• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: index.hr

28.07.2017

21:01

VUJASINOVIĆ OBJASNIO ZAŠTO SU "DELFINI" ZBAČENI SA TRONA: Hrvati su grizli, tu želju kod naših igrača nisam video!

Ostali sportovi

VUJASINOVIĆ OBJASNIO ZAŠTO SU "DELFINI" ZBAČENI SA TRONA: Hrvati su grizli, tu želju kod naših igrača nisam video!

Podeli vest

Vladimir Vujasinović, legendarni srpski vaterpolista i trener Pro Reka, smatra da su Hrvati dobili "delfine" (12:11) u polufinalu Svetskog prvenstva jer su više želeli pobedu od naših igrača, ali ističe da jedan poraz ne znači i kraj dominacije Srbije u bazenu

 

- Ne bih se složio s tvrdnjom da pobeda Hrvatske, odnosno poraz Srbije, znači i prekid naše dominacije. To je preteška reč. Iza nas je čudesan period velikih uspeha, Srbija je u poslednjih nekoliko godina osvojila sve što se moglo osvojiti i logično je da je seriji fantastičnih rezultata jednom morao doći kraj. Srbija u Budimpešti je ponešto drugačija ekipa od one koja je igrala u Riju, došli su neki novi igrači, a nekih više nema. Zato na ovaj poraz ne gledam kao na veliku tragediju -  kazao je za Index.hr  Vujasinović.

Srpski trener smatra da su Hrvati možda više želeli pobedu u polufinalu.

- Hrvati su grizli za pobedu, a tu želju kod naših igrača nisam video. Ovaj poraz nam mora biti

Nismo mi izgubili zbog svađa unutar ekipe, nego smo ispali jer smo naleteli na bolju i raspoloženiju ekipu

Vladimir Vujasinović, trener Pro Reka

pouka. Porazi su kao i pobede deo sporta, a mi smo u polufinalu izgubili od reprezentacije koja je više želela i grizla puno jače od nas. Ključ trijumfa hrvatske reprezentacije bili su baš ta želja i energija. Trener može taktički, tehnički i fizički ekipu da spremi do savršenstva, ali ako nedostaje motiva i želje za pobedom, sve pada u vodu. Taj faktor je presudan u sportu i tu su nas Hrvati nadmašili. U tom segmentu bili su puno bolji od nas.Kad je Srbija povela 3:1, kod Hrvata nisam video paniku i strah. Igrali su svoju igru, grizli su i nisu se predavali, iako su gotovo celu utakmicu bili u rezultatskom minusu. Hrvati su imali sve i čestitam im na tome, zasluženo su u finalu, a mi iz ovog poraza moramo izvući pouke za budućnost.

Pred početak takmičenja u Budimpešti vaterpolisti su poručili da nisu zadovoljni kako ih tretira Savez. Hrvati su konstatovali da je predvodnik štrajkača bio Filip Filipović, koji je protiv Hrvatske odigrao jednu od najslabijih utakmica u karijeri.

- Nije se dogodio nikakav štrajk u reprezentaciji. Bilo je nekih problema na relaciji igrači-Savez, ali ne postoji kolektiv u kojem je sve ružičasto i bez trzavica. Nismo mi izgubili zbog svađa unutar ekipe, nego smo ispali jer smo naleteli na bolju i raspoloženiju ekipu - poručio je Vujasinović.

Povreda Dušana Mandića svakao je bila hendikep za naš tim. 

- Manda nije bio spreman, to je bilo jasno, ali svaka mu čast. Žrtvovao se za ekipu, dao je sve od sebe i skidam mu kapu zbog toga. Ne bih rekao da je samo Mandić podbacio. Bez želje da nekog poimenice prozivam, bilo je još igrača koji su odigrali ispod očekivanja, a kad u ekipi imaš samo dvojicu-trojicu raspoloženih igrača, nemoguće je pobediti ekstra ekipu kao što je Hrvatska. Hrvatska je zasluženo pobedila - istakao je srpski trener.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Šta je sve lakše preko eUprave? (VIDEO)
Društvo

Šta je sve lakše preko eUprave? (VIDEO)

Nema sumnje da svako od nas pamti stresove koje smo doživeli zbog čekanja u dugim redovima i gubljenja vremena na obavljanje administrativnih poslova. Srećom, konačno možemo da odahnemo.

16.04.2024

08:00

Informer na licu mesta, dečak iz Voluje je živ i zdrav! Hraniteljka na tabletama, evo ko je smislio monstruoznu laž! (FOTO)
Društvo

Informer na licu mesta, dečak iz Voluje je živ i zdrav! Hraniteljka na tabletama, evo ko je smislio monstruoznu laž! (FOTO)

Hraniteljku iz sela Voluja kod Kučeva (ime poznato redakciji), zaprepastila je tragična vest da je maleni A.J. (6) kojeg, kako kaže, voli više od života, tragično preminuo. Naime, u lokalnim medijima se pojavila informacija da se dete zadavilo čepom od soka u utorak 9. aprila i da je sahranjeno sutradan. Reporterka Informera uputila se na lice mesta, kako bi utvrdila šta se zapravo dogodilo.

15.04.2024

22:41

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija