• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. Milić

19.06.2017

21:15

NIKOLA RAĐEN U RUSIJI: Hoću da upoznam Putina

Ostali sportovi

NIKOLA RAĐEN U RUSIJI: Hoću da upoznam Putina

Podeli vest

Potpisao sam ugovor na tri godine sa Dinamom iz Moskve i radujem se odlasku u Rusiju, voleo bih da mi se pruži prilika da upoznam Vladimira Putina, kaže Nikola Rađen

Naredne tri godine igraću za Dinamo iz Moskve i voleo bih da dobijem priliku da upoznam predsednika Rusije Vladimira Putina, kaže za Informer naš proslavljeni vaterpolista Nikola Rađen!

Rađen je u intervjuu za Informer govorio i o povratku u reprezentaciju, a otkrio je i koliko često ide na doping kontrole nakon dvogodišnje suspenzije koju je izdržao.

Da li si zadovoljan prošlom sezonom?

- Zadovoljan sam, jer je igranje za Oradeu u Rumuniji poslužila svrsi. Odigrao sam dve veoma bitne evropske utakmice. Ispunili smo cilj kluba, jer smo se prvi put plasirali u završnicu velikog takmičenja. Te dobre partije donele su mi poziv Dinama iz Moskve, gde ću igrati naredne tri godine. Drago mi je što su moje kvalitetne igre imale jak odjek.

Kada pomenemo Moskvu, odmah pomislimo prijateljstvo Rusa i Srba i na predsednika Rusije Vladimira Putina. Da li bi voleo da ga upoznaš?

- Kada je moj deda čuo da ću da idem u Rusiju, rekao mi je: "Sine, svaka čast. To su pravi ljudi." Ako bude bilo prilike za upoznavanje sa Putinom, što da ne.

Da li će ti smetati hladnoća u Moskvi, s obzirom na to da si obično igrao u toplijim krajevima?

Ana i ćerke se raduju Moskvi

Kako na selidbu u Moskvu gledaju supruga Ana Kokić i ćerke?
- Raduju se Moskvi. Kada je poziv usledio, prvo sam to podelio sa svojom porodicom i drago mi je što imam veliku podršku sa njihove strane. Oni će dolaziti kod mene kad god budu mogli, kao što smo i ranije radili. Dolaziće sigurno jednom mesečno da me posećuju. 

- Kažu da je jako dobro grejanje u stanu.

Znači nećeš izlaziti napolje?

- Tako je.

Da li si posle povratka u bazen imao bilo kakav problem zbog toga što si bio suspendovan zbog kokaina? Da li su te češće proveravali?

- Tokom suđenja u Lozani imao sam česte provere i, naravno, na svakoj sam bio negativan. Advokati su mi rekli da je zbog samog suđenja dobro da imam što više provera. Na sudu sam uspeo da dobijem manju kaznu, dve umesto četiri godine. I dalje me proveravaju, ali ne često kao tada.

Postoji li šansa da se vratiš u reprezentaciju Srbije?

- Postoje stvari koje pre toga želim da ispunim na najbolji mogući način, a to je kamp vodenih sportova "Number One". Želim tome da se posvetim i da ga organizujem narednih pet godina. Mislim da su ovakve stvari, na ovakav način potrebne našem vaterpolu i generalno sportu u Srbiji. Šampioni daju najbolji primer budućim šampionima i na taj način klinci sarađuju sa njima i imaju prilike da ih upoznaju i da i oni jednog dana postižu dobre uspehe. Što se tiče reprezentacije, uvek sam bio njen vojnik i uvek ću se rado odazvati pozivu Dejana Savića.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija