadi.

Aleksandar

pre 7 godina

Bečej, Crvena zvezda i Partizan su bili prvaci Evrope u vaterpolu sa minimalnim ulaganjima. Bečej se ugasio, a ni druga 2 kluba nisu daleko. Ne može se povući paralela između pojedinačnih i kolektivnih sportova.

brane k

pre 7 godina

Ne bi niko ni otišao na Olimpijadu ,a tek tolike pripreme,da nije države u kojoj se inače teško živi.

branka86

pre 7 godina

DRŽAVA J EUZ SPORTISTE A ODUŽILI STE SE POŠTENO! MEDALJA Z AMEDALJOM,SVAKA ČAST

hana

pre 7 godina

Nema sta da se zamera Davoru,decko govori istinu u svoje ime...

Taca

pre 7 godina

Lepo rečeno, jer medalja se dobija srcem za svoju državu...

maki

pre 7 godina

Verujem da ce drzava jos vise posvetiti ulaganju u sport i nase vrhunske sportiste.

Zoran

pre 7 godina

Bravo za Stepaneka. Naravno da drzava ulaze u sport i to se vrati ovako sa zlatnim medaljama. Svaka im cast.

Andrija

pre 7 godina

Svaka mu čast na svemu što je rekao! Srbija je ponosna što ima takve sportiste kao što je Štefanek.

Nino

pre 7 godina

Svaka ti cast Stefanek. Isplatila ti se dugogodisnja upornost. Na najbolji nacin ulazis u istoriju srpskog sporta.

Sava

pre 7 godina

Novinari napravise fku bez frke jer drzava se stvarno potrudila oko sporta

vojin

pre 7 godina

Stefanek je uradio nesto sto je mnogo znacilo nasem olimpijskom timu, a takodje mislim da su vaterpolisti zaokruzili i vise nego uspesnu Olimpijadu. Izjava Prlainovica je pogresna protumacena i to je bio apel da se vise pomogne vaterpolo klubovima Partizan, Crvena Zvezda, Radnicki i Vojvodina.

Baja

pre 7 godina

Duplo više medalja nego na prethodnoj olimpijadi pokazuje da je država značajno povećala podršku vrhunskom sportu.

Hana

pre 7 godina

Drzava svakako ulaze u sport,koliko moze. A jasno je da bez pomoci drzave sportisti ne bi dosli na Olimpijadu.

bojan

pre 7 godina

Drzava nije u mogucnosti jos uvek da pomaze sve sportove ali treba otkazati pomoc fudbalu ,jer smo realno tu najgori a najvise se ulaze.

Hana

pre 7 godina

Svakako da je potrebna veca pomoc, ali svi znamo dokle su nam zuti srozali ekonomiju. Oporavak je neminovan, a verujem onda i veca pomoc sportistima.

Sava

pre 7 godina

Naša država pomaže svoje naj bolje sportiste.

Radmila

pre 7 godina

Štefanek je ovom svojom izjavom pokazao mnogima da voli svoju domovinu.

Goran

pre 7 godina

Odakle onda iznikoše svi ovi vrsni sportisti ako država ne ulaže u sport,ako ćemo se po ulaganjima porediti sa Amerikom ili bilo kojom ekonomskom silom onda mislim da je svaki komentar na tu temu čisto gubljenje vremena.

marko

pre 7 godina

Ostavite negativne komentare, svaka cast i zelim u buducnosti jos bolje rezultate!

Lola

pre 7 godina

I narod i vlast je uz nase sportiste svim srcem i dusom tu nema o cemu da se polemise,normalno je da im svi dajemo podrsku

damir

pre 7 godina

Svako ima svoje probleme, ali sve će se rešavati, svi znaju da ulaganjea u sport nikad dosta, niko neće ostati dužan našim zlatnim sportistima.

Darko

pre 7 godina

Biće nam bolje kad mi sami budemo bolji i to baš svi. Ne krivimo druge, počnimo od sebe samih.

Nikola

pre 7 godina

Mislim da se drzava trudi da pomogne koliko moze.

TheRiddler

pre 7 godina

Siguran sam da drzava pomaze sportiste iz svih oblasti,maksimalno. Da nije tako,niko od njih se ne bi ni nasao na OI. Pa sta sada hoce, da svi budu milijarderi? Jel igraju zbog toga sto vole sport ili samo zbog novca? Ukoliko je ovo drugo,onda to nisu sportisti.

Janko

pre 7 godina

Mogao bi Prlainovic da uplati nagradu koju ce dobiti od drzave, 40 000 evra, nekom klubu, da pomogne covek. Njemu svakao ostaje penzija od 150 000 dinara i fiat.

Tasa

pre 7 godina

Ova polemika baca senku na tek osvojene medalje i vodi se tamo gde joj nije mesto. Sport deli sudbinu zemlje i ulaganja u njega mogu biti samo u skladu sa mogucnostima.

aaa

pre 7 godina

Drzava pomaze koliko moze.Pomagace i vise,samo da stane na noge.Sport je jedina grana u koju neprestano treba ulagati.

Drvce

pre 7 godina

To je jasno kao dan, jer se niko ne bi takmičio za lepe oči.

Aca

pre 7 godina

Podska drzave je zaista nesto sto je ocigledno Stefaneku bilo od velike pomoci

Nenad

pre 7 godina

Covek je realan. Nasi ljudi vole samo da kukaju, a iz fotelja sve znaju da urade i u svemu su najbolji. Drzava je uvek pomagala one koji to zasluze.

Magda

pre 7 godina

Bravo za Štefaneka, sasvim pošteno i iskreno.

mina

pre 7 godina

Sve sto je drzava ulozila u sportiste oni su vratili vrhunskim rezultatima.

Zoran

pre 7 godina

Mlade nade i talente uvek treba podržavati jer oni su na neki način najjasnija slika nas. Oni se bore za sebe i za nas a mi se borimo za nih u ovakvim takmičenjima i prezentacijama.

DeX

pre 7 godina

Prvo da čestitam svim sportistisma na sjajnim rezultatima! Što se tiče ove polemike između Prlainovića i Štefaneka smatram da je Štefanek u pravu i da se vidi da naša zemlja pored svih teškoća brine i o sportu!

Zoran

pre 7 godina

Mislim da ce posle ovakvog uspeha srpskog sporta na olimpijadi,drzava preduzeti konkretne korake za finansiranje sportista.

Branka

pre 7 godina

Drago mi je da većina sportista priznaje da iza njihovih rezultata stoji država,jer mislim da zaista jeste tako. Bez obzira na sve rezultate, sve je to lepo, sve je to krasno, ali, i u sportu ima malo )više= politike....Sve se to ogleda u negiranju vrlo očiglednih stvari.....

Dragan

pre 7 godina

Zajedničkim snagama do pobede. Čestitam Davoru. i svim sportistim koji su učestvovali na Olimpijadi.

anatema

pre 7 godina

Mladi treba da se bave sportom i sigurna sam da drzava ulaze u sport. Srbija je pokazala da se menja i to je dobro. Verovatno u nekim sportovima ima mnogo vise sportista pa manje osete ulaganje Ministarstva omladine i sporta, ali sportisti nisu zaboravljeni kao sto je to ranije bio slucaj.

Tijana

pre 7 godina

Decko prica iskreno. Ne vidim zasto drzava ne bi pomogla i njemu a i ostalim sportistima. Nasi su opravdali svoje ucestvovanje svakako!

Sladjana86

pre 7 godina

Drzava je uvek uz svoje sportiste,pomaze im koliko je u njenoj moci.Sve cestitke nasim zlatnim sportistima,oni su nas ponos.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija