• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

12.12.2016

19:19

(FOTO) SRPKINJE BEZ POLUFINALA EP! Holanđanke samlele naše rukometašice - 35:27

Ostali sportovi

(FOTO) SRPKINJE BEZ POLUFINALA EP! Holanđanke samlele naše rukometašice - 35:27

Podeli vest

Rukometašice Srbije neće igrati u polufinalu Evropskog prvenstva, pošto su poražene u odlučujućoj utakmici od Holandije rezultatom 35:27

 

 

Držale su se Srpkinje do desetog minuta meča, kada su Holanđanke sa tri vezana gola preko Broh i Melestajn povele 6:4, a nakon toga do kraja utakmice nisu ispuštale vođstvo.

Jovana Stoiljković bila je najefikasnija u našem timu sa 8 golova, dok su Sanja Radosavljević i Tamara Georgijev postigle po 4 gola. Na drugoj strani, Lois Abinj i Ivet Borh postigle su po 6 golova. 

EVROPSKO PRVENSTVO

Grupa 1

2. kolo druge faze

Španija - Nemačka  20:20
Srbija - Holandija    27:35
Švedska - Francuska  19:21
Tabela: Holandija 6, Francuska 6, Nemačka  5, Švedska 3, Srbija 3, Španija 1.

Neverovatne brze Holanđanke ubijale su kontrama naše igračice, koje nisu uspevale da prate žestok ritam protivnica.

Holanđanke su u 25. minutu imale pet golova više, vodile su 14:9. Naše su uspele da priđu na 14:11, ali su onda izgbile dve lopte, a protivnice to kaznile sa lagana tri gola, brzo povele 17:11 i bez problema dobile prvi deo igre.  

Uspele su naše devojke u 39. minutu meča ponovo da priđu na tri gola minusa (22:19) i uliju nadu da možda ipak mogu do preokreta. Ali, kratko je to trajalo.

Holanđanke su do 43. minuta meča otišle na pet golova prednosti, dok su deset minuta pre kraja meča povele sa nedostižnih 30:22, a na kraju trijumfovale rezultatom 35:27.

 


SRBIJA - HOLANDIJA 27:35 (12:17, 15:18)

SRBIJA: Radosavljević 4, Krpež 1, Trifunović, Kovačević 1, Janjušević 3, Risović, Georgijev 4, Pop-Lazić 1, Obradović, Kolundžić, Nikolić 1, Stoiljković 8, Liščević, Petrović 1, Čolić, Dmitrović 3.

HOLANDIJA: Krmer 2, Van Der Hejden 1, Bont 2, Abinj 6, Van Oplen 3, Snalder 2, Knipenborg 1, Broh 6, Viser 2, Hrot, Dulfer 1, Hos, Janković, Malestajn 5, Vester, Polman 4.

TOK UTAKMICE

Reuters

 

Drugo poluvreme

Kraj, Holanđanke su dobile meč 35:27, Srbije ostaje bez šanse da se bori za polufinale u poslednjem kolu.

Srpkinje postignu gol, a Holanđanke dva. Stoiljković postiže dva od poslednja tri gola za Srbiju koja gubi rezultatom 26:33 pet minuta pre kraja meča. 

Holanđanke ne posustaju, igraju brzo i agresivno i čuvaju standranu prednost od pet golova - 26:21.Sedam golova više sada imaju protivnice, do kraja utakmice 13 minuta - 28:21. Broh večeras ne promašije ima 6/6, Holanđanke su kao mašina, ne staju - 30:22.

Reuters

Holanđanke vode 22:18 nakon golova Dmitrović i Radosavljević za Srbiju. Ponovo smo na "minus tri" 22:19, Dmitrović je postigla svoj treći gol, pa tajm-aut. Šteta, promašaj Srbije, a Polman i Viser vraćaju Holandiji pet golova prednosti - 24:19. 

Dva vezana gola Srbije preko Georgijev i Dmitrović, pa onda Viser i Abinj pogađa za Holandiju koja vodi 19:14.  Ponovo dva vezana gola naših, Nikolić i Georgijev smanjuju na 19:16. Ima nade! Ipak nema! Izborile su sedmerac Holanđanke i Abinj vraća četiri gola prednosti, a Polman postiže gol za 21:16.

Prvo poluvreme 

Pogodila je Radosavljević,a onda Pop-lazić posle kontre, ali je kratko bio rezultat na "minus 3". Izgubili smo tri lopte,  protivnice munjevito vraćaju pet golova prednosti - 16:11. Holanđanke dobijaju prvo poluvreme sa 17:12.

Stojiljković jedina raspoložena u našem timu. Postigla je već pet golova. Dve dobre odbrane naših, ali šta vredi kada ne idu u napadu, teško je dati gol Holanđankama koje sada imaju pet golova više - 12:7. U našem timu igra samo Stoiljković, a potom Janjušević postiže prvi gol na Evropskom prvenstvu - 12:9. Ali, dva brza gola Holanđanki koje vode 14:9.

Konačno! Georgijev prekida seriju Holanđanki od 4:0, ali samo nekoliko sekundi kasnije sevnula je kontra protivnica koje čuvaju vođstvo - 8:5. Stoiljković je pogodila za naše, potom Liščević nije uspela, ali jesu Holanđanke koje povećavaju prednost na 10:6. Sada Stoiljković posle sedmerca smanjuje na 10:7.

Srbija ne pogađa posle greške Holanđanki u napadu, kojima potom Malestajn donosi vođstvo od 5:4 nakon kontre. Tri vezana gola Holanđanki koje vode 6:4 i selektorka Srbije traži tajm-aut.  Nakon Stojiljković koja je pogodila stativu, Obradović je pogodila prečku, a izuzetno brze Holanđanke povećavaju vođstvo na 7:4.

Još jedan promašaj naših, ne pogađa Georgijev, a Holanđanke to kažnjavaju i poravnavaju na 2:2. Povela je Srbija ponovo preko Stoiljković, ali nas je koštalo sporo vraćanje. Holandija izjednačuje na 3:3. Ali, Stoiljković koristi sedmerac za 4:3, ali protivnice već u narednom napadu poravnavaju na 4:4.

Odmah na startu su progrešile naše rukometašice pa je Broh pogodila za 1:0, ali Krpež momentalno poravnava na 1:1, a Stoiljković preokreće na 2:1. Stojiljković i Sanja Radosavljević ne uspevaju da povećaju prednost

- Fudbaler Van Der Vart navija za svoje Holanđanke na Evropskom prvenstvu.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
DS

pre 7 godina

A,ko se to nadao da mozemo uci u polufinale.Bili smo u jako slaboj grupi sa slabim protivnicama,Spanijom,Svedskom i Slovenijom, protiv Njemica i Holandjanki smo ocekivano pali zato sto nemamo kvalitet.Svaka cast djevojkama na borbenosti i zalaganju ali to nije moglo nadoklnaditi kvalitet,Sanje,Andree,Cvije i Kace koje ne igraju zahvaljujuci rukovodstvu RSS i trenera Boskovic i Djuric. Ja sam ovdje napisao na samom pocetku da nam je maksimum ulaz u drugu fazu takmicenja. Medjutim,ekipa je mlada i ima nekoliko talenata i treba raditi da bi za pet-sest godina bili mnogo bolji. Srecno djevojke.

zoran popovic

pre 7 godina

ne moze da igrac ili igracica bude iznad reprezentacije ali ni selektor,u nasem slucaju selektor je iznad reprezentacije i zato nemamo uspeha u rukometu.Boskovica smo jedva isterali ali djuricevu nismo a trebalo je sobzirom da je bila pomocnik boskovicu.Smatram da i Andrea Sanja Dragana i naravno Katarina mogu jos puno da daju reprezentaciji jer to se videlo na poslednja dva takmicenja.ANDREA LEKIC, SANJA DAMJANOVIC,DRAGANA CVIJIC,KATARINA TOMASEVIC bez njih nema uspeha dok ove mladje stasaju

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija