• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.12.2016

16:38

NEMA EUFORIJE! Dragan Đurić: Slavlje je gotovo u svlačionici, mislimo na Švedsku!

Ostali sportovi

NEMA EUFORIJE! Dragan Đurić: Slavlje je gotovo u svlačionici, mislimo na Švedsku!

Podeli vest

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Dragica Ðurić rekla je da je plasmanom u drugi krug prvenstva Evrope ispunjen glavni cilj, ali da se na tome neće zaustaviti

- Devojke su proslavile dve pobede u svlačionici, što je i viđeno na socijalnim mrežama. Novi je dan, sve misli su okrenute ka Šveđankama. Osnovni cilj je ispunjen, on podrazumeva i plasman u prvi šešir u žrebu kvalifikacija za naredno Svetsko prvenstvo u Nemačkoj, ali po svemu viđenom, srpske reprezentativke nemaju razloga da stanu na tome - rekla je Ðurićeva za sajt RSS.

Ona je naglasila da ne želi euforiju zbog trijumfa nad Slovenijom i vicešampionom Evrope Španijom.

- Moramo da budemo realni. Čujem i vidim komentare "idemo u finale", a to je tako daleko, do takvog podviga se mora pobediti mnogo teških utakmica. Stalo nam je da odigramo kvalitetnu utakmicu protiv Švedske. Ako mislimo da pobedimo moramo da budemo odlični u odbrani i napadu - poručila je selektor Srbije.

Obradovićeva: Očekivane pobede!

Marija Obradović smatra da su prethodna dva rezultata očekivana.
Imamo kvalitetnu ekipu i naše samopouzdanje raste iz meča u meč. Pravi smo kolektiv, kao debitant se jako lepo osećam u timu. Ostvarilo se nešto što sam dugo želela. Verujemo u naš kvalitet, a ostaje da svi poveruju u nas. Očekujem da pobedimo i Švedsku - zaključila je Obradovićeva.

Đurićeva ne misli da će domaću selekciju uzdrmati poraz od autsajdera Slovenije u prošlom kolu.

- Sigurno da im nije prijao poraz, ali poznavajući njihov mentalitet ne bi trebalo da ih poremeti. Sa druge strane, nema razloga ni da mi odigramo ispod nivoa, u pobedničkom smo pohodu i ako nam se pruži šansa, pokušaćemo da pobedimo pred 7.000 njihovih navijača. To će biti pravi izazov - navela je naš selektor.

Srednji bek Srbije Tamara Georgijev veruje u novu pobedu i maksimalan učinak posle prve faze.

- Ne želimo da se zadovoljimo, idemo dalje da se borimo. Ulazimo hrabro u meč sa domacinom, pobeda bi puno značila i bili bismo bliže nekim velikim ostvarenjima. Leže nam skandinavske zemlje, imamo šansu. Ako zaustavimo Gulden pobedićemo sigurno - istakla je srpska rukometašica.

Utakmica 3. kola A grupe EP između Srbije i Švedske igra se u četvrtak od 20.45 u Stokholmu.

(VIDEO) TRESLA SE SVLAČIONICA! Ovako su Srpkinje proslavile pobedu nad Španijom!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija