• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

10.12.2016

17:47

NEMOĆNE SRPKINJE! Rukometašice ubedljivo poražene od Nemačke -  26:19

Ostali sportovi

NEMOĆNE SRPKINJE! Rukometašice ubedljivo poražene od Nemačke - 26:19

Podeli vest

Najbolje rukometašice Srbije ubedljivo su poražene u prvom meču druge runde takmičenja na Evropskom prvenstvu od Nemačke rezultatom 26:19

Možda su devojke prerano počele da maštaju o polufinalu! Srpkinje su od starta utakmice bile u minusu, nisu mogle da pariraju sjajnim Nemicama ni u napadu ni u odbrani. Posle prvog dela meča zaostajale su četiri gola, ali nada da mogu do preokreta ugašena je već početkom drugog dela kada su rivalke povele 19:11 i rutinski privele utakmicu kraju.  

Najbolja u našem timu bila je Georgijev sa sedam golova, Dmitrović je postigla četiri, a  Krpež  tri gola. Sve igračice Nemačke koje su izašle na teren su postigle makar jedan gol, a najefikasnija je bila Ane Hubinger i Svenja Huber sa po četiri gola.

GRUPA I

Srbija - Nemačka 19:26 (10:14)
Švedska - Holandija 30:33 (13:14)
Španija - Francuska 22:23 (14:10)

TABELA: Francuska 4, Nemačka 4, Holandija 4, Švedska 3, Srbija 3, Španija 0.

Srbija je katastrofalno otvorila meč protiv Nemica kojim je sve polazilo za rukom, pa su prvo povele sa 3:0 a potom i 6:1. Srpkinje su prvi gol postigle posle šest minujta igre, nije im išlo u napadau, još manje u odbrani, teško su imale rešenje za izuzetno agresivne i disciplinovane Nemice koje su posle 22 minuta igre imale prednost od šest golova (11:5).

Međutim, razigrale su se naše poslednjih pet minuta prvog poluvremena. Posebno je Georgijev bila raspoložena, pa su naše reprezentativke pored nekoliko promašenih zicera uspele da smanje na "minus četiri" (14:10) do kraja poluvremena. 

Ako je postojala nada da u drugom delu možemo do preokreta Nemice su je pokopale posle desetak minuta igre kada su povele 19:11. U nastavku im nije bilo teško da čuvaju prednost od najmanje pet golova.  Taman kada bi se učilo da se Srpkinje vraćaju, sve bi to brzo poništile Nemice.

SRBIJA - NEMAČKA 19:26 (10:14, 9:12)

SRBIJA: Radosavljević, Krpež 3, Trifunović,Kovačević, Janjušević. Risović, Georgijev 7, Pop-Lazić 1,Obradović, Kolundžić, Nikolić 2, Stoiljković 1, Liščević 1, Petrović, Čolić, Dmitrović 4.

NEMAČKA: Klain 1, Lang 3, Karolius 1, Šmelcer, Loper 1, Kramarcik, Binke 3, Kramer 1, Naidzinijavičijus 3, Volterin, Hubinger 4, Bolk 2, Huber 4, Fišer 1, Volbold 2, Štole.

TOK UTAKMICE

Drugo poluvreme

Deset minuta do kraja meča, Nemačka ubedljivo vodi 23:16. Pop-Lazić pogađa a onda i Dmitrović koja postiže lep pogodak. Dva minuta pre kraja Nemice imaju plus 7 - 25:18. Nikolić postiže gol za Srbiju, a Bolk stavlja tačku na meč. Nemice su pobedile rezultatom 26:19!

Georgijev sa dva vezana gola i Nikolić pronalaze rešenje za odbranu Nemica, koje bez mnogo problema čuvaju vođstvo, ne daju nam da osetnije istopimo minus. Nemice vode 21:14. Benke i Klajn lako prolaze, a za naše do novog pogotka stiže Georgijev.

Agresivne  Nemice od starta. Karolijus povećava prednost svoje ekipe na plus pet, a na drugoj strani Jovana Stoiljković nije uspela da matira Voltering. Hubinger postiže svoj četvrti pogodak. Dmitrović smanjuje na 16:11, ali odmah pogađa Huber za 17:11.

Prvo poluvreme

Georgijev je ponovo pronašla rešenje za odbranu Nemica, a onda sa sedam metara drugim golom u nizu postiže deseti gol za Srbiju koja je na "minus četiri" 14:10 posle prvog poluvremena

Georgijev je smanjila na 12:7, ali se s druge strane upisuje i Fišer. Katarina Krpižer postiže  treći gol u meču, a onda ostaje bez Kovačević na dva minuta. Potom Nemice tresu mrežu sa sedmerca, Risović nije uspela da odbrani. Nemice povećavaju na 14:8. 

Nemice zatrpavaju naš gol i imaju ubedljivu prednost - 11:4. Srpkinje deluju kao da su se predale. Georgijev je videla da je Krpež sama, pa Srbija postiže tek peti gol za 23 minuta igre, potom pogađa i Dmitrović. Nemice i dalje imaju ubedljivu prednost 11:6. 

Bude se naše! Krpež je sa krila zatresla mrežu protivnica. Ne! Dva minuta za Pop-Lazoć, imamo igračicu manje, i odmah to koriste Nemice za vođstvo 8:4. Ne popuštaju Nemice, Huber s desnog krila vara  Kulundžić, a Srpkinje nastavljaju da promašiju. Najveća prednost za protivnice, šest golova - 10:4.

Tamara Georgijev je uspela da pogodi mrežu Nemica posle novog sedmerca,a imamo i igračicu više. Šansa da smanimo minus, rivalke vode 7:3, mada Nemice igraju bez golmana kada su sa igračicom manje. Bravooo! Liščević smanjuje na 7:4. 

Nemice igraju sjajno, Naidzinijavičijus veže dva gola i vode ubedljivo - 5:1. Čolić nije pogodila, a Nemice ne greše, poentiraju sa igračicom više za 6:1. Konačno, Stoiljković uspeva da pogodi posle lepe akcije naših igračica.  

Prošlo je šest minuta igre, Srbija bez gola, a Nemice vode 3:0. Novi sedmerac za Srbiju i konačno dolazimo do gola, pogađa Krpež i smanjuje na 3:1. Sada Marija Čović sjajno brani, ali naše devojke ne koriste šansu da smanje minus, Pop-Lazić ne koristi zicer. Ostaje 3:1 za Nemice.

Umalo Liščević da izjednači, ali je pogodila stativu, a Nemice su iz kontre povisile rezultat na 2:0. Sedmerac za Srbiju, prvi na utakmici. Šutira Stoiljković, ali Volterin brani. 

 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Upaljeni meteoalarmi usled vrućine: Evo koja grupa građana treba da bude na oprezu!
Društvo

Upaljeni meteoalarmi usled vrućine: Evo koja grupa građana treba da bude na oprezu!

Nakon najtoplije zime u istoriji, moguće je da je pred nama zbog klimatskih promena, koje su povećale temperature u svetu za 1 stepen, a u Srbiji čak za 2, jer se naša zemlja brže zagreva, i jedno od najtoplijih proleća, a bogami i leta. Tek što je ovo godišnje doba stiglo, meteorolozi su upalili i prve meteoalarme zbog vrućine koja sledi narednih dana.

28.03.2024

14:50

Srpska lista: Odluka Parlamentarne skupštine Saveta Evrope je nagrada Prištini za svakodnevni teror nad srpskim narodom!
Politika

Srpska lista: Odluka Parlamentarne skupštine Saveta Evrope je nagrada Prištini za svakodnevni teror nad srpskim narodom!

Srpska lista saopštila je danas da je odluka Političkog komiteta Parlamentarne skupštine Saveta Evrope u vezi sa željom Prištine da bude primljena u članstvo te međunarodne organizacije, nagrada međunarodne zajednice Prištini za svakodnevni teror nad srpskim narodom, brutalno fizičko i insitucionalno maltretiranje i obespravljivanje srpskog naroda na KiM.

28.03.2024

14:10

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Planeta

Rusima prekipelo! Ovo će brutalno kazniti! Erdogana čekaju teška vremena: Najavljena velika promena u odnosima Turske i Rusije!
NIJE MU OVO TREBALO

Rusima prekipelo! Ovo će brutalno kazniti! Erdogana čekaju teška vremena: Najavljena velika promena u odnosima Turske i Rusije!

Turska već dugo pokušava da pregovara o miru u Ukrajini, ali u stvarnosti je saučesnik terorizma, tvrdi ruska Pravda. Teroristički napad na Krokus će zauvek promeniti ruske pristupe Ankari, navodi list i dodaje da je "Turska je sedište ukrajinske Glavne obaveštajne uprave za pripremu terorističkog fronta u Ruskoj Federaciji".

28.03.2024

12:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija