• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

24.01.2017

17:20

ARSOVIĆEVA I MIKEC NAJBOLJI: Veliko priznanje i podstrek za dalje!

Ostali sportovi

ARSOVIĆEVA I MIKEC NAJBOLJI: Veliko priznanje i podstrek za dalje!

Podeli vest

Streljački savez Srbije (SSS) proglasio je najbolje strelce, klubove i trenera za proteklu godinu. Priznanje za najboljeg strelca otišlo je u ruke Damira Mikeca, najbolja takmičarka je Andrea Arsović a najuspešniji trener Dragan Donević, učitelj Arsovićeve

Arsovićeva i Mikec su dugu sezonu krunisali na isti način - pobedama na finalnom turniru Svetskog kupa u Bolonji, koje su im donele velike Kristalne globuse. 

Andrea Arsović je na finalu SK u Bolonji osvojila zlato vazdušnom puškom, a Damir Mikec vazdušnim pištoljem, oborivši evropski rekord finala (202,9 krugova).

- Iza mene je jedna od najuspešnijih, ako ne i najuspešnija sezona u karijeri. Ceo trud i rad se isplatio uspesima na velikim takmičenjima, izuzimajući Olimpijske igre. U Riju nisam ostvarila što sam želela, ali ko zna zašto je to dobro. Izvukla sam velike i važne pouke. Drugi put sam proglašena za najboljeg ženskog strelca Srbije godine. Daću sve od sebe da tako bude i naredne godine i da održim kontinuitet uspeha - rekla je Arsovićeva.

Damir Mikec je za najboljeg strelca proglašen treći put za redom. 

- Mogu da ponovim ono što sam rekao i prošle i pretprošle godine: ovo je za mene ogroman podstrek za narednu sezonu. Prošlu sezonu, izuzimajući Rio, pamtiću po dobrim rezultatima. Na Olimpijskim igrama i u pripremama za Rio je bilo grešaka, koje ćemo ispraviti u pripremama za Tokio. Počela je nova takmičarska godina, znatno manje intenzivna od olimpijske, ali visoke ambicije se ne smanjuju. U 2017. imamo dva velika takmičenja, evropska prvenstva vazdušnim i malokalibarskim oružjem, za koja se spremam sa mnogo motiva - rekao je Mikec.

Među klubovima prvo mesto pripalo je kragujevačkom "Čika Mati".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija