• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

01.11.2016

11:11

LAJAVAC NA UDARU! Fetel pod istragom zbog psovki tokom trke u Meksiku

Ostali sportovi

LAJAVAC NA UDARU! Fetel pod istragom zbog psovki tokom trke u Meksiku

Podeli vest

Međunarodna automobilska federacija (FIA) istražuje nepristojno ponašanje vozača Ferarija Sebastijana Fetela, koji je uz brojne psovke završio trku Formule 1 za Veliku nagradu Meksika, preneli su danas britanski mediji

 


Fetel je bio ljut zbog vožnje vozača Red Bula Maksa Verstapena u samoj završnici nedeljne trke u Meksiku, a obraćajući se ljudima u svom boksu putem radija uputio je i psovke direktoru trke FIA Čarliju Vajtingu. 

- Sakupljamo dokaze o incidentu, a zatim ćemo videti da li će postupak biti pokrenut - rekao je predsednik FIA Žan Tod za Dejli Mejl. 

Izvinjenje Vajtingu 

Sebastijan Fetel se u ponedeljak izvinio direktoru trke u Meksiku Čarliju Vajtingu.
- Izvinio se. Pošto je to učinio neću mu suviše zameriti, ali ostaje da se vidi da li će moj šef nastaviti slučaj - rekao je Vajting za Dejli Mejl.

Dejli Telegraf preneo je da je FIA "pod velikim pritiskom" da kazni Fetela. Nejasno je kakvu kaznu bi mogao da dobije Fetel. On je jedan od najplaćenijih vozača Formule 1, pa novčana kazna na njega ne bi mnogo uticala. Moguće je da dobije kaznu u kvalifikacijama, ali i zabranu učešća u narednoj trci u Brazilu 13. novembra.

- U svakom sportu emocije skaču, ali ne možete kritikovati sudiju. Iznenadio bih se ako bi Fetel prošao bez kazne - rekao je direktor Red Bula Kristijan Horner.

Fetel je od 2010. do 2013. godine osvojio četiri šampionske titule sa Red Bulom.

U samoj završnici trke u Meksiku Fetel se borio sa Verstapenom za treće mesto, vozač Red Bula je u jednom trenutku izleteo sa staze, prešao preko trave i vratio se ispred četvorostrukog svetskog prvaka, zbog čega je stekao nepoštenu prednost i trebalo je da mu prepusti poziciju ali to nije učinio.

Verstapen je trku završio na trećem mestu, ali je odmah po završetku dobio kaznu dodavanja pet sekundi na rezultat pa je pao na peto mesto, a Fetelu je pripalo treće mesto. Međutim, Fetel je kažnjen sa 10 sekundi zbog opasne vožnje, pa je na kraju treće mesto zauzeo Danijel Rikardo iz Red Bula, a Nemac je pao na peto.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija