• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

06.12.2016

21:48

ĐURIĆEVA BLISTA: Najveća pobeda nove generacije! Hoćemo skalp Šveđanki!

Ostali sportovi

ĐURIĆEVA BLISTA: Najveća pobeda nove generacije! Hoćemo skalp Šveđanki!

Podeli vest

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Dragica Đurić rekla je da je njena ekipa ostvarila veliku pobedu protiv Španije na Evropskom prvenstvu i dodala da će uraditi sve da i u nastavku takmičenja naprave još neko iznenađenje

- Ovo je prva od velikih pobeda ove generacije. Velika pobeda i veliki podstrek za dalje. U drugom smo krugu. Utakmica nije bila lepa i laka za gledanje, ali nam je bilo vrlo važno da odigramo jako odbranu u čemu smo uspeli. Malo smo pokvarili utisak u drugom delu, ali razlog je što smo sve karte bacili na odbranu - rekla je Đurić.

Rukometašice Srbije pobedile su aktuelne vicešampionke Evrope, selekciju Španije sa 25:23 u drugom kolu grupe A na Evropskom prvenstvu u Švedskoj. Tom pobedom Srbija je osigurala plasman u narednu fazu takmičenja.

- Za sada nosimo dva boda u Geteborg. Ako se ukaže prilika da pobedimo Švedjanke, nećemo je propustiti. I u Geteborgu ćemo gledati nekoga da iznenadimo - istakla je selektor naše zemlje.

Golman Marija Čolić proglašena je za najbolju igračicu meča. Upisala je 18 odbrana.

- Znali smo da, ako Špankinje daju 100 odsto, mi ćemo morati 200. Zato sam ponosna na devojke. Nismo bili favoriti, ali smo pokazali da smo Srbija i da je u sportu sve moguće. Za sada imamo dva boda, a možda prenesemo i sva četiri. Švedska je favorit... Ako ne budu četiri boda, idemo hladne glave dalje - rekla je Čolić. 

Stoiljkovićeva: Verovale smo u trijumf!

Levi bek Jovana Stoiljković navela je da su ona i njene saigračice verovale u pobedu.
- Veoma smo srećne i uzbuđene. Verovale smo u pobedu i na kraju se to ostvarilo. Igrale smo jako od samog starta, pogotovo u odbrani, i to je dalo rezultat. Idemo dalje, nema stajanja - istakla je Stoiljković.

Desni bek Jelena Lavko rekla je da je današnja pobeda jedna od najvećih nove generacije reprezentacije.

- Iznele smo ovo do kraja. Bila je ovo velika pobeda, najveća pobeda ove nove generacije. Odigrale smo sjajno u odbrani, igrale smo dobro i u napadu. Početak drugog poluvremena je bio odličan, pale smo, ali smo izdržale, i golman je pomogao u tome. Znam da je malo ko verovao, očekivanja su bila da ćemo imati nulu posle dve utakmice - rekla je Lavko.

Ona je dodala da će i rukometašicama Švedske biti teško ako pomisle da mogu lako da pobede Srbiju.

- Zašto sa dva, zašto ne preneti četiri boda? Zašto da nam bude teže u Geteborgu? Pune smo adrenalina, idemo dalje - zaključila je Lavko.

BRAVO SRPSKE HEROINE! Rukometašice pobedile Španiju, blistale Stoiljković i Krpež


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Tika

pre 7 godina

I još da je RTS vršio prenos na RTS1 ili RTS 2 umesto glupih poslaničkih svađa i prenosa bezvezne afrse od Skupštine gde bi nam bio kraj. Ma Bujoševiću daj ostavku već jednom Budi čovek bar jednom u životu. Prenos je odobrio na HD kanalu. NE brukaj se Bujke. Bolje idi dok te ne oteraju.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17