• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Badjuk

03.11.2016

10:26

ORDEN ZA PARAOLIMPIJCA! Grad Kragujevac se zahvalio Goranu Nikoliću!

Ostali sportovi

ORDEN ZA PARAOLIMPIJCA! Grad Kragujevac se zahvalio Goranu Nikoliću!

Podeli vest

Paraolimpijcu Goranu Nikoliću, koji je za 55 dana istrčao 55 uzastopnih maratona i tako, za sada nezvanično, oborio Ginisov rekord, na prijemu u Skupštini grada gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić uručio je zlatnik sa likom Svetog Đorđa u znak sećanja na ovaj jedinstveni poduhvat

Zahvalјujući se Goranu Nikoliću na svojevrsnoj promociji Kragujevca, gradonačelnik Radomir Nikolić je istakao da je poruka koju je Goran poslao mnogo dublјa nego sam poduhvat koji je učinio.

- Goran je svima poslao poruku da se zapitamo šta je granica onoga što možemo da učinimo i gde mi to sebe kočimo? Ako čovek koji ima fizički nedostatak može da obori sve rekorde, koje su bez nedostataka postavlјali sportisti u prošlosti, onda je jasno da samo u našim glavama postoji ta granica - rekao je Radomir Nikolić, i dodao:

- Ono što smo fizički sposobni da učinimo može biti ili nadograđeno ili oštećeno snagom naše volјe odnosno slabošću koju imamo u sebi. Goran je snagom svoje volјe uspeo da postigne ovakav uspeh, a to znači da svi mi možemo mnogo više samo ako budemo spremni da prihvatimo izazove koji su pred nama - istakao je gradonačelnik Kragujevca.

Promo

Paraolimpijac Goran Nikolić zahvalio se za podršku koju je imao u lokalnoj samoupravi, Delta fondaciji, Rotari klubu i svim lјudima koji su ga tokom poduhvata bodrili i omugućili mu da doprinese rušenju barijera i predrasuda o licima sa invaliditetom

- Ovo je bio pokušaj postavlјanja novog Ginisovog rekorda, ali i skretanje pažnje javnosti na fizičke potencijale osoba sa invaliditetom. Istovremeno, na ovaj način sam želeo da animiram lјude dobre volјe da se prikupe sredstva za opremanje Centra za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom "Iskra". To je bio doprinos pojedinca, ali i zahvalnost na ukazanom poverenju lokalnoj samoupravi i Delta fondaciji koji su učinili sve da realizuju ideju o izgradnji "Iskre" u Kragujevcu - rekao je Goran Nikolić.

(VIDEO) SRBIN POSTAVIO NOVI GINISOV REKORD! Goran Nikolić istrčao 55 maratona za 55 dana!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija