• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Radošević

24.02.2017

14:05

VESELIN JEVROSIMOVIĆ ZA INFORMER: EP u Beogradu će biti bolje od Igara u Riju!

Ostali sportovi

VESELIN JEVROSIMOVIĆ ZA INFORMER: EP u Beogradu će biti bolje od Igara u Riju!

Podeli vest

Evropsko dvoransko prvenstvo u Beogradu biće bolje organizovano od atletskog takmičenja u Rio de Žaneiru, kaže Veselin Jevrosimović

Predsednik Atletskog saveza Srbije (ASS) nije bio oduševljen organizacijom Olimpijskih igara prošle godine i uveren je da će od 3. do 5. marta u Kombank areni sve biti na višem nivou.

Vlasnik IT kompanije "Komtrejd grupa", nekada skakač s motkom, na čelu ASS je od juna 2009. U intervjuu za Informer otkrio je i da će se Srbija kandidovati za organizaciju još nekoliko atletskih takmičenja.

Ivana bolja, a i lepša od Klišine

Nedavno je uspešno održan Srbija open, na kom je učestvovala ruska skakačica udalj Darija Klišina. Kako vam se čini njeno rivalstvo sa Ivanom Španović?
- Drago mi je što danas imamo i naše ambasadore u atletici, i to ne jednog, ali na čelu je Ivana Španović, koja je prava atletska kraljica. Moram da kažem da je naša Ivana mnogo veća zvezda od Klišine. Bolja je atletičarka, a i lepša je.

Kako su protekle priprema za Evropsko dvoransko prvenstvo?

- Sve građevinske radove završili smo deset dana pre roka. Oni koji su radili na preuređivanju Arene uradili su sjajan posao, kakav do sada nije viđen u ovoj dvorani. Evropsko prvenstvo će biti bolje i organizovanije nego atletika u Riju. Nisam bio zadovoljan kako su Brazilci odradili posao. I ne mislim samo na takmičenje, nego je i televizijski prenos bio katastrofalan. Zato nedelju dana pred EP, 25. februara, imamo Balkanijadu kako bismo mogli da uigramo ceo tim.

Koliko ljudi će doći u Srbiju zahvaljujući atletici?

- Ovo će biti najmasovnije pojedinačno takmičenje ikada održano u Srbiji. Imaćemo više od 2.000 gostiju, od kojih najmanje 750 atletičara. Ozbiljna je to organizacija. Ovo je san koji je atletska nacija, pa i naša nacija, sanjala. U Beogradu će se, što se kaže, okupiti krem de la krem atletskog sveta. Doći će Sabastijan Kou, Sergej Bupka, mnogi poznati bivši atletičari, ambasadori atletike.

Zoran Sinko

Kako se finansira Evropsko prvenstvo?

- Evropska atletska federacija finansira događaj, a dosta para uložila je i Srbija. Ipak, zaradićemo mnogo više od uloženog, kroz potrošnju i autorska prava. Kad pominjem državu, moram da se zahvalim premijeru Vlade Aleksandru Vučiću, uz čiju podršku i pomoć smo uspeli da realizujemo ceo projekat. Ministarstvo sporta je dosta pomoglo i učestvovalo u realizaciji projekta, kao i Grad Beograd na čelu sa gradonačelnikom Sinišom Malim, koji je predsednik Organizacionog odbora.

Srpski softver u Beloj kući

Bili ste jedini privrednik iz regiona na inauguraciji predsednika SAD Donalda Trampa, kako će se to odraziti na vaš posao?
- Postoje dve vrste pozivnica, one koje se plaćaju, i one koje šalje Senat. Ja sam dobio ovu drugu. Do sada se naš softver koristio u Americi, a sada će biti korišćen i u Beloj kući. Cela poseta je bila jedinstveno iskustvo. Čak su se u jednom trenutku sukobile Trampove pristalice i protivnici, što se na TV nije videlo, ali je sve iznenađujuće brzo zaustavljeno.

Šta će biti urađeno sa borilištem iz Arene po završetku šampionata?

- Celu stazu ćemo preseliti u Ćupriju. Tako ćemo u centralnoj Srbiji imati jedan vrlo jak atletski centar što jeste bila ideja razvoja našeg sporta. Dvorana je bitna za rezultate, jer da bi atletičari dali maksimum, moraju cele godine da treniraju u toplom. Sad imamo šansu da vratimo discipline koje su potpuno zamrle, jer naši atletičari neće imati prekide u treningu kad je sneg, kiša, mnogo hladno... Drago mi je što su u našoj dvorani na Banjici već počeli da padaju zimski rekordi. To dugo nismo imali, ili su bili retki.

Hoće li Srbija organizovati još takmičenja?

- Kandidovaćemo se za Svetsko dvoransko prvenstvo 2020. i za Evropski šampionat na otvorenom 2024. Imao lokaciju na Novom Beogradu u bloku 45, i čim se završi ovo EP, bacićemo se na projekat izgradnje atletskog stadiona. Već radimo papirologiju i imamo simpatije svih struktura koje treba da pomognu, jer ako dižemo atletiku, dižemo i ostale sportove.

Zoran Sinko

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija