• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Alo

30.01.2017

09:23

VUJOVIĆ OTKRIO: Zbog Miloševića nisam sa Jugoslavijom osvojio medalju!

Ostali sportovi

VUJOVIĆ OTKRIO: Zbog Miloševića nisam sa Jugoslavijom osvojio medalju!

Podeli vest

Legendarni rukometaš, sada selektor Slovenije, Veselin Vujović otkrio je da 2000. godine nije uspeo kao strateg reprezentacije Jugoslavije da osvoji medalju na Olimpijskim igrama u Sidneju jer je u državnom timu sve pucalo zbog politike

Olimpijske igre su bile usred predsedničkih izbora 2000. godine i velikom broju rukometaša nije bilo do igre.

- Nisam imao mnogo prilika u karijeri kao selektor. Bila je sa reprezentacijom Jugoslavije na Olimpijskim igrama 2000. godine. Ali, to je bila drugačija priča. Tada je sve pucalo. Slobodan Milošević je bio na vlasti. Igrači nisu želeli da slušaju himnu, izgubili su tada svaki patriotski motiv. Tada nema ni razloga da igrate za nacionalni tim - ispričao je Veselin Vujović za Alo.

On je dodao da je 10 godina čekao poziv iz Srbije da preuzme reprezentaciju, ali da se on nikada nije dogodio. Umesto toga, pre dva dana je sa Slovenijom osvojio bronzu na Svetskom prvenstvu.

Deset godina sam sanjao mesto selektor reprezentacije Srbije, ali me niko nije shvatao ozboljno. Ima tu stvari o kojima i dalje ne želim da govorim. Moje vreme je sada prošlo. Tu su mlađi i talentovani treneri. Žao mi je što Srbija nije učestvovala na Svetskom prvenstu. Ima kvalitet za nastup na najvećoj smotri. Ali, izbacila ju je Mađarska koja je kasnije eliminisala Olimpijskog šampiona Dansku. Ipak, stala je u četrtfinalu. Srbija ima igrače koji su lideri i nadam se uspehu u budućnosti - zaključio je Vujović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milorad Petrov

pre 7 godina

Na toj Olimpijadi Odbojkaska reprezentacija je osvojila zlatnu medalju. Tamo su navijači sa naših prostora navijali "Napred Srbija", iako je tada zvanično bila SRJ.

Crnogorski mudrac

pre 7 godina

Sad bi i Hrvatsku da vodiš, a Srbija ti je ispod časti. Idi Kolindi pod skute što pre. Sve što si u sportu postigao, postigao si zahvaljujući srpskim klubovima. Drugim sprtistima nije smetao Milošević već samo tebi. Sportisti predstavljaju zemlju a ne predsednika. Politika i sport jedino kod tebe idu zajedno.

VUK

pre 7 godina

Ništa nisi razumeo...Ne bukvalno Milošević...već situacija oko njegovog odlaska sa vlasti je uzrokovala atmosferu da ljudi nisu imali motiv da igraju za reprezentaciju. Nikada Vuja nije bio političar..on je borac. Nikada ti prijatelju nećeš u životu sresti patriotu kao što je Veselin.Nije nam dobar.ok.imamo boljeg?

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17