• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

11.03.2017

19:53

STRELCI POGODILI NOVO ZLATO! Miks tim odbranio evropsku titulu

Ostali sportovi

STRELCI POGODILI NOVO ZLATO! Miks tim odbranio evropsku titulu

Podeli vest

Srpski reprezentativci u streljaštvu u mešovitim parovima pištoljem i puškom odbranili su danas zlatne medalje na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem u Mariboru

 

Kako se navodi u saopštenju Streljačkog saveza, srpski strelci su na danas završenom Evropskom prvenstvu oborili rekord Srbije i Jugoslavije po broju osvojenih medalja na jednom prvenstvu vazdušnim oružjem.

Srpski reprezentativci osvojili su 10 medalja u zvaničnim i dve zlatne medalje u promotivnim ekipnim takmičenjima. Dosadašnji rekord bio je sedam medalja, sa prošlogodišnjeg Evropskog prvenstva u Đeru.

Par pištoljem Zorana Arunović i Damir Mikec je u finalu pobedio Rusiju u sastavu Vitalina Bacaraškina i Vladimir Gončarova.

Arunović i Mikec su odlično počeli, poveli sa 3:0, ali Rusija je preokrenula i imala meč loptu (4:3).

Srpski miks je u osmoj seriji bio samo za 0,2 kruga bolji od ruskog i izjednačio na 4:4. U devetoj seriji srpski strelci su "ubili" dve desetke (10.5 i 10.2), iskoristili kiks Gončarova (pogodio sedmicu) za trijumf od 5:4.

- Isto je bilo i prošle godine u Đeru. Meč sa Ukrajinom smo dobili sa 5:4. Ne bi bilo strašno da se sada sve okrenulo, pa da smo izgubili zlato, a na kraju ovakva pobeda je najlepša - rekla je Arunović, koja je danas osvojila tri zlatne medalje, pošto je pre podne pobedila u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji vazdušnim pištoljem.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija