• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

27.10.2016

16:12

NEMA ILIĆA, STANIĆA, VUJINA... Cvetković: Ne smemo da bacamo igrače!

Ostali sportovi

NEMA ILIĆA, STANIĆA, VUJINA... Cvetković: Ne smemo da bacamo igrače!

Podeli vest

Selektor rukometaša Srbije Jovica Cvetković saopštio je spisak reprezentativaca za početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i rekao da nije slična situacija kao kada je vodio ekipu prošle decenije

- Nije ništa slično. Imali smo proces stvaranja reprezentacije, pravili smo je ni iz čega. Taj posao je išao kako treba i uspeli smo da ostvarimo ambicije, preležimo dečije bolesti i steknemo iskustvo kroz utakmice, kvalifikacije i prijateljske duele. Ono što se kasnije dešavalo je nešto što nije išlo tokom koji je ta generacija obećavala i koliko je bila kvalitetna - rekao je Cvetković za sajt Rukometnog saveza Srbije.

Reprezentativci Srbije će se okupiti 30. oktobra u Beogradu, prvu utakmicu u kvalifikacijama igraće 3. novembra protiv Poljske u Gdanjsku, dok će tri dana kasnije dočekati Belorusiju u Nišu. U grupi je još i Rumunija.

Pozvani su golmani: Strahinja Milić (Vardar), Vladimir Cupara (Ademar Leon) i Darko Arsić (Metalurg).

Krila: Nemanja Ilić (Tuluz), Dobrivoje Marković (Zagreb), Darko Đukić (Kilce) i Bogdan Radivojević (Flensburg).

Pivotmeni: Rastko Stojković (Meškov), Mijajlo Marsenić (Vardar) i Zoran Nikolić (Konstanca).

Bekovi: Žarko Šešum (Gepingen), Momir Rnić (Melsungen), Ilija Abutović (Vardar), Petar Nenadić (Berlin), Petar Đorđić (Flensburg), Nemanja Zelenović (Magdeburg), Stefan Terzić (Benfika) i Aleksandar Stanojević (Al Ahli).

Cvetković je istakao da ima veliku želju da pokuša da mobiliše igrače koji su na vrhunskom nivou, jer zenit generacije na čelu sa Momirom Ilićem, Markom Vujinom, Rastkom Stojkovićem i drugima nije prošao. Takođe, naveo je da je razgovarao sa njih nekoliko i da razume zašto pojedinci neće da se odazovu. 

- Oni su na vrhuncu. Svi su oni ušli malo u godine, ali ne delim igrače na mlade i stare, već na dobre i loše. Mi smo mala zemlja. Ne smemo da bacamo igrače. Pogotovo kada pogledamo malo unazad i pogledamo naš podmladak. Imamo taj problem. Nemamo nasleđe. To je činjenica. Nalazimo se u izuzetno teškoj situaciji. Ova generacija je najzrelija. Treba je mobilisati, napraviti sistem igre, koji od 2009. godine nije napravljen. Nisam ga video ovih sedam godina - zaključio je Cvetković.

RASULO! Srbija ostala bez Alema Toskića!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17