• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

03.05.2017

17:02

"ORLOVI" SPREMNI ZA RUMUNE! Cvetković: Imamo najbolje igrače na svetu!

Ostali sportovi

"ORLOVI" SPREMNI ZA RUMUNE! Cvetković: Imamo najbolje igrače na svetu!

Podeli vest

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Jovica Cvetković rekao je da je zadovoljan posle okupljanja nacionalnog tima za utakmicu protiv Rumunije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo

- Bogatiji smo igrački u odnosu na poslednje okupljanje u novembru. Raspoloženje je dobro. Ovo je najbolje što imamo u našem sportu. Sve planirano je odrađeno. Imali smo par sitnih povreda, ali odlazimo spremni na megdan Rumunima - rekao je Cvetković novinarima u Staroj Pazovi pred odlazak na put. 

Utakmica protiv reprezentacije Rumunije igraće se u četvrtak od 19 časova.

- Rumuni izuzetno ulažu u rukomet. Imaju dobre klubove, trenere i strance. To ne može da nema posledica na kvalitet reprezentacije. Imaju iskusnu ekipu. Odigrali su dve dobre utakmice, sada čekaju nas. Ne pretimo. Ova utakmica je samo prvo poluvreme. Naš cilj je da odigramo što bolje tamo. Omogućeno nam je da idemo čarter letom, što znači da neće biti umora od puta. Već u dva sata ujutru u petak bićemo u Kragujevcu. Verujem u naše igrače - istakao je selektor "orlova". 

Šešum: Čeka nas vruć teren

Kapiten Žarko Šešum izrazio je optimizam pred dvomeč sa komšijama. 
- Čekaju nas dve teške utakmice. Spremni smo da se nadmećemo i borimo. Čeka nas vruć teren. Uvek je tako bilo, i kada Rumuni nisu imali uspeha. Domaći teren je uvek neka prednost, ali smo dovoljno iskusni da o tome ne razmišljamo. Svi igramo pred punim halama u svojim klubovima - rekao je Šešum.

On je kao najveći problem istakao nedostatak vremena za uigravanje.

- Siguran sam da imamo najbolje igrače u Evropi i svetu, ali za pravljenje tima je potrebno vreme. Neki igrači su pravili i pauzu, ali vreme radi za nas. Gledaćemo da u najkraćem roku dođemo do igre koja će nas krasiti. Svi znaju da preferiram brzu i modernu igru koja zahteva i veliki broj igrača. Siguran sam da ćemo brzo napraviti jednu konstantu u igri koja će doneti rezultate - istakao je Cvetković.

On je dodao i koji je rezultatski cilj iz ovog dvomeča u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj.

- Uzeti dva boda iz dvomeča. U drugom meču igraju Poljaci i Belorusi. Očekujem da se Poljaci vrate u normalu posle dva poraza na startu. Interesuju nas dva boda kod kuće, a do kraja može svašta da se desi. U nekim kalkulacijama, ako Poljaci dobiju oba meča sa Belorusima, dolazimo u situaciju da sve rešavamo u meču sa Poljskom u Nišu. Poljaci su mnogo bolji od Belorusije i vrlo je moguće da bude takav scenario - zaključio je selektor.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17