• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Facebook

22.08.2016

12:34

ŠAPIĆ SMIRUJE TENZIJE: Država dala mnogo vrhunskom sportu, ali su klubovi u teškoj situaciji!

Ostali sportovi

ŠAPIĆ SMIRUJE TENZIJE: Država dala mnogo vrhunskom sportu, ali su klubovi u teškoj situaciji!

Podeli vest

Nekadašnji srpski vaterpolista Aleksandar Šapić oglasio se da malo smiri tenzije koje su nastale posle izjava Andrije Prlainovića da bi država trebalo da pomogne klubovima, da se ne bi naš vaterpolo ugasio, zbog čega se našao na udaru dela javnosti

 

 

Šapić je u svom obraćanju preko fejsbuka istakao da je država poslednjih godina učinila mnogo u finansiranju vrhunskog sporta i da to mora da se istakne, ali je i dalje veliki problem ulaganje u klubove, u bazu, iz koje bi trebalo sutra da dobijemo neke buduće šampione.

Nisam ni vlast ni opozicija, ne podržavam ni jednu stranku, niti želim da stajem ni na čiju stranu, ali moramo da budemo fer kada pričamo o sportu i ne možemo da svaku sferu društva koristimo za politički obračun, naročito je ružno kad u to uvlačimo naše proslavljene sportiste.

Srbija je poslednjih godina puno uradila za vrhunski sport donošenjem odluke o nacionalnim priznanjima i to će vam svaki vrhunski sportista potvrditi. Ona su dala sigurnost mnogim sportistima, jer im je obezbedeđena sigurna egzistencija i nešto je što nemaju ni mnogo bogatije i razvijenije zemlje od nas i to je za svaku pohvalu. Takođe nagrade koje država daje za osvajače medalja su značajne i takođe su među najvećima u svetu, što je isto za pohvalu.

Ono što je problem, to je sistemsko finansiranje klupskog sporta iz kog treba da izniknu budući šampioni, a koji je neprofitabilan i generalno sporta uopšte. Neophodno je da bavljenje sportom postane dostupnije svim slojevima društva, da deca lakše i jeftinije ulaze u sport i tako sklanjaju sa ulice. 

To je danas realan problem na kome odgovorni ljudi koji rukovode srpskim sportom treba da rade.
Sve drugo su politički obračuni, za koje nema mesta, naročito ne, kad se za njih koriste naši sportski šampioni, koji su nam donosili i donosiće nam i ubuduće još mnogo radosti.

Živeo sport, živela Srbija - napisao je Aleksandar Šapić.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
čiča

pre 7 godina

Šapić bi morao da zna da ovde nije reč o vrhunskom sportu nego onom početnom onom gde mnoga siromašna deca ne mogu da plate klubske članarine kako bi trenirala . O opremi potrebnoj za treninge da i ne govorimo. Radi se o tome da se desetine miliona evra godišnje baci na FK Zvezda i FK Partizan a da rezultat ne da nije vrhunski nego nije ni na nivou amatera. Uostalom mnogi vrhunski sportisti će ceo život dobijati tu nacionalnu penziju koja jedva da iznosi jedan godišnji honorar isluženih i potpuno neefikasnih i neproduktivnih fudbalera. Radi se o tome da se sa jedne strane baca , a za decu i buduće moguće šampione nema. Uostalom setite se Vi gde je Vaš VK Bečej danas , Da li postoji ili ni taj klub nije bio vrhunski

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija