• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Index

30.07.2017

11:26

ŽIVOTNA PRIČA IVICE TUCAKA: Igrao za Zvezdu, izgubio ćerkicu, ratovao kod Šibenika, obožava Dejana Savića...

Ostali sportovi

ŽIVOTNA PRIČA IVICE TUCAKA: Igrao za Zvezdu, izgubio ćerkicu, ratovao kod Šibenika, obožava Dejana Savića...

Podeli vest

Selektor vaterpolo reprezentacije Hrvatske Ivica Tucak je kao igrač dve godine nosio kapicu Crvene zvezde, veliki je prijatelj sa Dejanom Savićem, a tokom rata devedesetih je nosio pušku kod Šibenika

 

 

Životni put novog svetskog prvaka je prepun velikih uspeha i gorkih padova u vaterpolo karijeri. Ivica Tucak je rođen 1970. godine i bio je velika nada jugoslovenskgo vaterpola.

Pre izbijanja rata početkom devedesetih godina prošlog veka igrao je dve sezone za Crvenu zvezdu. Možda i u tome leži jedan od razloga zašto je od prvog do poslednjeg dana izuzetno srdačan u odnosima prema Dejanu Saviću i srpskim vaterpolistima.

Kako piše hrvatski Tportal, činjenica da je nosio kapicu Zvezde je uticala da Tucak ne dobije poziv u reprezentaciju Hrvatske za Evropsko prvenstvo 1993. godine.

Za vreme rata u Hrvatskoj Ivica Tucak je bio u stroju u okolini Šibenika, ali nikada nije želeo da o tome govori u medijima. Sve što je rekao na tu temu bilo je:

Pustite rat, daleko je to... Sećamo se svega, prošlo je. Bilo bi poželjno da napokon prestanemo da se vraćamo u prošlost. Domovinski se rat, svakako, ne sme zaboraviti kao važan deo naše istorije. Međutim, došlo je vreme da toliko godina nakon rata ljudi žive svoj život, rade svoj posao, za dobrobit jednog i drugog naroda. Ja volim Hrvatsku više od svega na svetu. Verovatno sličan osećaj ima i Dejan Savić prema Srbiji. Ali, to nije razlog da se međusobno ponašamo neprijateljski - pričao je Tucak.

Događaj koji je promenio život današnjem selektoru Hrvatske dogodio se 2005. godine. Tada mu je nastradala troipogodišnja ćerka Tena. Život je izgubila tako što je pred očima roditelja pao na nju na terasi jednog kafića u Šibeniku automat sa igračkama.

Tada je Ivica Tucak prestao da igra vaterpolo i okrenuo se trenerskim vodama. Veliki uzlet doživeo je u - Crnoj Gori. Tri godine je vodio Jadran iz Herceg Novog sa kojim je dva puta osvojio regionalnu ligu.

Kao selektor Hrvatske godinama je skupljao srebrne medalje posle poraza od Srbije u finalima velikih takmičenja. I uvek je dolazio da srdačno čestita Dejanu Saviću, srpskom selektoru, na tim pobedama.

Kolo sreće se okrenulo, ovog puta je Tucak bio na najvišem postolju, a ruku je pružio Savić. 

- Otvorićemo Savić i ja flašu vina posle finala - rekao je Ivica Tucak posle pobede na Srbijom.

Ostaje da održi reč...


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija