• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Nedeljnik

17.08.2017

10:05

BOŽA MALJKOVIĆ ZA NEDELJNIK: Srpski sportisti moraju na postolje sa kosovskim! Ako se to državi ne sviđa, neka me smeni!

Ostali sportovi

BOŽA MALJKOVIĆ ZA NEDELJNIK: Srpski sportisti moraju na postolje sa kosovskim! Ako se to državi ne sviđa, neka me smeni!

Podeli vest

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije i legendarni košarkaški trener Božidar Maljković izjavio je u velikom intervjuu za Nedeljnik da srpski sportisti koji osvoje medalje neće smeti da napuste pobedničko postolje ukoliko se na njemu nađu sa sportistima sa Kosova, te da neće odustati od tog svog stava čak po cenu smene

- Ako se to ne sviđa državnom vrhu, neka me promeni. Ako je bilo ko u državi protiv toga, moraće mene da otera. Ne priznajemo Kosovo, to je svima jasno, ali kada sportisti osvoje medalju, moraju na postolje bez obzira na to ko je još na tom istom postolju - naglasio je Maljković.

On je kao primer naveo slučaj sa nedavnih Olimpijskih igara mladih u Đeru.

- Đorđe Višacki mi kaže: Božo, možemo da imamo veliki problem, a to je da se takmičarka s Kosova u džudou nađe na postolju sa našom takmičarkom. Odluka Vlade Srbije je da predsedniku Međunarodnog olimpijskog komiteta napišemo pismo da ne priznajemo Kosovo. I to smo i uradili. Ali da je bio slučaj u bilo kom olimpijskom sportu da se na postolju nađu sportisti iz Srbije i sa Kosova - moj stav je bio čvrst i odlučan da budemo na postolju. Nema odlaska sa postolja. Nije se to desilo u Đeru, ali ubuduće ako se to desi - jer ja sam takav čovek i u duhu olimpizma, pravde, ideje sporta - ne sme nijedan srpski sportista da odlazi sa postolja - ukazao je Maljković i ocenio da nam MOK to nikada ne bi oprostio.

Predsednik OKS je naglasio da od tog stava neće odustati ni po cenu smene sa funkcije.

- Mogu da me smene zbog tog stava. Došao sam ovde da četiri godine radim volonterski. Došao sam ovde da podignem ovu ustanovu, da ne ugasimo svetlo. I mene ovo košta. Svi moji s kojima pijem kafu, Lale Lučić, Bata Đorđević i ostali mi kažu: 'Ti si jedini Srbin koji ne mora da radi, a radi" - rekao je Maljković.

Boža Maljković je u velikoj životnoj ispovesti za Nedeljnik govori prvi put do kraja otvoreno o sebi: o odlasku u Jugoplastiku, košarci i najboljim srpskim trenerima, uključujući i Dudu Ivkovića, svojim levičarskim ubeđenjima i ratu, susretu sa Đinđićem i Miloševićem, podršci studentima, sukobu sa Divcem, o Kukoču i Rađi, druženju sa Oliverom Dragojevićem, kako je pomogao Balaševiću na splitskom koncertu, kumu Vladi Kostiću, ali i o Milu Đukanoviću, Vučiću...


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nonsense

pre 6 godina

Све неки писмејкери, Белорускиња је сишла са златног постоља јер су погрешили химну Белорусије, ово са Шиптарима је још тежа увреда за Србију.

kiza

pre 6 godina

Ko je bre on da preti ne mora nista pa jel su rvati napustili u kosarci pa nikom nosta nego nek napregne mozdane vijuge i izbori da se siptari takmice kao nezavisni samostalni sportisti bez obelezja.Mada ovo mu je vec drugi gaf mislim da je spreman za penziju.\n

lol027

pre 6 godina

Rusima zabranjeno da nastupaju pod svojom zastavom a ovaj se bori za siptare.Smena odmah.\n

Jonny 22

pre 6 godina

Smesan je glumi ludilo smena i cao ovo je vec 2put da fantazira a niko ga nista nije pitao.p.s Protest je licn8 cin svakog pojedinca a ne stav drzave a pretnje od strane ovog coveka su bezobrazne.\n

ming

pre 6 godina

Hteli mi to ili ne , Boza je potpuno jasan . Ako organizator priznaje Kosovo - u ovom slucaju Olimpiski komitet ,to je kraj price . Sasvim drugo je pitanje priznavanja Kosova kao drzave , .... Trebali da dozivimo suspenziju reprezentacije ... Neka se politicari bore i ratuju -sami su sve zakuvali , a sportiste ostavite na miru . Jedina su svetla tacka na ovim prostorima bivse Jugoslavije , pa bili oni Makedonci , Hrvati , Srbi , Albanci-Siptari , ... sve jedno Kad Nemci mogu da trpe da im u reprezentaciji ucestvuju crnci , mozemo valda i mida stanemo na pobednicko postolje sa Siptarima

Ironija

pre 6 godina

Eto kaki smo,coveka koji je rekao istnu i koji ima petlju da stane iza svojih reci ocemo da razapnemo,a one koji su to isto kosovo prodali sa sve onim nesrecnim narodom dole dizemo u nebesa i proglasavamo za heroje,sramota.

Grigorije MMM

pre 6 godina

Politikolog iz Prištine Aljbinot Maljoku je nešto slično izjavio. Čovek se zapita jesu li ova dva gospodina rodjaci, možda neki dalji, pa im se delovi prezimena podudaraju.

Nesa

pre 6 godina

Uz svo postovanje, ali i vase ogromne zasluge su daleko ispod znacaja ustava koji tu kvazitvorevinu ne priznaje. A sto se tice ubedjenja i duha olimpizma, voleo bih kad mi Srbi nebi uvek zvakali istu zvaku koju su svi odreda ispljunuli. Gde je duh olimpizma kada se redom otimaju medalje nasim sportistima. Gde je duh olimpizma kada se jednoj naciji zabrani takmicenje zbog dopinga dela sportista javno, a tajno zbog odluke pojedinih drzava da Rusiju izoluju iz svih mesta gde se o bilo cemu udlucuje. E moj Bozidare.

bronhi

pre 6 godina

Stara srpska boljka...a kada se išlo na Kosovo heroji kao ovi što sada pišu ovakve komentare podvukli su se mamama i ženama pod suknje.Podrška Boži Maljkoviću.Ovo je sport.

Milan

pre 6 godina

Kakvog je ovo nikogović? Odmah ga treba smeniti. Kakvo Kosovo, sramotan je.

Mili

pre 6 godina

Stvarno cemo sami sebe unistiti stpski narod.Maljkovicu ako imas morala ODLAZI.

SARA

pre 6 godina

GRCI SU NAPUSTALI IGRE KADA SU SE POKAZALI MAKEDONCI I NIZ DRUGIH DRZAVA A OVAJ HOCE DA SRBI BZDU SA ALBANCIMA TO JEST SIPTARIMA NA ISTI PRESTO.\nMALJKOVICU HITNI OTKAZ\n

SARA

pre 6 godina

Maljkovicu brini se za tvoje crnogorce i napusti tu funkciju \nSram te bilo.\n

istina

pre 6 godina

A sto su bratski rusi i kinezi glasali za prijem kosova u FISU samo spanci bili protiv prijema

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija