• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

25.08.2016

21:45

IVANA ODUVALA KONKURENCIJU! Španovićeva osvojila Lozanu i Dijamantsku ligu!

Ostali sportovi

IVANA ODUVALA KONKURENCIJU! Španovićeva osvojila Lozanu i Dijamantsku ligu!

Podeli vest

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović nastavlja sa pobedama, posle bronze u Riju pobedila je na Dijamnatskoj ligi u Lozani

Ivana je tako ostala neuhvatljiva za konkurenciju. Učvrstila se na prvom mestu Dijamantske lige sa četiri pobede i ukupno 46 poena, čak 30 više od drugoplasirane Britni Riz, što joj donosi i ukupni trijumf u disciplini skok u dalj.  Time je osvojila Dijamantsku trku u svojoj disciplini, konačnim trijumfom koji joj donosi nagradu od 40.000 dolara. Protivnice ne mogu da je prestignu.

Pobednički skok u Lozani zabeležila je u drugoj seriji od  6.83 metara. U prvoj se skočila 6.79, dok je u trećoj ponovila rezultat iz druge serije, a potom je naredne dve preskočila. Takmičenje je završila skokom od 6.69 metara.

Drugo mesto osvojila je Britanka Ugen Lorejn skokom od 6.71 metar, a treće Ruskinji Dariji Klišini sa 6.50. Olimpijska šampionka iz Rija Tijana Bartoleta potpuno podbacila, završivši na petom mestu sa najboljim skokom od 6.46 metara.

Pobedama u Šangaju (6,95), Oslu (6,94) i Stokholmu (6,90), kao i drugim mestom u Judžinu (6,88) sakupila je 36 bodova, čak 20 više od Britni Ris, 21 od Kanađanke Kristobel Neti  i 25 od olimpijske prvakinje Tijane Bartolete. Sa bodovima iz Lozane Ivana je nenadmašna.

Do kraja dijamantske trke očekuju je još dva mitinga, u Parizu 27. avgusta i završni u Cirihu 1. septembra.

Reuters

Uživo

- Ivana je šestu poslednju seriju završila skokom od 6.69 i niko od njenih rivalki nije uspeo da nadmaši njen najbolji rezultat iz druge serije.

- Bronzana iz Rija, Ivana Španović propušta četvrtu  i petu seriju.

- Srpska šampionka i u trećem pokušaju skače 6.83 metra. I dalje je prva.

- Ivana u drugom pokušaju skače još bolje 6.83 metra dok su iza nje Lorejn sa 6,71 i Klišina koja je u drugom pokušaju prestupila.

- Sjajan Ivanin skok od 6.79 metara. Prva je posle prve seriije.Klišina je druga sa skokom 6.50. Proktor je sa 6.41 treća, Bartoleta je skočila tek 5.92.

Uskoro opširnije na informer.rs


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
ljubisa

pre 7 godina

Još jedan jasan dokaz da ameri ne podliježu doping kontroli....

DS

pre 7 godina

Evo dokaza za doping.Americke skakacice Bartoleta i RIs cijelu Dijamantsku ligu skacu slabije od Ivane a u Riu Bartoleta skace 7,17,a Ris 7,15 i uzimaju zlato i srebro,a danas u Londonu opet se vratise na svoju mjeru. Ivana je sa 7,08 koliko je skocila u Riu trebala uzeti zlato. Dakle,sta reci o Amerima i njihovoj "casti" ?

Da li je ovo moguće

pre 7 godina

Razumem da NATO i CIA gaze sve pred sobom (hvala bogu i caru Putinu, u zadnje vreme malo su ustukli) , ali da su i u sportu toliko moćni pa da rade šta god zamisle, ja prosto ne mogu da verujem!! Bravo za zemljakinu.

nada

pre 7 godina

Dovoljno je pogledati snimke americkih skakacica na stazi posebo Ris, aposolutno dopingovane kao I kosarkasi koji suna momente oponasali neke zivotinske rase. Eliminisali su Ruse zbog navodnog dopingovanja a oni se dopinguju, Felps, atleticari.... Za pametne dovoljlno,

Mane

pre 7 godina

Moj omiljeni sportista.Pristrasan sam jer sam i sam trenirao atletiku.Inače devojka ima veliki potencijal i videćete oboriće i svetski rekord.

Goran

pre 7 godina

Ivana je blistala. U prvom skoku, koji sam video na SK1 u prenosu je imala lufta bukvalno 25cm, jer nije ni "dohvatila" dasku. A opet je bilo 6.79. Ne znam kako je bilo prilikom ona dva skoka od 6,83. Ako neko zna, neka napiše... Bravo Ivana!!!

Mirko

pre 7 godina

Volio bih da ameri prestanu da iskoristavaju ROBOVE, pa da onda izadju na crtu. Nigde ni njih ni Engleza nebi bilo.Jedino gde bi bili bolji to je u lovu na pitomu "divljac".........

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija