• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

26.05.2017

14:03

DOKTOR MILISAV NIKOLIĆ ČINI ČUDA: Digao "iz mrtvih" dvostruku šampionku Evrope!

Ostali sportovi

DOKTOR MILISAV NIKOLIĆ ČINI ČUDA: Digao "iz mrtvih" dvostruku šampionku Evrope!

Podeli vest

Čuveni srpski ortoped doktor Milisav Nikolić stvorio je novo čudo: teško povređenu dvostruku evropsku šampionku u džudou Nadeždu Petrović ekspresno je vratio na strunjače posle zalečenih ligamenata kolena

 

Novosđanka Nadežda Petrović je aktuelni prvak kontinenta u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji, ali je pre nekoliko meseci doživela tešku povredu kolena, kada su joj stradali prednji ukršteni ligamenti. Za naše doktore u tom slučaju je operacija jedino rešenje i oporavak koji traje oko šest meseci.

Čim sam se vratila u Novi Sad posetila sam jednog od najboljih doktora za koleno. Dijagnoza je bila najgora: ligamenti nisu bili istegnuti, već pokidani, i to baš prednji-ukršteni. Za tu vrstu povrede u tom trenutku nije postojalo ni jedno drugo rešenje osim operacije. Doktor mi je objasnio da će proces oporavka trajati minimum šest meseci i predložio da što pre zakažem operaciju - priča Nadežda Petrović. 

Trener Jovičić u neverici

Nadeždin trener Vladimir Jovičić, aktuelni trener ženske džudo reprezentacije, ne skriva oduševljenje oporavkom njegove najbolje učenice.
U svetu u kojem se ja krećem, ovako nešto važilo bi za naučnu fantastiku. Stvarno sam želeo da verujem u to, ali sve što su nas učili i što sam doživeo se kosi sa onim što je dr Milisav Nikolić trebalo da uradi - priznao je Jovičić.

Njena sreća u toj nesreći je što su joj roditelji bili od ranije upoznati sa metodama rada doktora Nikolića i neverovatnim rezultatima koje postiže bez operacija.

public
ŠAMPIONKA Nadežda Petrović

 

 

 

 

 

 

Nakon nekoliko dana čekanja, zahvaljujući mojoj porodici i doktor Nikoliću, dobila sam šansu da odem u Cirih na lečenje. S obzirom da je oporavak prema našim doktorima trebao da traje najmanje šest meseci, tih šest sedmica koliko je doktor Nikolić tražio, meni je bilo sjajno - istakla je Nadežda.

Ona je otkrila i kako je izgledao oporavak kod doktora Nikolića.

Lečenje je trajalo šest sedmica. Prvi dan mi je postavio oblogu preko kolena koja je trebala da ga “pripremi” za sutrašnje nameštanje. Nakon nameštanja, koleno je moralo da ostane u tom položaju do samog kraja lečenja. Osim pokidanih ligamenata doktor je naišao na još neke probleme, kao što je Bekerova cista, za koje se takođe pobrinuo. Doktor Nikolić mi je svakih nedelju dana oko kolena precizno postavljao novu, posebnu oblogu sa melemima, a oko nje longetu koju sam ja čuvala do sledećeg viđenja. Kada sam se vratila iz Švajcarske uradila sam snimak magnetnom rezonancom koji je pokazao da je moj ligament zarastao i da je čak i deblji nego što je bio..Počela sam sa oporavkom u vidu posebnih treninga za koje sam uputstva takođe dobila od doktora Nikolića - ispričala je Nadežda Petrović.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Bošnjaci davali svoja imanja džabe da se put proširi za komšije Srbe: Po direktnom nalogu predsednika Vučića asfaltira se put (FOTO)
Društvo

Bošnjaci davali svoja imanja džabe da se put proširi za komšije Srbe: Po direktnom nalogu predsednika Vučića asfaltira se put (FOTO)

Da bi ljudi ostali na svojim ognjištima, najvažnija je putna infrastruktura kako bi mogli normalno i dostojno živeti. Da meštani udaljenih sela na teritoriji opštine Prijepolje nisu zaborvljeni dokazao je lično predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, po čijem direktnom nalogu se asfaltira put kroz selo Osoje. Za deonicu dugačku jedan kilometar, gde živi oko sedamdesetak žitelja, država je izdvojila 10,7 miliona dinara.

16.04.2024

16:26

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija