• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Žurnal

04.09.2016

13:19

IGOR MILANOVIĆ PREDLAŽE: Da se vaterpolu dodeli status sporta od nacionalnog interesa!

Ostali sportovi

IGOR MILANOVIĆ PREDLAŽE: Da se vaterpolu dodeli status sporta od nacionalnog interesa!

Podeli vest

Najbolji vaterpolista sveta svih vremena Igor Milanović smatra da bi ovaj trofejni sport kod nas mogao trajno da opstane i zaživi punim plućima ako bi ga država proglasila za sport od nacionalnog interesa

 

Milanović je naveo primer Mađarske u kojoj to godinama unazad uspešno funkcioniše.

- Mađarska je odredila pet sportova koje će maksimalno da stimuliše. Među njima je i vaterpolo. Zato što u tim sportovima najčešće osvajaju medalje, pa se tako i država najbolje promoviše. Onda je i za nas vrlo jednostavno. Vaterpolo u Srbiji bi trebalo proglasiti sportom od nacionalnog interesa i dati klubovima da podele nekih, recimo, milion evra. Kada bi se to razdelilo na dvadesetak klubova, sve bi zaživelo - rekao je Milanović za Žurnal.

On ne krije oduševljenje na koji način srpska vaterpolo reprezentacija godinama dominira svetom, što je krunisala osvajanjem zlatne olimpijske medalje u Riju.

- To je bila fantastična demonstracija kvaliteta koji je, uz želju i jedinstvo da se osvoji sve u tom sportu, dao rezultat. Pokazali su da su najjači kada je najbitnije i zaista je ova medalja velika za sve, prvo za igrače i stručni štab, koji su se čekali toliko dugo, pa onda i za sve nas koji smo u vaterpolu - ocenio je Igor Milanović.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
branko1

pre 7 godina

E ovo mi liči na korišćenje situacije I neku vrstu ucene.Bilo ko da se suprostavi tom predlogu biće pod udarom čitalaca I navijača.Svaka cast našim vaterpolistima,veliki su sportisti .Dobro su nagrađeni za uspeh fantastično dočekani.Ima još sportista I sportova koji su proslavili Srbiju,od košarkaša,odbojkaša,veslača,ranije strelaca.Šta bi sa njima radili.Svi oni zaslužuju divljenje I beneficije kao I vaterpolisti.Zato" treba zasvirati I za pojas zadenuti" Milanoviću.Svako preterivanje donosi kontra rezultat

milija suzović

pre 7 godina

Imaš moj glas,Kad si br.1 ti predstavljaš naciju.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija