• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

25.07.2017

17:21

SRBI RAZMONTIRALI OZIJE! Moćni "delfini" sa pola snage do polufinala

Ostali sportovi

SRBI RAZMONTIRALI OZIJE! Moćni "delfini" sa pola snage do polufinala

Podeli vest

Moćnom igrom koju demonstriraju od starta šampionata vaterpolisti Srbije plasirali su se u polufinale Svetskog prvenstva pobedom nad Australijom 15:5

Izrešetali su "delfini" nemoćne "ajkule". Već posle prvih osam minuta igre bilo je jasno da Australijanci nemaju šta da traže u ovom meču. Nisu uspeli čak ni da pruže dostojniji otpor Savićevim pulenima.

Kapiten Filip Filipović bio je najefikasniji sa tri pogotka, dok su po dva postigli Duško Pijetlović, Prlainović, Ćuk i Mitrović. U redovima "ajkula" u strelce su se upisivali Kajes, Pauer, Edvards, Gilhrist i Janger. 

Već posle prve četvrtine imala je Srbija pet golova viška. Seriju je otvorio Ćuk, da bi potom Srbija povela sa 4:1. Ali, nisu se Australinci predavali, sa dva vezana gola uspeli su da smanje na 5:3. 

To je bilo sve, jedini trzaj Australijanaca na meču. Posle prvog poluvremena Srbija je imala pet golova viša, a sedam pred poslednjih osam minuta pošto su Australijanci i tokom treće deonice uspeli da postignu samo dva gola. U poslednjoj deonici ostavili smo rivale bez gola, a tačku na ubeljivu pobedu stavio je Rašović - 15:5.

U polufinalu nas čeka duel sa Hrvatskom ili Italijom.

SRBIJA - AUSTRALIJA 15:5 (4:1, 4:2, 4:2, 3:0)


Bazen: Alfred Hajoš.

SRBIJA: G. Pijetlović, Mandić, Rašović 1, Ranđelović 1, Ćuk 2, D. Pijetlović 2, Ubović, Aleksić 1, Jakšić 1, Filipović 3, Prlainović 2, S. Mitrović 2, B. Mitrović.

AUSTRALIJA: Slejd, Put, G. Ford, Kajes 1, Pauer 1, Edvards 1, Gilhrist 1, Janger 1, A. Ford, Fanon, Holis, Broks, Hrisantos.

 

TOK MEČA:

Četvrta četvrtina

Pijetlović je počeo kontru dodao do Ubovića, a ovaj poslužio  Rašovića koji lagano pogađa za ubedljiv trijumf od 15:5.

Nemaju Australijanci rešenje za naše, koji su kao i obično perfektni u odbrani. 

Nikola Jakšić pogotkom kruniše maestralnu akciju i lob dodavanje Mitrovića - 13:5.  Posle samo nekoliko sekundi kapiten pogađa treći put, debakl Australijanaca u četvrtfinalu - 14:5.

Treća četvrtina

Pijetlović je ostao sam ispred protivničnog gola, pa srpski sidraš pogađa za "+7" pred poslednjih osam minuta - 12:5.

Australijanci su sada imali sreće, Kejs poentira posle odbijenu lopte. Trenutno je 11:5, minut do kraja treće deonice.

Prvo smo se sjajno odbranili, a onda solo akcija Aleksića za  11:4. Pitanje pobednika je rešeno, samo još da vidimo kojim rezultatom dobijamo Australijance.

Ponovo je "plus šest" za naš tim, Ćuk dolazi do drugog pogotka na utakmici nakon lepe akcije našeg tima. Srbija vodi 10:4.

Australijanci pogađaju sa igračem više, Janger je smanjio na 9:4.

Nastavlja Andrija Prlainović da rešeta mrežu rivala, drugi gol na meču, Srbija ide na 9:3. 

VSS/UNIQA

Druga četvrtina

Da ne trčimo pred rudu, ali Srbi vode 8:3, pet golova viška donosi nam Ranđelović, "žabica" sa velike udaljenosti, golman Australije bio je nemoćan.

Padaju Australijanci u odbrani, a Mitrović povećava vođstvo na 7:3.

Uspeli smo da se odbranimo sa igračem manje, Filipović je bio isključen. Sada Srbija ima igrača više a Andrija Prlainović postiže prvi gol na utakmici i vodi Srbiju na tri gola prednosti - 6:3.

Dva vezana gola Australijanaca, Edvards smanjuje prednost Srbije na 5:3.  Prvo se Pauer odlično izvukao na desnoj strani , da bi onda usledila lopta Australijanaca blizu gola a Edvards nije pogrešio.

Pijetlović okreće čuvare i zakucava loptu u mrežu za veliko vođstvo Srbije od 5:1.

Prva četvrtina

Brza akcija Srbije, Mitrović nabačenu loptu smečuje u gol. "Delfini" posle prve četvrtine vode 4:1.

Filip Filipović,  kapiten Srbije u svom stilu levom rukom gađao u bliži ugao golmana i naši vode 3:1.

Australijanci stižu do gola, šut spolja i smanjuju rezultat na 2:1.Džerod Gilhrist izvio se sa desnog boka i preciznim šutem pogodio dalji ugao. 

Ništa od napada Australijanaca, zaustavili su naši "ajkule" i sada ponovo kidišu na gol.  Pijetlović je iznudio peterac za Srbiju. Filipović ne greši, samouvereno pod prečku za 2:0.

Kakav početak, Ćuk iz prvog napada cepa mrežu Australijanaca, Srbija vodi 1:0.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
AS

pre 6 godina

DELFINI SU DELFINI, A KENGURI KENGURI. NIJE MI SAMO JASNO ŠTA KENGURI TRAŽE U BAZENU?

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija