• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

08.09.2016

09:01

FORMULA 1 ĆE JURITI OKO KALEMEGDANA! Bolidi će ponovo prašiti kao 1939. godine!

Ostali sportovi

FORMULA 1 ĆE JURITI OKO KALEMEGDANA! Bolidi će ponovo prašiti kao 1939. godine!

Podeli vest

Automobilska trka oko Kalemegdana biće održana u subotu, 10. septembra, povodom obeležavanja 77 godina od istorijske trke Formule 1, najavio je juče beogradski gradski menadžer Goran Vesić

 

- Ta trka Formule 1 održana je prvi put 1939. godine oko Kalemegdana i poznata je po tome da je ona jedina te vrste koja je održana za vreme Drugog svetskog rata. Pobedio je Italijan Tacio Nuvolari, jedan od najvećih automobilskih asova tog vremena. Odlučili smo da tu trku obnovimo, i u tu svrhu tadašnja staza oko Kalemegdana biće potpuno obnovljena, a trkaće se šest starih bolida, od kojih je pet iz Muzeja automobila i jedan iz privatne kolekcije - rekao je Vesić.

On je istakao da će ova trka ubuduće biti organizovana svake godine.

- U svetu su ovakve trke već tradicionalne i mi ćemo organizovati da ta trka od sledeće godine bude takmičarska. Na trci će biti ljudi iz muzeja Tacija Nuvolarija, koji će dopremiti i prikazati njegov automobil, poznati kolekcionari koji će prikazati svoje modele, i to će biti lepa prilika da se svi zajedno podsetimo kako je ova trka nekada izgledala. Uz samu trku organizovaćemo i dodatne programe i verujem da će ova manifestacija postati tradicionalna, da će privući mnogo Beograđana i onih koji su u turističkom obilasku našeg grada - objasnio je Vesić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija