• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

12.08.2017

09:38

(VIDEO) KAD NE MOGU DA NAS POBEDE, ONDA NAS POKRADU! Čavić, Tijana i košarkaši znaju kako je Ivani!

Ostali sportovi

(VIDEO) KAD NE MOGU DA NAS POBEDE, ONDA NAS POKRADU! Čavić, Tijana i košarkaši znaju kako je Ivani!

Podeli vest

Ivana Španović poslednja je u nizu srpskih sportista koji su pokradeni na velikim takmičenjima. Prethodno je to bio slučaj sa Miloradom Čavićem, Tijanom Bogdanović, srpskim košarkašima...

Slučajnost? Možda. To što pored njihovim imena stoji zastava Srbije - sigurno!

Nema dileme da su naši sportisti trn u oku, i da se prečesto dešavalo u prošlosti da budu poraženi ne zato što je protivnik bio bolji, već zato što je tako odlučio neko drugi. Za zelenim, ili stolom neke druge boje. 

Primer Ivane Španović naterao nas je da samo malo, površinski, zagrebemo po sećanju i vratimo "film" na ono što se desilo Miloradu Čaviću na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008, Tijani Bogdanović prošle godine u Riju ili košarkašima Srbije na Svetskom prvenstvu u Turskoj 2010. godine.

I vrapci na grani znaju da je Čavić pobedio Felpsa i da je bilo pravde a ne "Omege" (zvaničnog merača vremena), naš plivač bi na postolju stajao sa zlatnom medaljom. Avaj, "neko tamo" je odlučio da najsjajnije odličje pripadne Felpsu. I nema Čavić ništa od toga što je "Omega" pre dve godine priznala grešku.

Još jedan skandal dogodio se na Igrama, i to prošlog leta u Riju. Tada je napa reprezentativka u tekvondou Tijana Bogdanović odlukom sudija ostala bez zlatne medalje.

Tijana je u finalu izgubila od Kim So-Hui iz Južne Koreje sa 7:6, ali sudije nisu priznale poen koji je Bogdanovićeva dobila jer je "isteklo vreme".

Međutim, jasno se videlo da je ostala jedna sekunda u trenutku kada je naša takmičarka protivnici zadala udarac koji donosi poen i ujedno zlato jer pri nerešenom rezultatu pobeđuje onaj takmičar koji je poslednji osvojio poen.

Jednako bolna bila je i krađa u polufinalu Mundobasketa pre sedam godina, kada je naša reprezentacija brutalno orobljena od strane sudija na utakmici protiv domaćina Turske.

Tada je pri vođstvu naše selekcije (82:81), koju je predvodio Dušan Ivković, Kerem Tunčeri na očigled arbitara, koji je stajao pored njega, nagazio aut liniju, i postigao pobedonosni koš.

Sudije, naravno, to nisu videle - nisu smele ili nisu želele da vide. Srbija je ostala bez prilike da odmeri snage sa Drim timom, a potom je, slomljena nepravdom, izgubila od Litvanije u meču za bronzanu medalju.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
BorisDe

pre 6 godina

Anglosaksonske rugobe nikad ne priznaju poraz i zele da su jaci od nas i ne znaju za nas inat ili zatvaraju oci pred tim i uvek lobiraju protiv nas. Secate se sportskih sankcija 90 i neke i promenom pravila u vaterpolu i drim tim palac dole u svlacionici. Ma najjaci smo.\n

a vaterpolo

pre 6 godina

A vaterpolo,najprljaviji sport.Igrali smo sa igracem manje pola utakmica.

Jelena

pre 6 godina

I?....čemu se nadamo?.....koje to "dobro" mi više čekamo i nadamo mu se?....mislim da ce zauvek tako biti...oni će slaviti a mi ćemo se "nečemu" nadati......

Sale

pre 6 godina

Njen trener je izjavio da je gledao sa sudijama i da nema traga od tog broja ali oni na osnovu snimka pretpostavljaju gde je broj dotakao pesak, dok su pravila jasna, MERI SE DO TRAGA KOJI OSTAVI TELO ILI DEO OPREME, A TRAGA NEMA i drugo, taj broj nije deo njene opreme već je to prikačio organizator.

Nitko vas nije pokrao

pre 6 godina

Nesramotite se vise .pravilnik sve govori

Darko

pre 6 godina

Ne sramotite se piše odvojeno... I posle tačke uvek ide veliko slovo!

Pomracenje uma

pre 6 godina

Pa procitaj pravilnik. Pa mucnes malo glavom da proradi to sto je u njoj. Pa onda napises i kazes nesto. Znas onu... vo rogovi covek rec.......pa ti visi sta si.

Subotica

pre 6 godina

Ma nije moguce! Zar ni manje ni vise nego u Londonu da zlato uzme Amerika? Kolateralna steta ili kolateralna sreca pitam se? Odavno ja govirim da pre svake olimpijade ili svetskog prvenstva, odmah pre pocetka treba lepo pdeliti Americi svo zlato pa neka idu kuci a drugi neka se lepo takmice. Protiv nabedjene nacije ne moze se nista. Njima ni doping test ne moze nista. Jaci su i gori od Arijevaca. Ivani je broj zakacio pesak? Auuu pa zar je sudijska oznaka koja se nalazi nni manje ni vise nego na ledjima deo opreme? Ajd da joj je spala sprinterica ili da su joj spale gace pa nekako ali broj koji sluzi da bi tupave sudije znale ko je ko...sramota!

vasilije

pre 6 godina

Ivana glavu gore,ti si zlatna ,najbolja i najlepša!Pusti anglosaksonska ..... da uživaju u još jednoj otimačini jer im je to životna filozofija.Svaki normalan čovek bi se zastideo od tih prljavština na sportskom polju a oni će slaviti.Sramno!

tomas9d

pre 6 godina

I treći skok je bio preko sedam metara I desilo se isto.

milan vicentijevic

pre 6 godina

Slazem se sa svim komentarima, osim jednog.....tekvondo takmicarka na svu zalost nije imala resenje za svoju rivalku u ringu...licno sam u borilackim vestinama vec 30 god. Znam sta je guranje a sta udarac... Tijana je nazalost "gurnula" a ne udarila suparnicu, sto se videlo na ponovljenom snimku....sve ostalo sto je navedeno u potpunosti je tacno i nasi takmicari /ke su pokradeni....Nasa finalistkinja u tekvondou nazalost nije bila adekvatno pripremljena....guranje je guranje.....udarac kao udarac bi u doticnoj situaciji izbacio Korejsku takmicarku iz borilista....ona je pala jer je odgurnuta.....

milan vicentijevic

pre 6 godina

Za Spanovicku, Cavica i kosarkase se u potpunosti slazem.....Tijana, vise vezbaj i prolivaj znoj mesto suza ( gledao sam mec, i sam snimak )...."guranje nije isto sto i udarac....Ti nisi pokradena....nisi imala resenje za svoju protivnicu u svo vreme meca....nazalost................

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija