• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

31.05.2017

21:54

AMERIKANCI POTPUNO ODLEPILI! Hafington post optužio odbojkašice Srbije za rasizam!

Ostali sportovi

AMERIKANCI POTPUNO ODLEPILI! Hafington post optužio odbojkašice Srbije za rasizam!

Podeli vest

Reprezentativke Srbije u odbojci su se fotografisale posle pobede nad Poljskom tako što su prstima povukle oči, što je američki portal Hafington post ocenio kao rasizam

Srpske odbojkašice su to uradile aludirajući na Svetsko prvenstvo koje će se 2018. godine održati u Japanu, a na koje su se plasirale upravo pobedom nad Poljskom, piše Hafington post, ali i upozorava da se takvom gestikulacijom ismevaju ljudi azijskog porekla.

Sporna fotografija je prvo postavljena na sajtu Svetske odbojkaške federacije (FIVB), ali je kako se navodi u tekstu uklonjena. 

Autor teksta je podsetio da je argentinski fudbaler Ezekil Laveci uradio isto ranije ovog meseca na promotivnom fotografisanju, posle čega se izvinio.

- Dobili smo instrukcije od zvaničnog fotografa i ja sam pokušao da napravim slike zanimljivim tako što sam pravio grimase, koje bi služile za zabavu - objasnio je Laveci u saopštenju svoj postupak.

Fotografija srpskih odbojkašica je privukla pažnju američkih medija, pa je portal Dedspin (Deadspin) objavio da one "nisu išta naučile od košarkaške reprezentacije Španije 2008. godine".

Španski košarkaši su tada imali sličnu fotografiju pre odlaska na Olimpijske igre u Pekingu.

Hafington post je povodom sporne fotografije reprezentativki Srbije želeo da kontaktira Svetsku odbojkašku federaciju (FIVB), ali nije dobio odgovor.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nenad

pre 6 godina

Devojke samo napred mogu da vas prosetaju do knez mihajlove i da pitaju moze opet viste nas ponos

RINGISPIL

pre 6 godina

Americka imperija je samo obicna zver koja je ranjena i sada je najopasnija. Nazire se izdisaj i zadah smrti. Devojke bravo samo napred i Poljaci su do juce sisali komunisticki k....c a sada su veci amerikanci i od samih amerikanaca. I sledeci put uradite isto.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija