• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Stefanović

26.07.2017

10:02

SVI BI DA BUDU KAO "DELFINI"! Srpski fudbaleri i košarkaši traže savete od vaterpolista!

Ostali sportovi

SVI BI DA BUDU KAO "DELFINI"! Srpski fudbaleri i košarkaši traže savete od vaterpolista!

Podeli vest

Naši vaterpolo reprezentativci Branislav Mitrović i Duško Pijetlović kažu da ih kolege iz košarkaške i fudbalske reprezentacije veoma poštuju i da im ponekad traže savete

Reprezentativci Srbije u drugim sportovima redovno nam traže savete kako da postanu uspešni i dominantni poput nas, otkrivaju srpski vaterpolisti Branislav Mitrović i Duško Pijetlović. Naši "delfini" trijumfovali su na poslednjih devet velikih takmičenja, što je niz kakvim nijedna nacionalna selekcija na svetu u bilo kom sportu ne može da se pohvali.

Zajedno do uspeha
Redovno se družimo sa drugim srpskim sprotistima i svima nam je cilj da imamo što bolje rezultate

Branislav Mitrović, srpski vaterpolista

Izabranici Dejana Savića trenutno na Svetskom prvenstvu u Budimpešti jure i desetu vezanu titulu. Uprkos tome, vaterpolisti su i dalje u senci fudbalera i košarkaša, koji ne mogu da se pohvale takvim uspesima.

Razmenjuju ideju

Ipak, Branislav Mitrović kaže da ih kolege fudbaleri i košarkaši veoma poštuju.

- Mi smo veoma realni i znamo da vaterpolo nije najpopularniji sport, čak i pored toga što redovno osvajamo medalje. Svesni smo da su fudbaleri i košarkaši mnogo popularniji od nas, da su oni zvezde. Međutim, mi kada se srećemo sa našim reprezentativcima u tim sportovima vidimo vidimo da nas veoma poštuju i to nam mnogo znači. To samo pokazuje koliko je naš uspeh veliki - kazao je Mitrović i dodao: 

- Redovno se družimo sa ostalim srpskim sportistima i uvek kada se sretnemo razmenjujemo ideje i savetujemo se. Svima nam je cilj da imamo što bolje rezultate.

Timski duh je ono što godinama krasi naše vaterpoliste, a reprezentativac Duško Pijetlović kaže da su "delfini" to preneli i na druge naše sportiste tokom Olimpijskih igara u Riju. 

- Svaki sport je drugačiji i svako ima svoj sistem. Traže nam ponekad savete, ne bih mogao da kažem tačno ko, jer možda bi im bilo neprijatno. Bili smo i kod fudbalera. Poželeli smo im sreću. Nadam se da će ispuniti svoj cilj i izboriti plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji. Mi se uvek međusobno podržavamo i bodrimo, a to smo preneli i na druge sportiste tokom Olimpijskih igara u Riju. Uveli smo ih u  naš način funkcionisanja. Videlo se da im je prijao taj sistem i da su počeli zajedno sa nama da gaje timski duh - objasnio je Pijetlović

Napravili kafić

Srpski vaterpolisti i na Svetskom prvenstvu u Budimpešti imaju ustaljene rituale, a Pijetlović kaže da slobodno vreme uglavnom provode u improvizovanom kafiću. 

 - Mi na svakom takmičenju imamo određene rituale kojih se pridržavamo. Svaki put napravimo kafić u nekoj od soba i tu se svi okupljamo. Kada nemamo treninge i utakmice, volimo da prošetamo i da odemo do grada, ali ništa više van toga - rekao je Pijetlović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija