• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.08.2016

13:36

I ONI ĆE DONETI MEDALJE IZ RIJA! Predstavljen srpski paraolimpijski tim!

Ostali sportovi

I ONI ĆE DONETI MEDALJE IZ RIJA! Predstavljen srpski paraolimpijski tim!

Podeli vest

U Domu Narodne skupštine danas je svečano predstavljen Paraolimpijski tim Srbije koji će se od 7. do 18. septembra takmičiti na igrama u Riju, a predsednica parlamenta Maja Gojković poručila im je da je Srbija ponosna na njih i da će im se država odužiti

 

 

- Nije floskula ako kažem da mi je velika čast što sam zajedno sa vama i što mogu da budem deo ovog današnjeg ispraćaja - rekla je Gojković i dodala da je prvi put u istoriji paraolimpijskog sporta Skupština Srbije domaćin te manifestacije.

Ona je navela da su sportisti sa tako veličanstvenim entuzijazmom, hrabrošću i upornošću najbolji ambasadori Srbije u svetu.

- Dobro ste preneli poruku onima koji se suočavaju sa teškoćama kao i vi, a kojima ste uzor, da se bave sportom - istakla je Gojković. 

Gojković nije želela da "prognozira" sa koliko će se medalja vratiti paraolimpijci, ali je rekla da ne sumnja da će oni dati sve od sebe i da će iznenaditi navijače, kao što se već dešavalo da donesu medalju više od onih koji su se takmičili pre njih. 

Prema rečima predsednika Paraolimpijskog komiteta Srbije Zorana Mićovića, tim Srbije čini 16 sportista koji će se nadmetati u četiri discipline

Prema rečima predsednika Paraolimpijskog komiteta Srbije Zorana Mićovića, tim Srbije čini 16 sportista koji će se nadmetati u četiri discipline.

Kaže da očekuje medalje, ali da se ne može reći koliko, jer paraolimpijci, kako kaže, vole da iznenade.

Proslavljena stonoteniserka Borislava Perić Ranković pozvala je građane da navijaju za srpske paraolimpijce, istakavši da se ne oni ne plaše izazova i da sa njim žive svaki dan.

- Izazov je da pobedimo sebe. Budite uz nas, navijajte i budimo šampioni zajedno svakog dana -  poručila je ona.

Statistika govori da je svaki deseti građanin Srbije upravo osoba sa invaliditetom, a kako bi skrenuli pažnju javnosti na to, Apatinska pivara koja podržava paraolimijce, će na svakoj desetoj flaši Jelen piva imati izmenjen dizajn etikete - jelena sa jednim rogom, rekao je direktor te pivare Dragan Radivojević.

Inače, delegacija će u Rio otuputovati u grupama između 1. i 4. septembra, dok ih prva takmičenja očekuju 8. septembra.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mirko

pre 7 godina

A gde je Milos Grlica paraolipijac sa cetiri discipline i osvajac mnogig medalja.Za njega je bila i kupljena karta za Rio i u odlicnoj je formi i ima rezultat za zlato. U poslednjem momentu su mu rekli da umesto njega ide covek koji se ne takmici nego samo nosi zastavu. Politika je upropastila fudbal i polako se uvlaci svuda cak i medju paraolipijce. Sramota...

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija