• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

24.05.2017

18:27

SRPKINJE DVA OD DVA! Odbojkašice krće put do Svetskog prvenstva!

Ostali sportovi

SRPKINJE DVA OD DVA! Odbojkašice krće put do Svetskog prvenstva!

Podeli vest

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije zabeležila je drugu pobedu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018, pošto je u Varšavi pobedila Češku sa 3:0 (25:19, 25:18 i 26:24)

Srbija je meč drugog kola na turniru B grupe II runde evropskih kvalifikacija dobila za 80 minuta igre. Najefikasnija u redovima Srbije bila je Tijana Bošković sa 29 poena, Brankica Mihajlović je upisala 11, a Stefana Veljković 10 poena.

Srbija je bolje počela meč i povela sa 8:4, ali je Češka zatim smanjila na 12:10, pa na 15:14. U nastavku prvog seta Srbija je bila superiornija, pa je taj deo igre dobila sa 25:19.

U drugom setu, Srbija je kao u prvom od starta imala prednost da bi Češka ponovo sredinom seta uspostavila rezultatsku ravnotežu. Srbija je, ipak, kada je bilo najpotrebnije zaigrala angažovano i povela sa 17:12, pa sa 21:13, a drugi set je dobila sa 25:18 za prednost od 2:0.

Čehinje su na početku trećeg seta vodile sa 8:3, pa zatim sa 12:5, da bi Srbija serijom 7:0 stigla do vođstva od 15:14.

Izabranice Zorana Terzića su u završnici zaigrale bolje i stekle tri poena prednosti. Srbija je imala dve meč lopte (24:22), Čehinje su uspele da izjednače, ali ne i da spasu treću meč loptu. 

Odbojkašice Srbije će u četvrtak, u 3. kolu, igrati protiv Kipra od 15.30. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija