• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

19.10.2016

17:58

CVETKOVIĆ VODI "ORLOVE"! Srbija sa novim selektorom počinje kvalifikacije za EP

Ostali sportovi

CVETKOVIĆ VODI "ORLOVE"! Srbija sa novim selektorom počinje kvalifikacije za EP

Podeli vest

Novi selektor muške rukometne reprezentacije Srbije je Jovica Cvetković, i on će na tom mestu zameniti Dejana Perića

Nastavljaju se promene u srpskom rukometu. Rukometni savez Srbije je pre nekoliko dana dobio novog predsednika, Božidara Đurkovića, i upravo je on predložio da Jovica Cvetković bude novi selektor "orlova".

Iskusnom stručnjaku to će biti drugi mandat na klupi Srbije, a prvi put je vodio "orlove" od 2006. do 2009. godine. Sada će debitovati protiv Poljske u Gdanjsku 3. novembra, a tri dana kasnije predstaviće se i domaćoj publici u Nišu protiv Belorusije.

Biću otvoren. Spominjalo se puno imena od Vranješa, Kadenasa, Pastora, Gonzalesa, Vujovića, Cvetkovića. Dovođenje stranca u ovom momentu je nemoguća misija, jer se ni sa kim nije razgovaralo. Vujović ima ugovor sa Slovenijom koji će produžiti do 2020. Od mladih ne bih voleo da nekoga uvedemo da izgori u tri dana, kao što smo izgubili Vladana Matića - rekao je Đurković i potom obrazložio zašto se zalaže za dolazak Cvetkovića.

- Moje mišljenje je da bi Jovica Cvetković mogao da okupi i motiviše ekipu u kratkom periodu. On je većinu ovih igrača uveo u reprezentaciju. To je po meni najbolje moguće rešenje. Nismo pregovarali tako da ne znam da li bi pristao na V.D status. Poslednjih dana pričao sam sa reprezentativcima i velika većina bi se odazvala pozivu - istakao je Đurković.

Za imenovanje Jovice Cvetkovića glasalo je osam od 11 članova Upravnod odbora, dok je za ostanak Dejana Perića glasao jedan član UO, baš kao i da "orlove" vodi Radna grupa.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija