• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

16.09.2016

00:04

SRBIJA IMA SEDMU MEDALJU! Stonoteniserke pobedile Švedsku i boriće se za zlato u Riju!

Ostali sportovi

SRBIJA IMA SEDMU MEDALJU! Stonoteniserke pobedile Švedsku i boriće se za zlato u Riju!

Podeli vest

Srpske stonoteniserke Nada Matić i Borislava Perić-Ranković plasirale su se u finale dublova na Paraolimpijskim igrama poštu su u polufinalu sa 2:1 pobedile selekciju Švedske za koju su igrale Ingela Landbek i Ana-Karin Alkvist

U finalu će igrati sa selekcijom Kine koja je sa 2:0 dobila Republiku Koreju. Borba za zlato naše stonoteniserke čeka u subotu od 15.00 časova.

Srpskinje su rutinski sa 3:1 dobile prvi deo igre, po setovima je bilo 11:4, 10:12, 11:6, 11:8. U drugom su Šveđanke žestoko uzvratile sa 3:0 (11:8, 11:8, 11:8) i izjednačile rezultat na 1:1. Ali, kada je bilo najpotrebnije naše dame su bile najbolje. U trećem odlučujućem delu su razbile protivnice sa 3:0,  po setovima 13:11, 13:11, 11:6  i sada ih jedna pobeda deli od zlata. 

Srbiji će ovo biti sedma medalja u Riju. Obe naše predstavnice u dublu okitile su se već medaljama i u pojedinačnoj konkurenciji. Nada Matić je osvojila bronzu, a Borislava Perić-Ranković zlatnu medalju.

Što se tiče ostalih naših sportista - u stonom tenisu uspešan je bio još Mitar Palikuća sa bronzom,  Laslo Šuranji ima srebro i bronzu u streljaštvu, a Nemanja Dimitrijević osvajač je bronze u bacanju koplja.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ljubo

pre 7 godina

Ne moze proci ,a da ne cestitamo ....Bravo ,bravo i ove nas jednako raduju kao i one prethodne medalje.Jos kada vidimo koliko volje za zivot imaju osobe sa invaliditetom,mozemo samo da ucimo od njih...neka su Vam sretne medalje i svima takmicenje...

Drago

pre 7 godina

Sve čestitke ovim divnim ljudima. Nadam se da će i njih država, da nagradi za te uspjehe.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija