• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Badjuk

13.11.2016

11:31

KAJAKAŠ MARKO NOVAKOVIĆ ZA INFORMER: Veslanje je najčistiji sport na planeti!

Ostali sportovi

KAJAKAŠ MARKO NOVAKOVIĆ ZA INFORMER: Veslanje je najčistiji sport na planeti!

Podeli vest

Srpski kajakaš Marko Novaković je u razgovoru za Informer istakao da je veslanje najčistiji sport na planeti, jer u njemu nema nameštanja, razmene bodova, "sklanjaja" rivalima...

 

Dok se u gotovo u svim sportovima svake godine otkrije neka velika afera, veslanje je ocenjeno kao najčistiji i najpravedniji sport, u kojem je nemoguće režirati pobednika.

- Veslanje je treći sport po broju učesnika na Olimpijskim igrama. To zvuči zanimljivo, ali odricanja su ogromna. Minimum 200 dana priprema, svakodnevno oko pet sati rada, zimi po kiši i vetru, leti po vrućini. Ovde nema nameštanja, ubacivanja u ekipu preko veze, nema dogovora klubova - ističe Novaković. 

Devojka me ostavila zato što sam dosadan

Olimpijac Marko Novaković je otkrio za Informer da ga je nedavno ostavila devojka, koja nije uspela da se uklopi u njegov sportski raspored.
- Bili smo dve godine u vezi, a razlog raskida je što, po njenom mišljenju, vodim "dosadan život"! Ne ludujem po klubovima, nisam splavar. Sportski živim, nemam poroke, pa su nam se mišljenja mimoišla - otkrio je Novaković.

Na poslednjim Olimpijskim igrama u Riju tandem Nebojša Grujić i Marko Novaković zauzeo je drugo mesto u kvalifikacijama u disciplini K2 na 200 metara. Direktan plasman u A finale izmakao im je  za samo dve stotinke. Novaković i danas tvrdi da su uslovi za takmičenje u Riju bili loši.

- Bio sam besan, kao i većina, jer mislim da je bio čudan vazduh i svojstva vode na koja bi se možda navikao da smo bili malo više vremena tamo tj.da smo ranije došli na OI. Svakako nas ni vreme nije služilo, baš tako da prosto nije bio srećan dan - kaže Novaković.

Novaković i Grujić, osim što su sjajan kajakaški dvosed, postali su i veliki prijatelji kroz dane i godine zajedničkog treniranja.

- Nebojša i ja smo se brzo uklopili, u mnogome je zaslužan dvosed u kojem pored talenta i rada, treba da budete kao jedan da biste bez opterećenja mogli da budete uspešni. Nebojša je dobar i pametan dečko, provodimo mnogo vremena zajedno,  jer smo veći deo godine na pripremama i u suštini živimo zajedno, tako da na vodi ili van vode uvek smo tu jedan pored drugog - rekao je Marko Novaković.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija