• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

23.12.2016

13:49

RUSI OPET NA UDARU! MOK pokrenuo postupke protiv 28 sportista zbog dopinga!

Ostali sportovi

RUSI OPET NA UDARU! MOK pokrenuo postupke protiv 28 sportista zbog dopinga!

Podeli vest

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) pokrenuo je disciplinske postupke protiv 28 ruskih sportista čiji su uzorci urina najverovatnije zamenjeni na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju 2014. godine

 


MOK je danas saopštio da je pokrenuo istrage na osnovu dokaza koje je ovog meseca objavio istražitelj Svetske antidoping agencije (WADA) Ričard Meklaren.

Meklaren tvrdi da je ruska vlada finansirala i prikrivala doping testove, uključujući i zamenu spornih uzoraka čistim uzoricima urina u laboratoriji u Sočiju.

MOK je naveo da 28 slučajeva nisu pozitivni doping testovi, ali da se radi o "manipulaciji uzorcima koja bi mogla dovesti do kršenja pravila WADA i kaznama".

Imena umešanih sportista nisu objavljena zbog pravnih razloga, dodaje se.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Goran

pre 7 godina

Vidim da ce i sportisti da se podele na zapad i istok i to pozdravljam,mada ove politicke odluke veoma,veoma zaudaraju.BOGU HVALA PA SU RUSI POCELI DA SHVATAJU SVOJU VELICINU!A MI?Ovako ,,mali" marod da svetu podari toliko velikana je samo od BOGA dar.A mi umesto da to bar reklamiramo i iskoristimo,mi se unizavamo pred olosima.Probaju na sve moguce nacine da urade isto i sa Rusima,ali NJET,to ne moze.Uskoro treba ocekivati odgovor Rusa od koga ce se cesati i gde ih ne svrbi ovi iz amok-a,americkog olimpijskog komiteta.A ove jajare oko njih,britanci,svede,norvezani,svabe,poljaci..Nebih voleo da sam na njihovom mestu!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija